Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 2. 2024,
20.43

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE HDD Jesenice Alpska liga

Sobota, 17. 2. 2024, 20.43

2 meseca, 1 teden

Alpska liga, kvalifikacijska skupina in drugi del, 17. februar

Celjani ugnali Jeseničane in jim otežili delo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
HK RST-Pellet Celje | Celjani so s 6:4 premagali Jeseničane in jim otežili delo v boju za končnico. | Foto Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Celjani so s 6:4 premagali Jeseničane in jim otežili delo v boju za končnico.

Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so na domačem ledu s 4:6 izgubili s HK RST-Pellet Celje in kljub porazu ostali na drugem mestu kvalifikacijske skupine, iz katere v dodatne boje za končnico po osmih tekmah vodita prvo in drugo mesto. Vodi Gardena, Celjani so peti, za drugim mestom zaostajajo dve točki, a bodo odigrali le še eno tekmo, tri ekipe pred njimi pa še dve.

HDD Jesenice
Sportal Jeseničani izgubili v Italiji

V prvem obračunu v tej skupini pred tremi tedni so v Celju z 2:1 zmagali Jeseničani. A danes so večji del dvoboja precej bolje odigrali celjski hokejisti. Po začetnem jeseniškem vodstvu, zadel je Žan Špari Leben, so že v sedmi minuti izenačili (Mindas Mintautiškis), potem pa v drugi tretjini z zadetkoma Gregorja Žežlja in Maksa Bukovca prišli do vodstva s 3:1.

Ko so nato na začetku zadnje tretjine izkoristili nezbrano domačo igro in na hitro dosegli še dva gola (Gal Sodja Zalokar in Jaša Jenko) ter v 44. minuti vodili s 5:1, se je zdelo, da je slovenski dvoboj odločen.

A so se domači nato vendarle zbrali, močno pritisnili proti vratom Jake Gajška ter v naslednjih sedmih minutah tudi sami dosegli tri gole. Urban Sodja, Tim Borse in Žiga Urukalo so do 56. minute tekmo pripeljali do 4:5. Na koncu pa so v zadnji minuti kljub izključitvi na svoji strani tvegali z igro brez vratarja Žana Usa, kar pa je Gal Sodja Zalokar s strelom na prazna vrata izkoristil za potrditev celjske zmage.

Do konca tega dela tekmovanja bodo Jeseničani naslednji teden igrali še z Meranom v gosteh in drugo zasedbo Linza v Podmežakli, Celjani pa bodo gostili Val Gardeno.

Jeseničani ostajajo drugi. | Foto: www.alesfevzer.com Jeseničani ostajajo drugi. Foto: www.alesfevzer.com

Kako poteka kvalifikacijski del?

Po koncu rednega dela si je prvih šest ekip – Ritten, Zell am See, Red Bull Salzburg II, Vipiteno, Bregenzerwald in Cortina – že zagotovilo končnico. V drugem delu ta šesterica igra med seboj za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom in potencialno izbiro četrtfinalnega tekmeca.

Preostali, ki so redni del končali na sedmem mestu ali nižje – tudi oba slovenska predstavnika – pa poskušajo v dveh kvalifikacijskih skupinah A in B še ujeti mesti za četrtfinale. Najboljši so s seboj prinesli bonus točke (Jeseničani šest).

V kvalifikacijski skupini A so ob Jeseničanih tudi CeljaniMeranoGardena in Steel Wings Linz. Prva iz te skupine si bosta zagotovila dodatne kvalifikacije po sistemu na izpadanje na dve zmagi z najboljšima ekipama kvalifikacijske skupine B. V tej igrajo osmi po rednem delu Kitzbühel, deveti Unterland Cavaliers, 12. Lustenau, 13. Fassa in 16. KAC Future Team.

Drugi del se bo končal 24. februarja. Dodatne kvalifikacije bodo na vrsti med 27. februarjem in 3. marcem, končnica se bo začela 5. marca. Prva tekma polfinala je načrtovana 21. marca, začetek finala pa 6. aprila. Prvak bo znan najpozneje 20. aprila.

Alpska liga

Sobota, 17. februar

HK RST-Pellet Celje
Sportal Boleč poraz za Celjane
Ne spreglejte