Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
22.48

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Luka Elsner Matjaž Kek Slaviša Stojanović Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Josip Iličić Bojan Jokić Miha Mevlja Petar Stojanović Nejc Skubic Rene Krhin Jasmin Kurtić Tim Matavž Robert Berić Andraž Šporar Roman Bezjak Miha Zajc Benjamin Verbič

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 22.48

5 let, 7 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Sijajna novica za selektorja, ki prihaja iz Italije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Po neuspešni septembrski reprezentančni akciji so se slovenski reprezentanti prejšnji konec tedna spopadali s klubskimi izzivi. V ponedeljek so bili na delu še zadnji. Iz Italije je prav na ta dan prišla novica, ob kateri se selektorju Tomažu Kavčiču prav gotovo smeji. Sploh prvič v tej sezoni je zaigral eden ključnih slovenskih nogometašev Josip Iličić. Zaigral je proti svojemu prijatelju Jasminu Kurtiću.

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Nov remi na derbiju za Matjaža Keka

Matjaž Kek je prišel do točke. | Foto: Twitter - Voranc Matjaž Kek je prišel do točke. Foto: Twitter - Voranc Pred reprezentančnim premorom je igral derbi proti zagrebškemu Dinamu in remiziral z 1:1, med reprezentančnim premorom je na kultni Kantridi odigral prijateljsko tekmo proti svojemu nekdanjemu klubu Mariboru in ga premagal s 4:0, v nedeljo pa je Matjaž Kek na klopi Reke remiziral še na enem derbiju.

Na Rujevici je gostoval drugouvrščeni Osijek, tekma pa se je končala z remijem 1:1, po katerem je Rijeka s 13 točkami ostala na tretjem mestu, zaostanek za vodilnim Dinamom Zagrebom, ki je zmagal, pa povišala na štiri točke.

Slaviša Stojanović je doživel prvi poraz

Slaviši Stojanoviću gre odlično. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slaviši Stojanoviću gre odlično. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski trener Slaviša Stojanović v Bolgariji je na prvih petih tekmah na klopi Levskega iz Sofije, ki na nov, že 27. naslov državnega prvaka čaka že desetletje, zmagal.

V nedeljo je prvič ostal brez zmage in doživel tudi prvi poraz. Njegov Levski je gostoval pri Lokomotivi iz Plovdiva in klonil z 0:1. Edini gol na tekmi je padel že v 14. minuti.

Levski je po tem porazu padel s prvega mesta na lestvici, na prvo mesto je namreč z istim številom točk skočil njegov mestni tekmec CSKA.
 

Luka Elsner dočakal drugo zmago

Luka Elsner je na domačih tleh premagal Roeselare. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Elsner je na domačih tleh premagal Roeselare. Foto: Grega Valančič/Sportida

Nekdanji trener Domžal in Olimpije Luka Elsner je v drugi belgijski ligi v soboto popeljl Union St. Gilloise do zmage nad KSV Roeselare (2:0). To je njegova druga zmaga v tej sezoni, s katero se je na lestvici drugoligaške skupine B, v kateri je osem klubov, prebil na četrto mesto.

V pokalu se je Union uvrstil med 32 najboljših, a ni imel sreče pri žrebu, saj bo 25. septembra v šestnajstini finala gostoval pri mestnem tekmecu Anderlechtu.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jana Oblaka ni bilo na zadnjih petih reprezentančnih tekmah, za Atletico pa je spet igral. | Foto: Getty Images Jana Oblaka ni bilo na zadnjih petih reprezentančnih tekmah, za Atletico pa je spet igral. Foto: Getty Images

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v prvi italijanski ligi v soboto na gostovanju pri Frosinoneju zmagala kar s 5:0. Slovenski vratar, ki je v odsotnosti Oblaka branil vrata reprezentance na septembrskih tekmah, je ponovno obsedel na klopi in izvrstno predstavo soigralcev spremljal s klopi za rezervne igralce.

Jan Koprivec: izkušeni slovenski vratar je poškodovan, zato ga še nekaj časa ne bo mogoče pričakovati med vratnicama Pafosa, ki je v prvi ciprski ligi v soboto na gostovanju pri Apollonu v Limasolu izgubil kar z 1:5.

