Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 12. 2018,
22.45

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

Natisni članek

Luka Elsner Josip Iličić Benjamin Verbič Slaviša Stojanović Kevin Kampl Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 3. 12. 2018, 22.45

5 let, 5 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Mevlja spet igral, a doživel polom. Iličić le gledalec.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

Novi slovenski selektor Matjaž Kek je z zanimanjem spremljal nastope rojakov, ki so se podaljšani konec tedna dokazovali v Evropi. Jasmin Kurtić se je izkazal z dvema zadetkoma v Italiji, Marko Nunić je dvakrat zadel v Grčiji, v polno pa so zadeli tudi Andraž Šporar, vroči kralj strelcev na Slovaškem, Robert Berić v Franciji, Miha Blažič na Madžarskem ter Alen Ožbolt in Dino Martinović v Bolgariji. Janu Oblaku ni uspelo dopolniti posebne španske zbirke. Z nastopi so nekateri zaključili v ponedeljek.

Slovenska trenerja na delu v tujini:

Stojanović zaploskal izbrancem s tribun

Slaviša Stojanović je dvoboj med Levskim in Dunavom (3:0) spremljal s tribune. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Slaviša Stojanović je dvoboj med Levskim in Dunavom (3:0) spremljal s tribune. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović se je po prvem domačem porazu v tej sezoni, ko je z Levskim prejšnji konec tedna izgubil proti Botevu iz Vratse (1:3), znašel v težavah. Na zadnjih štirih tekmah je trikrat izgubil, tako da so v bolgarskih medijih začele krožiti govorice o tem, da bi ga lahko na vročem stolčku zamenjal Stanimir Stoilov. Lastnik kluba Spas Rusev je sicer dal vedeti, da v prihodnje še kako resno računa na  Ljubljančana.

Ker je bil Stojanović na tekmi z Botevom izključen, v soboto, ko se je Levski v 17. krogu bolgarskega prvenstva doma pomeril z moštvom Dunav 2010, ni smel voditi moštva. Na klopi ga je začasno nadomestil pomočnik Nebojša Milošević, Ljubljančan pa je odlično pripravil ekipo na tekmo, saj je Levski zmagal prepričljivo s 3:0. Vse tri zadetke je dosegel v prvem polčasu.

Slaviša Stojanović
Sportal Nekdanji čudežni deček spravil Stojanovića v težave, sodnik pa na tribune #video

Tretjeuvrščeni Levski za vodilnim Ludogorcem s tekmo več zaostaja štiri točke, letos pa bo v bolgarskem prvenstvu odigral še tri tekme.

Luka Elsner prvič poražen v drugem delu

Luka Elsner je v drugem delu drugoligaškega tekmovanja z Unionom ostal praznih rok pri Tubizeju. | Foto: Sportida Luka Elsner je v drugem delu drugoligaškega tekmovanja z Unionom ostal praznih rok pri Tubizeju. Foto: Sportida

Union St. Gilloise je v tretjem krogu drugega dela druge belgijske lige izgubil na gostovanju pri Tubizeju (0:2). To je bil njegov prvi poraz v tem delo tekmovanju, po katerem je na lestvici padel na peto mesto.

Nekdanji večkratni belgijski prvak, ki ga trenira Luka Elsner, je v prvem delu sezone osvojil drugo mesto. Najboljši je bil Mechelen in si s tem že priigral sodelovanje v kvalifikacijah za preboj v prvo ligo.

Če bo v drugem delu prvenstva, ponovno bo na sporedu 14 krogov, tokrat najboljša Elsnerjeva četa, se bo z Mechelenom neposredno v kvalifikacijah udarila za mesto v prvi belgijski ligi. Če bo visoko, bo ob koncu sezone sodelovala tudi v kvalifikacijah za nastop v ligi Europa.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak nadaljuje nenavaden niz z Girono, proti kateri je še vedno remiziral z vsaj enim prejetim zadetkom. | Foto: Reuters Jan Oblak nadaljuje nenavaden niz z Girono, proti kateri je še vedno remiziral z vsaj enim prejetim zadetkom. Foto: Reuters

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v soboto v 14. krogu italijanskega prvenstva doma nadigrala Bologno s 4:1. Mariborčan, ki je letos branil na vseh tekmah slovenske reprezentance, v klubu še čaka na prve minute v tej sezoni. Tudi tokrat je sedel na klopi, prednost pa je dobil mladi Emil Audero.

