Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
8. 9. 2018,
17.58

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

1

Natisni članek

Josip Iličić Tomaž Kavčič

Sobota, 8. 9. 2018, 17.58

5 let, 8 mesecev

Dobra novica iz Italije

Konec kalvarije Josipa Iličića

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

1

Josip Iličić | Josip Iličić je po mesecu in pol spet začel trenirati. | Foto Getty Images

Josip Iličić je po mesecu in pol spet začel trenirati.

Foto: Getty Images

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić, ki ga selektor Tomaž Kavčič še kako pogreša, je končno začel trenirati po nevsakdanjih zdravstvenih težavah, ki so zvezdnika italijanskega prvoligaša Atalante od igrišč oddaljile za več kot mesec dni. Da bo lahko tudi igral, bo moral počakati še nekaj časa. Pred začetkom naslednjega meseca ga na igrišču ne bo.

Josip Iličić
Sportal Josip Iličić odšel iz bolnišnice, a ne kaže dobro

Ravno na dan, ko je Slovenija v Stožicah v uvodni tekmi lige narodov nesrečno izgubila proti Bolgariji z 1:2, so nogometaši Atalante prvič po mesecu in pol na treningu pozdravili Josipa Iličića.

Izkušeni ofenzivni vezist, ki je bil v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu najboljši slovenski reprezentant, je namreč zaradi nevsakdanjih težav z okužbo zobnega tkiva, ki se je pozneje preselila na bezgavke, počival od zadnjega tedna julija pa vse do zdaj in bil vmes tudi v bolnišnici.

Ker je izgubil ključni del priprav na novo sezono in izpustil tudi uvodnih devet tekem nove sezone (Atalanta je izpadla v kvalifikacijah za ligo Europa), bo potreboval še kar nekaj časa, da bo pripravljen za igro, a je dobra novica za trenerja Atalante Gian Piera Gasperinija vsaj ta, da je končno začel trenirati.

V zadnjem času je bil z naskokom najboljši reprezentant. Kdaj ga bomo spet videli v dresu Slovenije? | Foto: Vid Ponikvar V zadnjem času je bil z naskokom najboljši reprezentant. Kdaj ga bomo spet videli v dresu Slovenije? Foto: Vid Ponikvar

Oktobra se očitno obeta bitka s časom

Po informacijah, ki prihajajo iz Bergama, ga lahko na igrišču pričakujemo šele v uvodnih dneh prihodnjega meseca, kar pomeni, da se bo moral selektor Slovenije Tomaž Kavčič brez njegove pomoči morda znajti tudi na oktobrskih tekmah lige narodov, ko Slovence najprej čaka gostovanje na Norveškem (13.) in potem še domača tekma s Ciprom (16.).

Iličić, ki je pri 50 nastopih in šestih zadetkih za Slovenijo, je bil v zadnjih kvalifikacijah, za svetovno prvenstvo v Rusiji pod vodstvom Srečka Katanca, najboljši slovenski reprezentant. Igral je na vseh desetih tekmah, zabil pa tri gole in prispeval pet asistenc. Prste je imel torej vmes pri kar osmih od 12 golov, ki jih je zabila Slovenija.

Preberite še:

Tomaž Kavčič Kevin Kampl
Sportal Še en udarec za slovenskega selektorja
Tomaž Kavčič
Sportal Tomaž Kavčič po grenkem porazu stopil v bran igralcev
Tomaž Kavčič
Sportal Jan Oblak ignoriral selektorja in v zadnjem hipu spet zavrnil reprezentanco
Josip Iličić
Sportal Glavobol za selektorja, z Josipom Iličićem še naprej ne kaže dobro
Josip Iličić
Sportal Nočna mora za Josipa Iličića v Italiji, se bo za glavo prijel tudi selektor?

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte