Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 2. 2024,
16.40

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Sergio Perez Max Verstappen Christian Horner Red Bull Racing Formula 1

Petek, 16. 2. 2024, 16.40

2 meseca, 2 tedna

Christian Horner

Zavrača obtožbe o spolnem nadlegovanju, za zdaj ostaja šef prvakov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Vodja Red Bullove ekipe formule 1 Christian Horner je po predstavitvi novega dirkalnika RB20 za angleške medije vendarle podal izjavo o obtožbah o neprimernem obnašanju do ene od sodelavk, zaradi česar se je znašel v preiskavi podjetja Red Bull. Vse zanika in nadaljuje s svojim delom, na čelu ekipe bo že 20. sezono.

Christian Horner
Sportal Afera vodje Red Bulla po večurnem zaslišanju še ni razrešena

Christian Horner na četrtkovi predstavitvi. | Foto: Red Bull Content Pool Christian Horner na četrtkovi predstavitvi. Foto: Red Bull Content Pool Prejšnji petek je Christiana Hornerja zaslišal odvetnik koncerna Red Bull, še naprej pa ni nobenih zaključkov interne preiskave avstrijske multinacionalke, ki ima v lasti tudi ekipo formule 1 Red Bull Racing. Osumljen naj bi bil neprimernega obnašanja do ene od sodelavk ekipe. Govorilo se je, da so ga pozvali, naj odstopi z mesta šefa ekipe.

To se ni zgodilo, v četrtek zvečer je bil prisoten na predstavitvi novega dirkalnika RB20. In po njej za otoške medije še enkrat dejal: "Kot prvo odločno zavračam vse obtožbe, ampak sodelujem v preiskavi in jo povsem spoštujem. Zame se delo normalno nadaljuje. Osredotočen sem na sezono, ki je pred nami. Seveda, to je motnja, ampak ekipa je enotna, osredotočena na sezono. Podpira me in se že veselim sezone, ki je pred nami." Na vprašanje, ali meni, da je še naprej prva oseba za vodenje ekipe, ki je lani osvojila obe lovoriki, pa odgovarja: "Vsekakor. To počnem že 20 let in v svoje delo sploh ne dvomim."

760.000 evrov za molk?
Nizozemski De Telegraf zdaj poroča, da je Horner daljši čas pošiljal opolzka sporočila eni od uslužbenk Red Bull Racinga. Nekaj dni preden je zgodba prišla v javnost, naj bi ženski ponudil 650.000 funtov za molk (skoraj 760.000 evrov), a naj bi to zavrnila. Ta je zdaj na bolniški in je pripravljena z obtožbo proti Hornerju iti na sodišče. Vmes se je sprožila interna preiskava koncerna Red Bull. Ne le Red Bull, zaskrbljen je tudi bodoči partner ekipe Ford, ki jim bo od leta 2026 dobavljal pogonske sklope.

"Malo verjetno, da ponovimo, kar smo naredili lani"

Novi Red Bullov dirkalnik RB24 | Foto: Red Bull Content Pool Novi Red Bullov dirkalnik RB24 Foto: Red Bull Content Pool Čeprav je Red Bull lani osvojil dirkaško in konstruktorsko lovoriko ter zmagal 21 od 22 dirk, pa je njihov dirkalnik RB20 morda zasnovan najbolj na novo in najinovativnejše od vseh. Pa jim tega morda sploh ne bi bilo treba. Horner je mnenja, da so dobro delali tudi tekmeci in bodo težko ponovili tako dominantno sezono. "Mislim, da je malo verjetno, da ponovimo, kar smo naredili lani. Kar smo dosegli, ni še nihče v zgodovini, zato si je težko predstavljati, da bi to zdaj še ponovili. Naši zagrizeni tekmeci pa bodo tudi naredili vse, da nam to ne uspe. Upam, da imamo konkurenčen dirkalnik in lahko znova osvojimo obe lovoriki."

Poglejte atraktivno razkritje novega Red Bullovega dirkalnika:

Ferrari, Mercedes in McLaren bi vsi lahko bili njihovi tekmeci, vsaj za zmage. Prve odgovore najverjetneje testiranja naslednji teden še ne bodo dala, temveč šele uvodna VN Bahrajna, ki bo med 29. februarjem in 2. marcem (dirka bo v soboto, prav tako VN Savdske Arabije teden pozneje). Ob Hornerjevi aferi je zimo zaznamovala še odločitev Lewisa Hamiltona, da naslednje leto Mercedes zamenja za Ferrari. Horner se je odzval tudi na to temo: "To je samo dobro za formulo 1. Očitno je nekaj videl v Ferrariju, da se je odločil za selitev iz ekipe, s katero ima dolgotrajen in varen odnos. Je pa to zagotovo drzna poteza. Nekaj ga je že moralo prepričati. Je pa Ferrari ikona in je bil to zagotovo eden od ključnih razlogov." 

Odštevanje do nove sezone formule 1:

2. februar – predstavitev Haas
5. februar – predstavitev Sauber in Williams
7. februar – predstavitev Alpine
8. februar – predstavitev RB
12. februar – predstavitev Aston Martin
13. februar – predstavitev Ferrari
14. februar – predstavitev Mercedes in McLaren
15. februar – predstavitev Red Bull
21.–23. februar – testiranja v Bahrajnu
29. februar–2. marec – VN Bahrajna
Mercedes W15 2024
Sportal Hamiltonova zadnja srebrna puščica, ki to spet ni #video
Abu Dabi Max Verstappen
Sportal Red Bull: Ni govora o prestopu Verstappna k Mercedesu
Red Bull RB24
Sportal Verstappen in njegov Red Bull vsaj enkrat zadnja #video
Ne spreglejte