Jan Koprivec: izkušeni slovenski vratar v zadnjih mesecih zaradi poškodbe stopala ne igra. Pafos je v nedeljo v 11. krogu ciprskega prvenstva izgubil pri Doxi (2:3).

Matic Kotnik: Panionos je v soboto v uvodni tekmi 12. grškega prvenstva gostoval pri Larissi in utrpel boleč poraz (2:4), ki je po treh zaporednih zmagah spravil navijače atenskega kluba v slabo voljo. Nekdanjega vratarja Celjana, ki je branil vso tekmo, je kar dvakrat premagal rojak Marko Nunić.

Jan Oblak: Atletico Madrid je med tednom v ligi prvakov uresničil cilj, premagal Monaco z 2:0 in si zagotovil napredovanje med 16 najboljših v ligi prvakov, slovenski vratar pa je petdesetič nastopil v Evropi in poskrbel za nov mejnik slovenskega nogometa. V nedeljo je z rdeče-belimi remiziral pri Gironi, ki je prešla v vodstvo v zadnji minuti prvega polčasa. V polno je zadel najboljši strelec španskega prvenstva Urugvajec Cristhian Stuani, nad katerim je storil Oblak prekršek blizu roba kazenskega prostora. Sodnik je s pomočjo VAR pokazal na belo točko, Oblaku pa rumeni karton. Gostitelji so pred tem protestirali, saj so menili, da bi si Škofjeločan zaslužil rdeči karton.

Kako je Stuani premagal Oblaka, Oblak pa pred tem storil prekršek za 11-m?

V 83. minuti je Atletico po avtogolu gostiteljev, pri katerem je imel vmes velike prste Diego Costa, izenačil. Rezultat se ni več spreminjal, tako da se je dvoboj v Kataloniji končal brez zmagovalca.

Če bi Oblak proti Gironi ostal nepremagan, bi dopolnil posebno zbirko, saj je katalonski klub edini izmed aktualnih španskih prvoligašev, proti kateremu ni še nikoli zadržal mreže nedotaknjene. Z Girono je remiziral že tretjič zapored, vselej pa prejel vsaj zadetke (dvakrat 1:1, enkrat 2:2).

Atletico Jan Oblak Monaco
Sportal Evropa ploska veliki gesti Jana Oblaka, ki ruši slovenske mejnike

Miha Mevlja ponedeljkovega dne ne bo pomnil po dobrem. | Foto: Getty Images Miha Mevlja ponedeljkovega dne ne bo pomnil po dobrem. Foto: Getty Images

Branilci:

Kenan Bajrić: vodilni slovaški prvoligaš Slovan je v soboto v uvodni tekmi 17. kroga slovaškega prvenstva gostoval v Trenčinu in brez večjih težav zmagal s 3:0. Ljubljančan je odigral vso tekmo. Slovan ima pred drugouvrščenim DAC, ki je v soboto remiziral v Žilini, že osem točk prednosti. Ker bo do konca jesenskega kroga Slovan odigral le še domačo tekmo z Žilino, si je že zagotovil naslov jesenskega prvaka.

Jure Balkovec: Hellas Verona je konec tedna počivala. Nov drugoligaški izziv bo dočakala šele 9. decembra, ko jo čaka gostovanje pri Beneventu.

Miha Blažič: vodilni Ferencvaroš je v prvi madžarski ligi vedno bližje jesenskemu naslovu. Pred branilcem naslova Vidijem ima s tekmo več že osem točk prednosti. V 16. krogu je v soboto gostoval pri Paksiju in visoko zmagal s 3:0. Drugi zadetek je po strelu z glavo z bližine dosegel Primorec, ki je odigral vso tekmo. Med strelce se je vpisal drugič zapored za Ferencvaroš.

