Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
5. 2. 2018,
4.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Natisni članek

futsal euro 2018 Mile Simeunović

Ponedeljek, 5. 2. 2018, 4.00

6 let, 4 mesece

Mile Simeunović

Legendarni futsalist navdušen: Prvenstvo v Ljubljani je sanjsko!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80
Mile Simeunović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Res je super vse, kar se je v Ljubljani dogajalo v prvem tednu. Fantom in vodstvu reprezentance na čelu s selektorjem lahko le čestitam. Gremo naprej. Lahko padejo tudi Rusi," po velikem podvigu v skupinskem delu evropskega prvenstva v futsalu in pred današnjim četrtfinalom pravi legenda tega športa pri nas Mile Simeunović.

Slovenija je ob svojem šestem nastopu na evropskem prvenstvu in seveda prvim pred domačimi navijači še drugič prišla do četrtfinala.

Med najboljših osem se je po remiju s Srbijo (2:2) in sobotni zmagi nad Italijo (2:1) uvrstila celo s prvega mesta v skupini A.

Slovenci so navdušili. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenci so navdušili. Foto: Urban Urbanc/Sportida Ob tem je dvakrat razprodala dvorano Stožice, ki je zelo dobro obiskana tudi na preostalih tekmah. Predvsem na tistih, na katerih igrata Srbija in Portugalska.

"Zdaj ste videli, kako težko je premagati Italijo, ki je Italija samo na papirju, v resnici pa je to Brazilija. Vsi vemo, kaj so Brazilci. To je njihov šport. Toda kljub temu je Slovencem uspelo. Igrali so vrhunsko. Ne vem, ali bi sploh lahko bolje," je povedal Mile Simeunović o sobotnem preobratu proti nekdanjim evropskim prvakom, ki je Slovencem prinesel četrtfinale.


Po podvigu proti Italiji:


Po tekmi s Srbijo je malokdo verjel

"Ko smo zapravili prednost proti Srbiji, je malokdo verjel, da nam bo proti Italiji uspelo to, kar nam je. Tudi jaz sem bil v dvomih, to iskreno priznam. Več možnosti sem dajal Italijanom, a so naši dokazali, da si zaslužijo četrtfinale, in si ga na igrišču z borbenostjo priborili. Neverjetno, kako dobro so igrali. Tako borbenih jih nisem videl še nikoli. Izjemen je bil tudi naš vratar Damir Puškar, ki je bil najboljši, ko je bilo to najbolj potrebno," je povedal prvi slovenski profesionalec med futsalisti, a se hitro popravil.

"Neverjetno, kako dobro so igrali," je slovenske reprezentante pohvalil legendarni futsalist. | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Neverjetno, kako dobro so igrali," je slovenske reprezentante pohvalil legendarni futsalist. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Ne bi smel izpostavljati nikogar, niti dvakratnega strelca Igorja Osredkarja ne, saj so vsi igrali res sijajno in opravili svoje naloge. Nikogar ne smemo izpostavljati, to ne bi bilo pošteno. Vsi so zaslužni za ta velik uspeh. Pozabiti ne smemo niti na strokovno vodstvo na čelu s selektorjem Andrejem Dobovičnikom, ki je tokrat svoje delo opravil vrhunsko," je pohvale na račun Slovencev nadaljeval Simeunović, ob nekdanjem nogometašu Milenku Ačimoviću tudi eden izmed ambasadorjev prvenstva.

Spored drugega dela prvenstva:

-Ponedeljek, 5. februar:
18.00 četrtfinale 1: Srbija – Kazahstan
21.00 četrtfinale 2: Slovenija – Rusija

-Torek, 6. februar:
18.00 četrtfinale 3: Portugalska – Azerbajdžan
21.00 četrtfinale 4: Ukrajina – Španija (četrtfinale 4)

-Četrtek, 8. februar:
18.00 ali 21.00 polfinale 1: zmagovalec četrtfinala 1 – zmagovalec četrtfinala 3
18.00 ali 21.00 polfinale 2: zmagovalec četrtfinala 2 – zmagovalec četrtfinala 4

-Sobota, 10. februar:
18.00 tekma za tretje mesto: poraženec polfinala 1 – poraženec polfinala 2
20.45 finale: zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2

Slovenci lahko pridejo do polfinala, Rusija je slabša od Italije

Pred Slovenci je danes na sporedu nov izziv, za zgodovinski polfinale se bodo potegovali z Rusi, evropskimi podprvaki z zadnjih treh prvenstev.

