Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
28. 11. 2018,
12.27

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Natisni članek

Robert Berić slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek St Etienne francoski ligaški pokal

Sreda, 28. 11. 2018, 12.27

5 let, 4 mesece

Strelski prvenec Roberta Berića za St. Etienne

Kek je kot prvemu zaploskal Beriću #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Robert Berić | Robert Berić je prvi slovenski reprezentant, ki je dosegel zadetek v tujini, odkar se je na selektorski položaj vrnil Matjaž Kek. | Foto Reuters

Robert Berić je prvi slovenski reprezentant, ki je dosegel zadetek v tujini, odkar se je na selektorski položaj vrnil Matjaž Kek.

Foto: Reuters

Slovenski napadalec Robert Berić je postal prvi reprezentant, ki je zadel v polno, odkar je uradno na selektorski stolček Slovenije sedel Matjaž Kek. V torek se je veselil strelskega prvenca v tej sezoni za St. Etienne, s katerim je nesrečno izpadel iz francoskega ligaškega pokala. Po loteriji kazenskih udarcev je bil boljši Nimes.

Novi selektor Matjaž Kek pozorno spremlja dogajanje na nogometnih tekmovališčih, kjer se iz tedna v teden dokazujejo kandidati za reprezentanco. V obdobju, ko je bil prvič selektor Slovenije, še ni sodeloval z Robertom Berićem. Ko je Mariborčan leta 2011 še zadnjič vodil slovensko reprezentanco, je Krčan nosil dres Maribora in bil pomemben člen v konici napada mlade izbrane vrste.

Matjaž Kek
Sportal Kralj Matjaž bi spet lahko postal DJ Kek

Letos je zadel v polno na Cipru

V izbrani vrsti je zbral 19 nastopov. | Foto: Vid Ponikvar V izbrani vrsti je zbral 19 nastopov. Foto: Vid Ponikvar Prvi stik s člansko reprezentanco je imel šele leta 2012, ko je bil selektor Slaviša Stojanović. Oktobra 2012 je prvič sedel na klopi na tekmi v Mariboru s Ciprom (2:1), mesec dni pozneje pa debitiral v članskem dresu na gostovanju v Skopju, ko je poraz Slovenije z Makedonijo (2:3) z vročega stolčka odnesel Stojanovića.

Berić, ki je nato navduševal v dresu graškega Sturma, dunajskega Rapida in St. Etienna, vmes je imel neuspešno avanturo pri Anderlechtu, je do danes zbral 19 nastopov za A-reprezentanco. Dosegel je dva zadetka. Proti Estoniji (2015) in Cipru (2018), zanimivo pa je, da je v jesenskem delu v reprezentanci deležen skoraj večje minutaže kot pri St. Etiennu, kjer mu je trener Jean-Louis Gasset v tej sezoni v francoskem prvenstvu namenil le 96 minut.

Sportal Matjaž Kek se je zasidral in poskrbel za aplavz

Prvi zadetek, a tudi nesrečen izpad

Povsem drugače je bilo v torek, ko so zeleni odigrali tekmo 1/16 finala francoskega ligaškega pokala. St. Etienne je zaigral na gostovanju pri Nimesu, Berić pa je prvič v tej sezoni igral od začetka. Odločitev trenerja se je obrestovala, saj se je veselil prvega klubskega zadetka v tej sezoni.

Vrhunci tekme v Nimesu, zadetek Berića pri 1.54:

Krčan je v 81. minuti z neposredne bližine zadel v polno, a so gostitelji v zadnji minuti izenačili in izsilili izvajanje kazenskih udarcev, kjer so bili nato boljši s 4:2. Pri zelenih strela z bele točke v zadetek nista pretopila Tunizijec Wahbi Khazri in Francoz Yann M'Vila. Tako strelski prvenec 27-letnega Posavca v dresu St. Etienna v tej sezoni ni prinesel sreče klubu, ampak nesrečen izpad iz ligaškega pokalnega tekmovanja.

Bo Berić začel tresti mreže tudi v francoskem prvenstvu? V prejšnji sezoni je v spomladanskem delu dosegel kar sedem golov. | Foto: Getty Images Bo Berić začel tresti mreže tudi v francoskem prvenstvu? V prejšnji sezoni je v spomladanskem delu dosegel kar sedem golov. Foto: Getty Images

St. Etienne je v prvenstvu po 14 nastopih na visokem šestem mestu, ki zagotavlja igranje v Evropi. V petek bo v uvodni tekmi 15. kroga gostil Nantes. Tako se obeta slovenski obračun, saj se bo Berić pomeril s klubom, kjer se dokazuje njegov dolgoletni soigralec iz reprezentance Rene Krhin.  

Sportal Matic Kotnik zaklenil vrata in tretjič v nizu zmagal
Matjaž Kek Radenko Mijatović
Sportal Slovenija zgolj v Stožicah, o Oblaku ima dober občutek
Ne spreglejte