Zadetek Mihe Blažiča:

Matija Boben: Rostov je v nedeljo v derbiju 16. kroga ruskega prvenstva doma remiziral z moskovskim CSKA (0:0). Primorec je v tej sezoni pri trenerju bolj ali manj na stranskem tiru, tudi tokrat ni kandidiral za tekmo.

Antonio Delamea Mlinar: klub New England Revolution je končal sezono v ligi MLS po rednem delu. Osvojil je osmo mesto vzhodne konference. Šesto mesto, ki prinaša dodatne tekme za play-off, je zgrešil za devet točk. Slovenski branilec je sezono končal z 18 prvenstvenimi nastopi v 34 krogih. Vodstvo kluba je prepričal, da mu zaupa tudi v prihodnje, saj je podaljšal pogodbo še za eno leto. Na igriščih v ZDA in Kanadi bo nastopil tudi prihodnje leto, tako da bo imela Slovenija znova svojega predstavnika v ligi MLS.

Erik Janža: Osijek je v sobotnem derbiju 16. kroga hrvaškega prvenstva doma ostal praznih rok proti Rijeki (1:2), ki pod vodstvom Kekovega naslednika Igorja Bišćana ne pozna poraza. Gostitelji niso mogli računati na pomoč slovenskega branilca, ki je v prejšnjem nastopu prejel rdeči karton in mora po odločitvi disciplinskega sodnika počivati na dveh tekmah. Osijek, ki namerava v prihodnjih leti ponuditi navijačem več udobja na novem štadionu, za vodilnim Dinamom s tekmo več zaostaja osem točk.

Bojan Jokić: kapetan Slovenije pod vodstvom zadnjih dveh selektorjev zaradi poškodbe po koncu reprezentančnega premora še ni stopil na igrišče. Tako je bilo tudi na zahtevnem sobotnem gostovanju, ko se je Ufa v 16. krogu ruskega prvenstva mudila pri Anžiju Mahačkali in osvojila točko (0:0).

Luka Krajnc: Frosinone je v prvi italijanski ligi v nedeljo doma remiziral s Cagliarijem (1:1). Mariborčan je ves čas sedel na klopi za rezervne igralce. Njegov klub z osmimi točkami zaseda predzadnje mesto v serie A.

Miha Mevlja: vodilni Zenit je v ponedeljek doživel boleč poraz pri Arsenalu Tuli in izgubil z 2:4. Primorec, ki pred tem dolgo ni igral, je nastopil tudi tokrat in bil v začetni enajsterici gostov, a tekme ne bo pomnil po dobrem, saj je s soigralci doživel nepričakovan polom. Igral je do 78. minute.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia je v petek v 17. krogu poljskega prvenstva doma premagala Arko Gdynio, pri kateri si služi kruh Goran Cvijanović, s 3:1. Ljubljančan je za rumeno-rdeče odigral vso tekmo. Zanimivo je, da se bosta omenjena kluba pomerila še enkrat prihodnji torek, ko bo na sporedu dvoboj osmine finala poljskega pokala. Takrat bo imela prednost domačega igrišča Arka.

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb je v hrvaškem prvenstvu v nedeljo premagal Gorico (1:0) in zadržal prednost devetih točk pred najbližjima zasledovalcema, Lokomotivo in Bišćanovo Rijeko. Ljubljančan je v skladu s filozofijo, ki jo na klopi Dinama zagovarja trener Nenad Bjelica, počival. Stojanović je v četrtek namreč branil barve modrih na evropskem gostovanju v Istanbulu, kjer je hrvaškemu prvaku pomagal do remija pri Fenerbahčeju (0:0), s katerim si je Dinamo zagotovil prvo mesto v skupini evropske lige.

Aljaž Struna: Palermo je v petek zvečer v uvodni tekmi 14. kroga druge italijanske lige gostil Benevento. Gledalci niso videli zadetkov, tako da se je dvoboj končal brez zmagovalca (0:0). Pirančan zaradi zdravstvenih razlogov ni kandidiral za tekmo, Palermo pa se je še utrdil na vodilnem položaju.

Andraž Struna: povratnik v slovensko reprezentanco je v nedeljo v prvi ciprski ligi z Anorthosisom doma ugnal predzadnjeuvrščni klub Ermis Aradippou z 2:1. Pirančan je odigral vso tekmo.