Matic Kotnik: Panionios je v prvi grški ligi v soboto visoko izgubil pri grškem prvaku AEK (0:4). Slovenski reprezentančni vratar, ki je bil v prejšnji sezoni zacementiran med vratnicama Panioniosa, zanj v tej sezoni še ni zaigral. Na gostovanju v grški prestolnici je sedel na klopi.

Jan Oblak: največji zvezdnik slovenskega nogometa, ki je zaradi poškodbe izpustil tudi zadnji dve septembrski tekmi Slovenije, čeprav je pred tem vseskozi igral, je stopil med vratnici Atletica tudi na tekmi 4. kroga španskega prvenstva. Branil je vso tekmo in ni kazal znakov, da bi ga motile bolečine v levi rami. Rdeče-beli so iskali pot do nove domače zmage, s katero bi pozabili na slabši vstop v sezono domačega prvenstva, a se jim je znova zalomilo.

Zadetka na tekmi v Madridu:

Atletico je z Eibarjem zgolj remiziral (1:1), izenačujoči zadetek pa prek 19-letnega Borje Garcesa dosegel v dobesedno zadnjih sekundah srečanja, v četrti minuti sodnikovega podaljška. Pred tem se je nasmihala zmaga Eibarju, ki je Oblakovo mrežo zatresel v 87. minuti.

Škofjeločan je imel srečo 22 minut prej, ko ga je rešila prečka, po strelu Sergija Enricha z neposredne bližine pa je bil nemočen. Oblak je v tej sezoni za Atletico branil na petih tekmah, zadetka pa ni prejel le na eni, kar je slabše od njegovega povprečja, s katerim si je v zadnjih treh sezonah španskega prvenstva zagotovil priznanje zamora. Atletico je v uvodnih štirih krogih zbral le pet točk, kar je njegov najslabši štart v sezono po letu 2009. Slabšega, odkar ga vodi Diego Simeone, ne pozna.

Petar Stojanović, ki bo z Dinamom nastopil v skupinskem delu evropske lige, je moral na tekmi med Gorico in Dinamom predčasno z igrišča. Rdeči karton je prejel v 66. minuti, a je njegovo moštvo zadržalo prednost in zmagalo z 1:0. | Foto: Reuters Petar Stojanović, ki bo z Dinamom nastopil v skupinskem delu evropske lige, je moral na tekmi med Gorico in Dinamom predčasno z igrišča. Rdeči karton je prejel v 66. minuti, a je njegovo moštvo zadržalo prednost in zmagalo z 1:0. Foto: Reuters

Branilci:

Kenan Bajrić: vodilni slovaški prvoligaš Slovan iz Bratislave je v 8. prvenstvenem krogu v soboto doma s 3:2 premagal ekipo DAC 1904 Dunajska Streda, nekdanji kapetan Olimpije pa je igral vso tekmo.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v drugi italijanski ligi v nedeljo doma s 4:1 premagala Carpi. Slovenski branilec je igral v zaključku tekme, saj je na igrišče prišel v 83. minuti.

Miha Blažič: Ferencvaroš je v prvi madžarski ligi v soboto na gostovanju pri mestnem tekmecu Honvedu zmagal z 1:0 in zadržal vodilni položaj na Madžarskem. Branilec, ki je na zadnji reprezentančni odigral vseh 90 minut proti Cipru, je odigral vso tekmo.

Matija Boben: Rostov je v ruski premier ligi v ponedeljek remiziral pri Uralu z 1:1. Slovenski branilec, ki v tej sezoni za svoj klub v Rusiji sploh še ni zaigral, je tokrat vsaj sedel na klopi, a ni dobil priložnosti za igro.

Erik Janža: Osijek je v sedmem krogu hrvaškega prvenstva v nedeljo odigral derbi kroga in z 1:1 remiziral v gosteh pri Rijeki. Slovenski bočni branilec je igral od prve do zadnje minute.

Bojan Jokić: Ufa je v ruski premier ligi v soboto doma visoko izgubila proti moskovskemu CSKA (0:3), kapetan slovenske reprezentance pa je tekmo izpustil zaradi kazni.

Luka Krajnc: Frosinone je v prvi italijanski ligi v soboto doživel domač polom proti Sampdorii (0:5). Nekdanji član Maribora je odigral vso tekmo.

Miha Mevlja: vodilni Zenit je v ruski premier ligi v nedeljo z 2:1 zmagal v gosteh pri Orenburgu, izkušeni slovenski branilec pa je tekmo spremljal s klopi za rezervne nogometaše.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v prvi poljski ligi na delu že v petek s 3:1 premagala Cracovio Krakov. Ljubljančan je igral vso tekmo.

