Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 2. 2024,
20.55

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Merano HK RST-Pellet CELJE Alpska liga

Sobota, 3. 2. 2024, 20.55

2 meseca, 3 tedne

Alpska liga, 3. februar

Boleč poraz za Celjane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
HK RST-Pellet Celje | Celjani so izgubili proti Meranu. | Foto Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Celjani so izgubili proti Meranu.

Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Hokejisti HK RST-Pellet Celje so odigrali zadnje srečanje kvalifikacijske skupine alpske lige pred reprezentančnim premorom. Gostili so neposrednega tekmeca v boju za drugo mesto, ki kot zadnje vodi v dodatne boje za končnico, Merano. In izgubili s 3:6 (0:3, 2:2, 1:1). Celjani so zdrsnili na četrto mesto. Na prvem mestu so branilci naslova Jeseničani, ki so Merano visoko premagali v petek (6:1).

HK Olimpija : HDD Jesenice
Sportal Pomembna zmaga za Celje, "teniška" za Jesenice

Hokejisti Celja so po zmagi nad Linzom v kvalifikacijski skupini doživeli boleč poraz z Meranom. Posebej bode v oči dejstvo, da so izgubili prvi del, v drugih dveh tretjinah pa so bili enakovredni favoriziranim Italijanom. Po porazu so se močno oddaljili od možnosti za napredovanje.

Tekma je bila izgubljena v 27. minuti, ko je Joseph Yasuo Garreffa zadel za vodstvo Južnih Tirolcev s 4:0. Mikus Mintautiškis in Gal Sodja Zalokar pa sta Celjane v srednjem delu približala na 1:4 in 2:5. Nekaj upanja je domačim v 51. minuti z golom za 3:5 vrnil Jure Povše, a so bili gostitelji daleč od preobrata. Zmago gostov je v zadnji minuti z drugim golom na tekmi potrdil Garreffa.

Na lestvici skupine A sta zdaj trdno na vrhu Sij Acroni Jesenice in Merano in prav prvi dve mesti vodita v nadaljevalne izločilne boje.

Naslednjo tekmo bodo Celjani v alpski ligi igrali šele po reprezentančnem premoru, ko bodo 17. februarja gostovali na Jesenicah. Gorenjce že dva dni prej čaka gostovanje v Val Gardeni.

Kako poteka drugi del?

Po koncu rednega dela si je prvih šest ekip – Ritten, Zell am See, Red Bull Salzburg II, Vipiteno, Bregenzerwald in Cortina – že zagotovilo končnico. V drugem delu ta šesterica igra med seboj za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom in potencialno izbiro četrtfinalnega tekmeca.

Preostali, ki so redni del končali na sedmem mestu ali nižje – tudi oba slovenska predstavnika – pa poskušajo v dveh kvalifikacijskih skupinah A in B še ujeti mesti za četrtfinale. Najboljši so s seboj prinesli bonus točke (Jeseničani šest).

V kvalifikacijski skupini A so ob Jeseničanih tudi CeljaniMeranoGardena in Steel Wings Linz. Prva iz te skupine si bosta zagotovila dodatne kvalifikacije po sistemu na izpadanje na dve zmagi z najboljšima ekipama kvalifikacijske skupine B. V tej igrajo osmi po rednem delu Kitzbühel, deveti Unterland Cavaliers, 12. Lustenau, 13. Fassa in 16. KAC Future Team.

Drugi del se bo končal 24. februarja. Dodatne kvalifikacije bodo na vrsti med 27. februarjem in 3. marcem, končnica se bo začela 5. marca. Prva tekma polfinala je načrtovana 21. marca, začetek finala pa 6. aprila. Prvak bo znan najpozneje 20. aprila.

Alpska liga

Sobota, 3. februar

HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal Dvojno veselje Jeseničanov v Tivoliju, grenka zmaga Celjanov

 

Ne spreglejte