Nejc Skubic: s Konyasporjem je v petek doma premagal Alanyaspor (2:0). To je bil dvoboj 14. kroga turškega prvenstva. Slovenski branilec, ki je v prejšnjem krogu dosegel prvi gol v tej sezoni, je odigral vso tekmo. Sodnik mu je v 70. minuti pokazal rumeni karton.

Disciplinska komisija serie A se je odločila, da bo Josip Iličić zaradi ostrega jezika na tekmi z Empolijem prisilno počival dve tekmi. | Foto: Getty Images Disciplinska komisija serie A se je odločila, da bo Josip Iličić zaradi ostrega jezika na tekmi z Empolijem prisilno počival dve tekmi. Foto: Getty Images

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je med tednom doživel hud udarec v ligi prvakov, saj je doma klonil pred češkim prvakom Viktorio iz Plzna (1:2) in si močno pokvaril načrte za evropsko pomlad. Mladi Korošec je boleč poraz spremljal s klopi za rezervne igralce. V nedeljo je na gostovanju pri Rostovu, tekma se je končala brez zadetkov (0:0), dolgo časa sedel na klopi, nato pa vstopil v igro v zadnji minuti.

Domen Črnigoj: zaradi poškodbe na zadnji reprezentančni akciji je moral preskočiti tudi nedeljski dvoboj 16. kroga švicarskega prvenstva, v katerem sta se Lugano in zadnjeuvrščeni Xamax razšla brez zmagovalca (2:2).

Josip Iličić: Kranjčan, ki je na zadnji reprezentančni tekmi v tem letu nosil kapetanski trak, je v prejšnjem krogu izkusil dvojni udarec na dvoboju z Empolijem. Atalanta je izgubila (2:3), sodnik pa mu je zaradi ostrega jezika pokazal rdeči karton. Disciplinska komisija tekmovanja je izkušenega slovenskega legionarja kaznovala s prepovedjo nastopa na dveh tekmah, tako da v ponedeljek ni mogel pomagati Atalanti, ki je v Bergamu doživela drugi poraz v nizu in izgubila proti Napoliju z 1:2.

Kevin Kampl: zdaj že nekdanji slovenski reprezentant, ki je razburkal z odločitvijo, da pri 28 letih končuje reprezentančno kariero, se je pred derbijem 16. kroga nemške bundeslige spopadal z zdravstvenimi težavami. Zdravniki so naredili veliko delo, saj je pravočasno okreval in nastopil za RB Leipzig v nedeljo proti drugouvrščeni Borussii Mönchengladbach. Leipzig, ki mu v Evropi ne gre vse po načrtih, saj si je s četrtkovim porazom pri "bratih" v Salzburgu otežil položaj v ligi Europa, je premagal Borussio z 2:0 in se na lestvici povzpel na tretje mesto. Krhin je odigral 83 minut.

Rene Krhin: vezist Slovenije, ki je zaradi poškodbe odpovedal zadnjo reprezentančno akcijo, v prejšnjem krogu pa sedel na klopi, a ni dobil priložnosti za nastop, je v petek gostoval pri St. Etiennu in izkusil visok poraz (0:3). Štajerec je zaradi zdravstvenih težav izpustil uvodni dvoboj 15. kroga francoskega prvenstva, saj ga ni bilo niti na klopi.

Jasmin Kurtić: SPAL je v uvodni tekmi 14. kroga italijanskega prvenstva na domači zelenici v soboto remiziral z Empolijem (2:2). Obračun sosedov z razpredelnice, ki zasedata mesti v spodnji polovici, je zaznamoval Belokranjec. Dosegel je oba zadetka za gostitelje. Najprej je v peti minuti po strelu z glavo poskrbel za vodstvo z 1:0, nato so gostje do konca prvega dela poskrbeli za preobrat (1:2), nekdanji nogometaš Bele krajine in Gorice pa je v 67. minuti, pred tem se je v drugem polčasu vpisal v sodnikovo beležnico še z rumenim kartonom, poskrbel za končnih 2:2. To je bil njegov tretji zadetek v tej sezoni, ponovno ga je dosegel po strelu z glavo, še bolj pa je bil vreden, ker je imel SPAL večino drugega polčasa igralca manj. Kurtić je prvi zadetek v serie A v tej sezoni dosegel pred več kot tremi meseci.