Petar Stojanović: slovenski branilec, ki je na tekmi lige narodov proti Cipru v zadnji minuti nesrečno zabil avtogol za zmago Ciprčanov, je zaigral za zagrebški Dinamo v soboto, ko je gostoval pri Gorici. Hrvaški prvaki so zmagali z 1:0, od 66. minute pa so igrali z nogometašem manj. Predčasno je moral v slačilnico prav Ljubljančan, ki je v 60. in 66. minuti prejel rumena kartona. Dinamo je z zmago poskrbel, da bo konec kroga dočakal na prvem mestu.

Aljaž Struna: Palermo je v nedeljo zvečer v drugi italijanski ligi z 2:1 zmagal v gosteh pri Foggii, a brez pomoči Pirančana, ki se je z zadnje reprezentančne akcije v klub vrnil poškodovan, zato ga tokrat ni bilo niti na klopi gostov, ki se jim je v prejšnji sezoni za las izmaknila uvrstitev v prvo ligo, trenutno pa so po treh odigranih tekmah nove sezone na petem mestu.

Nejc Skubic: Konyaspor je v prvi turški ligi v nedeljo doma z 0:1 izgubil proti Fenerbahčeju. Izkušeni slovenski branilec je igral vso tekmo.

Josip Iličić se je končno vrnil in utegne biti velika okrepitev za Slovenijo v nadaljevanju lige narodov. | Foto: Getty Images Josip Iličić se je končno vrnil in utegne biti velika okrepitev za Slovenijo v nadaljevanju lige narodov. Foto: Getty Images

Vezisti:

Domen Črnigoj: Lugano je v soboto v švicarskem pokalu izločil nižjeligaša FC Azzurri 90 LS z 1:0. Primorec je odigral prvi polčas.

Josip Iličić: najboljši slovenski reprezentant zadnjih let se je prejšnji teden vrnil na treninge Atalante po težavah z zdravjem, zaradi katerih v tej sezoni sploh še ni zaigral, v ponedeljek pa se znašel na klopi Atalante in potem po poškodbi soigralci po 38 minutah igre tudi na igrišču pri Spalu, kjer je njegovo moštvo izgubilo z 0:2, a je vseeno vesel, saj se je vrnil po daljšem času. Njegov povratek na zelenice, ki je minil brez težav, pa je zagotovo zelo dobrodošel tudi za selektorja.

Josip Iličić
Sportal Konec kalvarije Josipa Iličića

Kevin Kampl: po tem, ko je po tekmi z Bolgarijo zaradi poškodbe gležnja zapustil reprezentanco in na Cipru ni igral, nekaj dni ni treniral, a se je vmes njegovo stanje gležnja popravilo do te mere, da je zaigral od prve minute in pomagal rdečim bikom do zmage nad Hannovrom (3:2). Leipzig jo je potreboval, saj je njegova prva v tej sezoni, s tem pa so rdeči biki popravili položaj na razpredelnici. Kampl je odigral vso tekmo in v 74. minuti prejel rumeni karton.

Kevin Kampl
Sportal Kampl zacelil rane in postal nadomestni kapetan

Rene Krhin: Nantes je v prvi francoski ligi v nedeljo doma z 0:0 remiziral proti Reimsu. Izkušeni slovenski vezist je igral od prve do zadnje minute.

Jasmin Kurtić: pri ponedeljkovi zmagi Spala v prvi italijanski ligi pred domačimi navijači proti Atalanti z 2:0 je igral od prve do zadnje minute.

Žan Majer: Rostov je v ruski premier ligi v ponedeljek remiziral pri Uralu z 1:1. Slovenski vezist, ki v tej sezoni za svoj klub v Rusiji sploh še ni zaigral, je tokrat vsaj sedel na klopi, a ni dobil priložnosti za igro.

Rajko Rotman: Kayserispor je v prvi turški ligi v soboto izgubil na gostovanju pri Götzepeju (0:2). Mariborčan je proti nekdanjemu klubu odigral vso tekmo in v 89. minuti prejel rumeni karton.