Slovenci lovijo zgodovinsko uvrstitev v polfinale evropskega prvenstva. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenci lovijo zgodovinsko uvrstitev v polfinale evropskega prvenstva. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Zdaj bo našim lažje, saj so se znebili velikega bremena in bodo lahko zaigrali veliko bolj sproščeni. Rusi niso takšni, kot so Italijani. Sloveniji bo proti njim lažje igrati. Če bodo zaigrali tako dobro, kot so proti Italiji, jim lahko uspe," je optimističen nekdanji zvezdnik futsala, ki je kruh z nogometno žogo služil tudi v Italiji, Rusiji in na Hrvaškem.

Presenečen nad obiskom, razplet je bil idealen

Nad največjim spektaklom futsala na slovenskih tleh je navdušen. "Presenečen sem, kako dober je obisk, čeprav sem ga potihoma pričakoval. Lepše skoraj ne bi moglo biti. Prvenstvo v Ljubljani je sanjsko. Tudi razplet skupinskega dela je idealen, saj sta se naprej iz naše skupine uvrstili Slovenija in Srbija, ki ima prav tako veliko navijačev. Super je, da je tako. Zdaj bodo Stožice razprodane še enkrat. Verjamem, da ne zadnjič," pravi nekdanji reprezentant Slovenije, v njenem dresu je igral 11 let.

Dvorano Stožice bo na tekmi med Slovenijo in Rusijo še tretjič obiskalo več kot deset tisoč ljudi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Dvorano Stožice bo na tekmi med Slovenijo in Rusijo še tretjič obiskalo več kot deset tisoč ljudi. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Veliko gledalcev v dvorano prihaja tudi zaradi Portugalca Ricardinha, ki je tudi tukaj dokazal, kakšen mojster je. Da je daleč najboljši in ob tem skrbi tudi za šov. Predvsem zaradi njega Portugalce uvrščam med favorite prvenstva. Do zdaj so pokazali največ. Ob njih bi med najboljše postavil še Špance, ki so favoriti vedno. Veliko so pokazali tudi Francozi," pred najzanimivejšim delom prvenstva, ki se bo z velikim finalom končalo v soboto zvečer, pravi Simeunović.

Kratke izkaznice vseh četrtfinalistov:

Azerbajdžan:
Mesto na svetovni lestvici: 10.
Nastopi na velikih tekmovanjih: 1x SP, 5x EP.
Medalje z velikih tekmovanj: /.

Kazahstan:
Mesto na svetovni lestvici: 8.
Nastopi na velikih tekmovanjih: 1x SP, 2x EP.
Medalje z velikih tekmovanj: 1x bron z EP (2016).

Portugalska:
Mesto na svetovni lestvici: 6.
Nastopi na velikih tekmovanjih: 5x SP, 9x EP.
Medalje z velikih tekmovanj: bron SP 2000, srebro EP 2010.

Rusija:
Mesto na svetovni lestvici: 3.
Nastopi na velikih tekmovanjih: 6x SP, 11x EP.
Medalje z velikih tekmovanj: srebro SP (2016), bron s SP (1996), 5x srebro z EP 1996, 2005, 2012, 2014 in 2016), 2x bron z EP (2001 in 2007).

Slovenija:
Mesto na svetovni lestvici: 12.
Nastopi na velikih tekmovanjih: 6x EP, 0x SP.
Medalje z velikih tekmovanj: /.

Srbija:
Mesto na svetovni lestvici: 14.
Nastopi na velikih tekmovanjih: 2x SP, 6x EP.
Medalje z velikih tekmovanj: /.

Španija:
Mesto na svetovni lestvici: 2.
Nastopi na velikih tekmovanjih: 8x SP, 11x EP.
Medalje z velikih tekmovanj: 2x zlato s SP (2000 in 2004), trikrat srebro s SP (1996, 2008 in 2012), 1x bron s SP (1992), 7x zlato z EP (1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012 in 2016).

Ukrajina:
Mesto na svetovni lestvici: 9.
Nastopi na velikih tekmovanjih: 5x SP, 10x EP.
Medalje z velikih tekmovanj: 2x srebro z EP (2001 in 2003).

Ne spreglejte