Zadetka Jasmina Kurtića pri 0:37 in 3:02:

Žan Majer: Rostov je v nedeljo v derbiju 16. kroga ruskega prvenstva remiziral z moskovskim CSKA (0:0). Nekdanji zvezni igralec Domžal je v tej sezoni pri trenerju bolj ali manj na stranskem tiru. Štajerec je prejšnji teden po dolgem času sedel na klopi za rezervne igralce, tako je bilo tudi proti Moskovčanom.

Rajko Rotman: Kayserispor se je po nizu slabih rezultatov znašel v težavah, saj v turškem prvenstvu na lestvici zaseda šele predzadnje mesto. V soboto je doma izgubil s Trabzonsporjem (0:2). Mariborčan zaradi poškodbe mišice ni kandidiral. Izpustil je že drugo tekmo zapored.

Leo Štulac: Parma je v 14. krogu italijanskega prvenstva v času nedeljskega kosila izgubila na gostovanju na San Siru pri Milanu (1:2), ki je v četrtek tekmecu iz Luksemburga v ligi Europa napolnil mrežo s petimi goli (5:2), a tudi pokazal ranljivost v obrambi.  Koprčan je v igro vstopil v 79. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat.

Benjamin Verbič: kijevskemu Dinamu v ukrajinskem prvenstvu ne gre vse po načrtih, saj zaseda šele tretje mesto. Za vodilnim Šahtarjem zaostaja devet točk, prejšnji konec tedna pa ga je prehitela še Oleksandria. Ukrajinskemu podprvaku gre veliko bolje v Evropi, kjer si je zagotovil napredovanje v 1/16 finala evropske lige. Velike zasluge za evropski uspeh ima Vojničan, ki je v četrtek določil zmagovalca na gostovanju pri Astani. V tej sezoni je strelsko razigran tudi v ukrajinskem prvenstvu, kjer je v polno zadel že petkrat in je najboljši klubski strelec. V zadnji tekmi 17. kroga je v ponedeljek pomagal soigralcem do zmage nad Čornomorcem iz Odese (2:0). Odigral je vso tekmo in v 87. minuti prejel rumeni karton.

Miha Zajc: reprezentant z največ zadetki v majici v letošnjem letu je v soboto v uvodni tekmi 14. kroga italijanskega prvenstva gostoval v Ferrari pri Spalu, v dresu katerega je z dvema zadetkoma zablestel dolgoletni član slovenske izbrane vrste Jasmin Kurtić. Slovenski obračun zveznih igralcev je na igrišču trajal le 16 minut, saj je Zajc vstopil v igro šele v 74. minuti. Takrat je bil že dosežen končni rezultat 2:2.

Andraž Šporar se je ponovno vpisal med strelce na tekmi proti Trenčinu. | Foto: Vid Ponikvar Andraž Šporar se je ponovno vpisal med strelce na tekmi proti Trenčinu. Foto: Vid Ponikvar

Napadalci:

Robert Berić: Saint Etienne, ki je med tednom kljub strelskemu prvencu Krčana v tej sezoni izpadel iz francoskega ligaškega pokala, je v petek v 15. krogu francoskega prvenstva razveselil svoje navijače. Doma se je znesel nad Nantesom (3:0), ki se je pobral po skromnem vstopu v sezono in menjavi trenerja, v petek pa ni bil dostojen tekmec zelenim. Gostitelji so vse tri zadetke dosegli v zadnjih 18 minutah. Krčan je v igro vstopil v 63. minuti, devet minut pozneje pa je po strelu z glavo dočakal strelski prvenec v tej sezoni v francoskem prvenstvu. St. Etienne je na koncu zmagal kar s 3:0 in se na lestvici povzpel na peto mesto.