Leo Štulac: novinka v prvi italijanski ligi Parma je v prvi tekmi 4. kroga v soboto na gostovanju presenetila Inter iz Milana. Novinec v slovenski reprezentanci je odigral vso tekmo, v 24. minuti prejel rumeni karton, v 79. minuti pa skočil v objem strelcu Federicu Dimarcu, ki je z izjemnim strelom z razdalje premagal začudenega in nemočnega Samirja Handanovića.

Benjamin Verbič: s kijevskim Dinamom je v nedeljo v ukrajinski premier ligi gostoval pri Zorji in remiziral z 1:1. Odigral je vso tekmo.

Miha Zajc: novinec v prvi italijanski ligi Empoli je v 4. krogu v nedeljo gostil rimski Lazio in izgubil z 0:1. Nogometaš iz Šempetra pri Novi Gorici, ki se je na zadnji reprezentančni akciji izkazal z zadetkom, je igral do 60. minute. Ko je odšel na klop, je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Tim Matavž je bil junak Vitesseja v gosteh pri Zwolleju. | Foto: Getty Images Tim Matavž je bil junak Vitesseja v gosteh pri Zwolleju. Foto: Getty Images

Napadalci:

Robert Berić: strelec gola za Slovenijo pri porazu na Cipru je bil s Saint Etiennom v prvi francoski ligi na delu že v petek in v gosteh pri PSG doživel hud poraz, ob koncu je bilo 0:4. Krčan je tekmo začel na klopi in na igrišče prišel v 81. minuti, ko je bil izid na semaforju še 3:0.

Roman Bezjak: Jagiellonia je v prvi poljski ligi že v petek s 3:1 premagala Cracovio Krakov. Igral je 88 minut, a ni zadel. V 29. minuti mu je sodnik pokazal rumeni karton.

Tim Matavž: v majici Vitesseja je v nedeljo navdušil in z dvema goloma v prvi nizozemski ligi torpediral Zwolle. Najprej je v 26. minuti zadel za vodstvo Vitesseja z 1:0, v zadnji minuti prvega polčasa pa postavil končni izid 2:0. Igral je do 76. minute. Zdaj je že pri štirih prvenstvenih golih v tej sezoni, ob njegovi tokratni predstavi pa se prav gotovo lahko sprašuje, zakaj je na zadnjih dveh reprezentančnih tekmah odigral le 17 minut.

Prvi gol Tima Matavža:

Drugi gol Tima Matavža:

Andraž Šporar: vodilni slovaški prvoligaš Slovan iz Bratislave je v 8. prvenstvenem krogu v soboto doma premagal ekipo DAC 1904 Dunajska Streda (3:2), nekdanji napadalec Olimpije, Basla in Arminie pa se je ponovno izkazal. Dosegel je dva zadetka. V 19. minuti je povišal vodstvo na 2:0, v 74. minuti pa je z zadetkom, ki odmeva na Slovaškem, povišal na 3:0. Ljubljančan, ki je v začetku drugega polčasa zapravil nekaj obetavnih protinapadov, je izkoristil "napako" vratarja Daca. Ta je verjetno pričakoval, da bo sodnik označil nedovoljeni položaj in dosodil prosti strel za njegovo moštvo, tako da je podal žogo proti Šporarju, a je piščalka ostala nema, Šporar, kralj strelcev na Slovaškem, pa je izkoristil darilo in ob velikem navdušenju domačih navijačev z velike oddaljenosti hladnokrvno poslal žogo v prazno mrežo.

Zadetka Andraža Šporarja pri 1:26 in 2:56:

V tej sezoni je v slovaškem prvenstvu na sedmih tekmah dosegel kar osem golov in je z naskokom prvi strelec tekmovanja. Odličen je bil tudi v Evropi, kjer je v šestih tekmah zadel v polno petkrat, tako da je v tej sezoni za Slovan dosegel že 13 zadetkov.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za marčevski prijateljski tekmi proti Avstriji in Belorusiji, na drugem reprezentančnem seznamu konec maja za gostovanje proti Črni gori oziroma na tretjem reprezentančnem seznamu za tekmi lige narodov proti Bolgariji in Cipru.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Mojstrski gol Valterja Birse:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Huddersfield Town : Crystal Palace 0:1

