Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2024,
22.55

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Legia Varšava Bodo/Glimt Slovan Bratislava Sturm Graz Blaž Kramer Robert Jarni Kenan Bajrić Tomi Horvat Jon Gorenc Stanković Nino Žugelj konferenčna liga

Četrtek, 22. 2. 2024, 22.55

2 meseca

Konferenčna liga, 1/16 finala (povratne tekme)

Ajax končal evropsko pot Nina Žuglja, Sturm Jona Gorenca Stankovića zanesljiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Jon Gorenc Stanković | Jon Gorenc Stanković se je na prvi tekmi prejšnji teden vpisal med strelce. Danes je s soigralci le potrdil napredovanje v osmino finala. | Foto Reuters

Jon Gorenc Stanković se je na prvi tekmi prejšnji teden vpisal med strelce. Danes je s soigralci le potrdil napredovanje v osmino finala.

Foto: Reuters

Znani so vsi udeleženci osmine finala konferenčne lige. Danes so prednost s prve tekme (4:1) ubranili tudi nogometaši Sturma z Jonom Gorencem Stankovićem in Tomijem Horvatom, ki sta blestela na prvi tekmi proti Slovanu Bratislavi s Kenanom Bajrićem. Na povratni tekmi so zaigrali vsi Slovenci, Bajrić celotno srečanje, Gorenc Stanković do 75. minute, Horvat pa od 65. minute. Strum je zmagal z 1:0. Ajax je po podaljšku izločil Bodö/Glimt Nina Žuglja. 

Napoli : Barcelona
Sportal Napoli vrnil udarec, šok za Arsenal
Inter Atletico
Sportal Avstrijec premagal Oblaka in pokvaril jubilej Simeoneju

Bodö/Glimt Nina Žuglja, ta je tokrat priložnost dočakal v 72. minuti, je bil že na Nizozemskem na pragu velikega presenečenja in zmage proti Ajaxu, a je ta izvlekel 2:2. Tudi na povratni tekmi je bilo tesno. Nizozemci so sicer povedli v 34. minuti, ko je zadel Steven Berghuis, so pa v 48. minuti ostali brez izključenega Josipa Šutala. Pri domačih je nato dva rumena kartona hitro dobil Albert Groenbaek, tako da sta bili ekipi spet bili številčno poravnani. Nogometaši Bodö/Glimta so bili podjetnejši, v 83. minuti je Patrick Berg poskrbel za 1:1 in izsilil podaljšek. Potem ko so sodniki Norvežanom še v rednem delu razveljavili nov zadetek zaradi prepovedanega položaja, so Nizozemci v 115. minuti dosegli regularen in odločilen gol, strelec je bil Kenneth Taylor.

Dinamo Zagreb je proti Betisu v gosteh slavil z 1:0, toda Španci so prednost danes izničili v 38. minuti prek Cedrica Bakambuja. Na veselje zagrebških navijačev pa je odločilni gol za napredovanje Dinama v 58. minuti dosegel Takuro Kaneko za končnih 1:1. 

Legia Varšava Blaža Kramerja je na prvi tekmi gostovala pri Moldeju in izgubila z 2:3, danes pa klonila še enkrat z 0:3.

Zmagovalci dvobojev so se prebili v osmino finala, kjer so že zmagovalci skupin konferenčne lige. Poleg Sturma, Ajaxa, Dinama, in Moldeja, so napredovali še Olympiycos, Royale Union in Servette. 

Žreb parov osmine finala bo 23. februarja. Tekme najboljše 16-erice bodo nato 7. in 14. marca, četrtfinale 11. in 18. aprila, polfinale 2. in 9. maja, finale pa bo v Atenah 29. maja.

Neposredno uvrstitev v osmino finala so si zagotovili zmagovalci skupin Lille (Fra), Maccabi Tel Aviv (Izr), Viktoria Plzen (Češ), Club Brugge (Bel), Aston Villa (Ang), Fiorentina (Ita), PAOK Solun (Grč) in Fenerbahče (Tur) z Miho Zajcem.

Konferenčna liga, 1/16 finala (povratne tekme):

Sreda, 21. februar:

Četrtek, 22. februar:

Lestvice po skupinskem delu:

 

Ne spreglejte