Zadetek Roberta Berića:

Robert Berić
Sportal Kek je kot prvemu zaploskal Beriću #video

Roman Bezjak: Jagiellonia je v petek v 17. krogu poljskega prvenstva doma premagala Arko Gdynio, pri kateri si služi kruh Goran Cvijanović, s 3:1. Korošec je vstopil v igro v 76. minuti, v zadnji minuti pa mu je sodnik zaradi hudega prekrška s hrbta pokazal rdeči karton. Bezjak tako ni prekinil strelske suše, saj na zadetek na Poljskem čaka že vse od 23. septembra. S štirimi goli je tretji najboljši strelec rumeno-rdečih v tej sezoni. Omenjena kluba se bosta pomerila še enkrat prihodnji torek, ko bo na sporedu dvoboj osmine finala poljskega pokala. Takrat bo imela prednost domačega igrišča Arka.

Tim Matavž: zaradi hude poškodbe to koledarsko leto ni mogel pomagati soigralcem Vitesseja, ki so v soboto v 14. krogu nizozemskega prvenstva doma remizirali z Emmnom (1:1).

Andraž Šporar: vodilni slovaški prvoligaš Slovan je v soboto v uvodni tekmi 17. kroga slovaškega prvenstva gostoval v Trenčinu in brez večjih težav zmagal s 3:0. Ljubljančan je odigral vso tekmo in se znova vpisal med strelce. V sedmi minuti je na zasneženi podlagi povedel goste v vodstvo, to pa je bil že njegov 14. zadetek v tej sezoni, tako da ostaja z naskokom najboljši strelec tekmovanja. Slovenski napadalec obožuje dvoboje s Trenčinom. Na treh tekmah je njegovo mrežo zatresel štirikrat, proti nekdanjemu slovaškemu prvaku, ki je leta 2016 v kvalifikacijah za ligo prvakov izločil Olimpijo, je dosegel tudi prvi zadetek po sklenitvi sodelovanja z velikanom iz Bratislave.

Slovan ima pred drugouvrščenim DAC, ki je v soboto remiziral v Žilini, že osem točk prednosti. Ker bo do konca jesenskega kroga Slovan odigral le še domačo tekmo z Žilino, si je že zagotovil naslov jesenskega prvaka. Šporar želi kljub nekaterim mikavnim ponudbam iz različnih držav ostati v Bratislavi in na novem štadionu, ki bo odprt konec februarja 2019, proslavljati naslov državnega prvaka. Šporar je v tej sezoni v vseh tekmovanjih prispeval že 19 zadetkov in pet asistenc.

Zadetek Andraža Šporarja pri 1:01:

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na kateremkoli od seznamov Tomaža Kavčiča in Igorja Benedejčiča v letošnjem letu, razen tistih, ki so reprezentančno kariero končali, če ne štejemo Kevina Kampla, čigar reprezentančno prihodnost bomo še malce pustili viseti v zraku.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Zadetka Marka Nunića pri 1:03 in 4:21:

Zadetek Dina Martinovića pri 0:35, Alena Ožbolta pa pri 1:49:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Huddersfield Town : Brighton & Hove Albion 1:2

Ni kandidiral za tekmo.
Timi Max Elšnik (Mansfield Town) Anglija, 4. liga

Konec tedna brez tekme.

 

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Wacker Innsbruck : Rapid Dunaj 0:1

Odigral je 85 minut in v 69. minuti prejel rumeni karton.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 1. liga Wacker Innsbruck : Rapid Dunaj 0:1 V igro je vstopil v 85. minuti.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

LASK : Hartberg 3:3

Odigral je 84 minut in v 44. minuti podal za drugi zadetek gostov.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela.

 

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Zulte-Waregem :  Oostende 1:1

Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga

Vereja : Lokomotiv Plovdiv 2:2

Odigral je vso tekmo. V 28. minuti je izenačil na 1:1, v 72. minuti pa prejel rumeni karton. To je bil njegov drugi gol v tej sezoni.
Željko Filipović (Dinamo Brest) Belorusija, 1. liga

Neman Grodno : Dinamo Brest 0:3

Ni igral.
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga

Sloboda Tuzla : Mladost Doboj 2:1

Ni igral.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Sarajevo : Čelik Zenica 3:1