Ni kandidiral za tekmo.
Timi Max Elšnik (Mansfield Town) Anglija, 4. liga Mansfield Town : Exeter City 1:2 V igro je vstopil v 69. minuti.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Wolfsberger : Wacker Innsbruck 3:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : Wacker Innsbruck 3:1 Igral je vso tekmo.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Hartberg : Rheindorf Altach 2:1 Igral je celo tekmo in v 35. minuti prejel rumeni karton.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga Horn : Austria Celovec 0:1 Igral je celo tekmo.
Alem Pašić (Vorwärts Steyr) Avstrija, 2. liga Wacker Innsbruck : Vorwärts Steyr 1:0 Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga 

Oostende : Cercle Brugge 1:1

Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Lokomotiv Plovdiv : Levski Sofija 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Željko Filipović (Dinamo Brest) Belorusija, 1. liga Dinamo Brest : Torpedo Belaz 2:0 Igral je od 78. minute.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga Sarajevo : Tuzla 2:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

GOŠK Gabela : Mladost Doboj 1:3

Ni igral.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

GOŠK Gabela : Mladost Doboj 1:3 Branil je vso tekmo.
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga GOŠK Gabela : Mladost Doboj 1:3 Ni igral.

Andraž Struna (Anorthosis Famagusta)

Ciper, 1. liga

Anorthosis : AEL Limassol 0:1

Igral je 86 minut.

Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga Omonia Nikozija : Enosis 1:0 Igral je 89 minut.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga Apollon : Pafos 5:1 Igral je vso tekmo.

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Dukla Praga : Slovan Liberec 2:0

Igral je vso tekmo.

Aleš Mertelj (MFK Karvina) Češka, 1. liga Teplice : Karvina 2:1 Igral je vso tekmo.
Dejan Djermanović (Paide Linnameeskond) Estonija, 1. liga Tallina Kalev : Paide 1:2 V prvem nastopu v Estoniji je zablestel v polnem sijaju, dosegel dva zadetka (69. in 74. minuta) ter odločil zmagovalca.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Marseille : Guingamp 4:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Caen : Lyon 2:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga AEK Atene : Panionios 4:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga Larissa : Panthinaikos 1:3 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Prvenstvo se začne konec septembra.  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga Prvenstvo se začne konec septembra.  
Valter Birsa (Chievo) Italija, 1. liga Roma : Chievo 2:2 Igral je 81 minut in v 52. minuti zadel za 2:1. To je njegov prvi zadetek v tej sezoni.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Roma : Chievo 2:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Inter : Parma 0:1

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Bologna 1:0 Ni igral, sedel je na klopi.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Venezia : Benevento 2:3

Igral je 86 minut.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Hellas Verona : Carpi 4:1

Igral je vso tekmo.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Yokohama F. Marinos : Urawa Reds 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Puškaš : Vidi 2:1

Odigral je vso tekmo.

Ivica Guberac (Floriana) Malta, 1. liga Hibernians : Floriana 0:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Holstein Kiel 4:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Wehen Wiesbaden : Meppen 3:0

Igral je vso tekmo.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Dordrecht : Twente 0:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Tromso : Stabaek 0:0 Igral je od 80. minute.
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Slask Vroclav 4:0 Igral je 87 minut.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga 

Piast Gliwice : Arka Gydinia 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga 

Piast Gliwice : Arka Gydinia 1:0

Igral je vso tekmo.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga 

Wisla Krakov : Lechia Gdańsk 5:2

Ni igral, ostal je na klopi.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Pogoń Szczecin : Korona Kielce 1:1

Ni igral, sedel je na klopi.
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga Zaglebie Sosnowiec : Górnik Zabrze 1:1 Igral je od 81. minute.

Žiga Škoflek (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Raków Częstochowa : Stal Mielec 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

Ural : Rostov 1:1

Igral je vso tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga Ufa : CSKA Moskva 0:3 Odigral je 60 minut.
Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga Ufa : CSKA Moskva 0:3 Ni igral, ostal je na klopi.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Orenburg : Zenit 1:2

Igral je 70 minut.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Arsenal Tula : Krila Sovjetov 4:0

Igral je vso tekmo.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, pokal

Moutier : Thun 1:3

Igral je od 53. minute.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, pokal

Schaffhausen : Young Boys 2:3

Igral je vso tekmo, vseh 120 minut, saj so se igrali podaljški.

Matic Fink (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Bursaspor 1:1

Igral je vso tekmo.

Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga Rizespor : Bursaspor 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

ZDA in Kanada, liga MLS

Los Angeles FC : New England Revolution 1:1

Igral je vso tekmo.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte