Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 2. 2024,
23.02

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 15. 2. 2024, 23.02

2 meseca, 1 teden

Alpska liga, kvalifikacijska skupina in drugi del, 15. februar

Jeseničani izgubili v Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
HDD Jesenice | Jeseničani so na gostovanju pri Gardeni izgubili z 1:5. | Foto www.alesfevzer.com

Jeseničani so na gostovanju pri Gardeni izgubili z 1:5.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so na gostovanju pri Gardeni izgubili z 1:5 in v kvalifikacijski skupini zdaj zasedajo drugo mesto, na računu imajo točko manj kot današnji zmagovalci. Do konca tega dela jih čakajo še tri tekme, prva v soboto doma proti Celju, v dodatne boje za končnico pa vodita prvi dve mesti. 

HK RST-Pellet Celje
Sportal Boleč poraz za Celjane
HK Olimpija : HDD Jesenice
Sportal Pomembna zmaga za Celje, "teniška" za Jesenice

Jeseničani so po skromnem začetku drugega dela tekmovanja - aktualni prvaki so s sedmim mestom po rednem delu zgrešili neposredno uvrstitev v izločilne boje - vendarle našli pravi ritem. Pred reprezentančno prekinitvijo so doma premagali Merano s 6:1 in premor pričakali na prvem mestu lestvice.

A tega niza niso prenesli v današnji dvoboj. Gostovali so pri Val Gardeni, ki je pred dvobojem zaostajala dve točki (13-11), med njima je bil Merano. Železarji so v prvi tretjini sicer še znižali zaostanek na 1:2, zadel je Maks Selan. A v zadnji tretjini so železarji na začetku na hitro prejeli dva zadetka, oba je dosegel SimonPitschieler. Gostje so si tudi prislužili več kazni, kar so domači v 55. minuti izkoristili za končnih 5:1.

Po porazu so Jeseničani zdrsnili na drugo mesto lestvice, prehitel jih je prav današnji tekmec.

V dodatne kvalifikacije vodita prvi mesti. Tudi drugi slovenski predstavnik v tem regionalnem tekmovanju RST Pellet Celje nastopa v tej kvalifikacijski skupini, a ima precej slabše možnosti za končnico. Celjani so s tekmo več trenutno na predzadnjem mestu.

Jeseničane do konca drugega dela lige čakajo še tri tekme, v soboto bodo v slovenskem obračunu gostili Celjane, potem pa naslednji teden igrali še z Meranom v gosteh in drugo zasedbo Linza v Podmežakli.

Kako poteka kvalifikacijski del?

Po koncu rednega dela si je prvih šest ekip – Ritten, Zell am See, Red Bull Salzburg II, Vipiteno, Bregenzerwald in Cortina – že zagotovilo končnico. V drugem delu ta šesterica igra med seboj za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom in potencialno izbiro četrtfinalnega tekmeca.

Preostali, ki so redni del končali na sedmem mestu ali nižje – tudi oba slovenska predstavnika – pa poskušajo v dveh kvalifikacijskih skupinah A in B še ujeti mesti za četrtfinale. Najboljši so s seboj prinesli bonus točke (Jeseničani šest).

V kvalifikacijski skupini A so ob Jeseničanih tudi CeljaniMeranoGardena in Steel Wings Linz. Prva iz te skupine si bosta zagotovila dodatne kvalifikacije po sistemu na izpadanje na dve zmagi z najboljšima ekipama kvalifikacijske skupine B. V tej igrajo osmi po rednem delu Kitzbühel, deveti Unterland Cavaliers, 12. Lustenau, 13. Fassa in 16. KAC Future Team.

Drugi del se bo končal 24. februarja. Dodatne kvalifikacije bodo na vrsti med 27. februarjem in 3. marcem, končnica se bo začela 5. marca. Prva tekma polfinala je načrtovana 21. marca, začetek finala pa 6. aprila. Prvak bo znan najpozneje 20. aprila.

Alpska liga

Četrtek, 15. februar

 

Ne spreglejte