Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2024,
23.49

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

AC Milan Feyenoord Roma Rade Obrenović Liga Europa

Četrtek, 22. 2. 2024, 23.49

2 meseca

Liga Europa, 1/16 finala (povratne tekme)

Na spektaklu v Rimu odločale enajstmetrovke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Roma - Feyenord | Poslastica večera se je odvila na Olimpicu, kjer sta se pomerila Roma in Feyenoord. | Foto Reuters

Poslastica večera se je odvila na Olimpicu, kjer sta se pomerila Roma in Feyenoord.

Foto: Reuters

Za razliko od konferenčne lige danes na povratnih dvobojih 1/16 finala lige Europa ni bilo na delu slovenskih nogometašev, zato pa je barve Slovenije kot glavni sodnik dvoboja med Freiburgom in Lensom zastopal Rade Obrenović. Najvišjo prednost med vsemi klubi je danes branil Milan, ki je prejšnji teden Rennes nadigral s 3:0. Tokrat se je v Franciji namučil in napredovanje rešil z minimalnim porazom z 2:3. V Rimu se je odvil spektakel med Romo in Feyenoordom, ki se v Evropi srečujeta že tretjo sezono zapored. Tekma je bila odločena šele po kazenskih strelih, napredovala pa je Roma.

Jon Gorenc Stanković
Sportal Ajax končal evropsko pot Nina Žuglja, Sturm Jona Gorenca Stankovića zanesljiv

Poslastica večera se je odvija na Olimpicu, kjer sta se pomerila Roma in Feyenoord. Pred tednom dni sta se kluba v Rotterdamu razšla brez zmagovalca (1:1), sinovom volkulje pa je remi zagotovil Belgijec Romelu Lukaku. Tudi na povratni tekmi je bilo tesno, po rednem delu tekme je bilo neodločeno 1:1, spremembe izida nista prinesla niti dva 15-minutna podaljška. Šele po streljanju enajstmetrovk so se zmage veselili domači nogometaši.

Marseille se je prvič predstavil z novim strategom Jean-Louisom Gassetom, ki je nasledil Gennara Gattusa. Na Velodromu je gostil ukrajinskega brezdomca Šahtar. Prejšnji četrtek sta se tekmeca v Hamburgu razšla z 2:2, tokrat pa so domači zmagali s 3:1.

Benfica je po remiju brez zadetkov ubranila tesno prednost v Toulousu (2:1), azerbajdžanski prvak Qarabag, ki je bil v play-offu kvalifikacij usoden za Olimpijo, je v Bakuju ubranil prednost, ki si jo je priigral po senzacionalni zmagi v Bragi (4:2). A bilo je tesno, Qarabag je napredoval z minimalnim porazom po podaljšku (2:3).

Obrenović delil pravico v Nemčiji

Slovenski sodnik Rade Obrenović je sodil na srečanju med Freiburgom in Lensom. Tekmeca sta se prejšnji teden v Franciji razšla brez zadetkov. Ljubljančanu, ki je lani jeseni v 69. izvedbi elitnega evropskega klubskega tekmovanja (32. sezone lige prvakov) kot najmlajši doslej in peti Slovenec po vrsti z grbom Fife vodil dvoboj v ugledni ligi prvakov med Royal Antwerpom in Šahtarjem in kasneje še dvoboj med berlinskim Unionom in madridskim Realom, ob vzdolžnih črtah asistirala Jure Praprotnik in Grega Kordež, četrti sodnik je David Šmajc, videosodnika pa Nejc Kajtazović (VAR) in njegov asistent Asmir Sagrkovič (VAR).

Milan je pri Rennesu branil prednost 3:0, pa nazadnje napredoval po tesnem porazu z 2:3. | Foto: Reuters Milan je pri Rennesu branil prednost 3:0, pa nazadnje napredoval po tesnem porazu z 2:3. Foto: Reuters

Tekma je bila odločena šele po podaljšku, zmage in napredovanja pa so se veselili nogometaši Freiburga, Zanimivo je bilo tudi v Rennesu, kjer je gostoval Milan in branil lepo prednost (3:0) s prve tekme. Na povratni je bilo veliko bolj napeto, s 3:2 je zmagala francoska ekipa, rdeče-črni pa so si vseeno priborili napredovanje.  

V osmino finala se je kot zmagovalec skupin uvodnega dela lige prvakov neposredno uvrstil Liverpool, za mnoge prvi favorit za osvojitev tekmovanja, ki ga bo po koncu sezone zapustil trofejni trener Jürgen Klopp. Poleg tega so si preboj med najboljših 16 zagotovili še Bayer Leverkusen, vroči nemški bundesligaš, ki to sezono pod vodstvom Xabija Alonsa ustvarja čudeže tako v domovini kot tudi Evropi, Atalanta, Villarreal, West Ham, Brighton, Glasgow Rangers in praška Slavia.

Žreb parov osmine finala lige Europa bo v petek.

Liga Europa, 1/16 finala (povratne tekme):

Četrtek, 22. februar:

Lestvice po skupinskem delu:

 

Ne spreglejte