Ni igral.
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

GOŠK Gabela : Radnik Bijeljina 1:1

Ni igral.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Sloboda Tuzla : Mladost Doboj 2:1 Igral je vso tekmo.
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga GOŠK Gabela : Radnik Bijeljina 1:1 Ni igral.
Dino Martinović (Vereja) Bolgarija, 1. liga Vereja : Lokomotiv Plovdiv 2:2 Odigral je 89 minut in v 9. minuti popeljal klub v vodstvo z 1:0. To je bil njegov prvenec v dresu Vereje, zaradi tega, ker je dosegel zadetek proti nekdanjemu klubu, pa ga ni pretirano proslavljal.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Vereja : Lokomotiv Plovdiv 2:2 Odigral je vso tekmo. V 28. minuti je izenačil na 1:1, v 72. minuti pa prejel rumeni karton. To je bil njegov drugi gol v tej sezoni.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

AEL Limassol : Omonia Nikozija 2:1

Ni kandidiral za tekmo.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga

Doxa Katokopia : Pafos 3:2

Odigral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Teplice : Slovan Liberec 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Aleš Mertelj (Karvina) Češka, 1. liga

Mlada Boleslav : Karvina 1:1

Odigral je 84 minut.
Dejan Djermanović (Paide Linnameeskond) Estonija, 1. liga

Konec prvenstva.

 

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Nice 0:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Angers : Caen 1:1

Ni kandidiral za tekmo.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Larissa : Panionios 4:2

Odigral je 60 minut.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Larissa : Panionios 4:2

Odigral je vso tekmo, v 14. in 64. minuti pa se vpisal med strelce. V tej sezoni je v Grčiji dosegel štiri zadetke.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Delhi Dynamos : Mumbai City 2:4 Igral je vso tekmo.
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Kerala Blasters -  Jamshedpur, torek 12.00

 
Valter Birsa (Chievo) Italija, 1. liga Chievo : Lazio 1:1 Odigral je 71 minut. V 25. minuti je prispeval podajo za gol Chieva.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Lazio 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Roma : Inter 2:2

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Torino : Genoa 2:1 Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Foggia : Venezia 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Lecce 0:1

Odigral je vso tekmo in v 45. minuti prejel rumeni karton.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Urawa Reds : Tokyo 3:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Kisvarda : Akademija Puškaš 1:0

Odigral je 83 minut.

Ivica Guberac (Floriana) Malta, pokal

Floriana : Hamrun Spartans 0:1

 

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Köln : Greuther Fürth 4:0

Ni kandidiral za tekmo.

Dominic Maroh (Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Energie Cottbus : Uerdingen 0:2

Odigral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Fortuna Köln 3:0

Odigral je vso tekmo.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Twente : Jong Ajax 2:5

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Konec tedna brez tekme.

 
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Zaglebie Sosnowiec : Zaglebie Lubin 1:2

Odigral je 90 minut, v 12. minuti pa podal za vodstvo Lubina z 2:0.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga 

Jagiellonia Bialystok : Arka Gdynia 3:1

Ni kandidiral za tekmo.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Pogon Szczecin 3:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Miedz Legnica : Wisla Krakov 2:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Legia Varšava : Korona Kielce 3:0

Igral je vso tekmo.
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga

Zaglebie Sosnowiec : Zaglebie Lubin 1:2

Odigral je le uvodnih 23 minut.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Krasnodar : Ural 2:0

Odigral je vso tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Anži Mahačkala : Ufa 0:0

V igro je vstopil v 56. minuti, v 78. minuti pa prejel rumeni karton.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Orenburg - Krila Sovjetov Samara, sobota 14.30, tekma je bila prestavljena

 

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Orenburg - Krila Sovjetov Samara, sobota 14.30, tekma je bila prestavljena

 

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : St. Gallen 2:0

V igro je vstopil v 76. minuti.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Wil : Schaffhausen 1:2

Ni kandidiral za tekmo.

Matic Fink (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Ankaragucu 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Bursaspor : Erzurum BB 2:1

Ni kandidiral za tekmo.
Jure Matjašič (Sacramento Republic) ZDA, liga USC, končnica Izpadel je iz končnice.  

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte