Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Sobota,
2. 7. 2016,
8.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Mobilna magistrala

Sobota, 2. 7. 2016, 8.08

6 let, 6 mesecev

Mobilna magistrala – v gorah s Slovensko vojsko in na vodi s slovenskim katamaranom #video

Mobilna magistrala: tedenski videodnevnik redakcije Avtomoto - VLOG #2

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

V tednu dni se lahko zgodi marsikaj. V sklopu aktivnosti uredništva Avtomoto lahko to pomnožite vsaj s številom tri. Na test smo vzeli eno najsodobnejših limuzin, novi mercedes E, in BMW-ja X4, na vrhu najvišjega slovenskega prelaza klepetali s Slovensko vojsko, v Piranskem zalivu pluli na slovenskem katamaranu, bili smo v Belgiji in Italiji … in vse to je le vrh ledene gore.

Mobilna magistrala – vpogled v svet avtomobilskega novinarja #VLOG1

Mobilna magistrala je videoblog (vlog), ki bo prikazoval delo in zakulisje življenja novinarjev uredništva Avtomoto. Svet sodobne mobilnosti namreč presega meje med obema robnikoma. Kjerkoli in kadarkoli, kar vidimo, slišimo in doživljamo, bomo s pomočjo digitalnih oči mobilnih telefonov delili z vami. Potujte z nami.

Avtomoto nikoli ne ugasne

Aleks Humar in sovoznik Florjan Rus sta reli Ypres v Belgiji le gledala, namesto da bi dirkala. (Foto: Josef Petru) | Foto: Aleks Humar in sovoznik Florjan Rus sta reli Ypres v Belgiji le gledala, namesto da bi dirkala. (Foto: Josef Petru)

Sliši se neverjetno, pa vendar je resnično. Ta članek nastaja s pogledom na švicarsko mesto Zürich v soboto, 2. julija, ob četrti uri zjutraj. Zakaj tu in zakaj zdaj? Več o tem izveste v prihodnjih dneh.

Avtomoto teden je bil tudi tokrat prepojen z dinamičnim delom na terenu, kjer so naši novinarji puščali litre znoja in zajetne količine energije. Gregor je v Belgiji spremljal slovensko reli posadko z Aleksom Humarjem na čelu, ki je na bizaren način (z izgubljenimi sovozniškimi zapiski) reli končala, še preden ga je dobro začela, Vinko Kernc je v bližini Gardskega jezera za volan zgrabil Abarthovo izvedbo modela fiat 124 spider, testni floti se je pridružil najsodobnejši mercedes, razred E, sledil mu je še BMW-jev posebnež X4.


Terenske zadolžitve so pritiskale na vse člane uredništva, zato nas je bilo dovolj po vsej Sloveniji, eno najodmevnejših Siolovih reportaž prejšnjega tedna pa smo prinesli kar iz Piranskega zaliva, kjer smo sedli v dolenjski katamaran. Z narodno zavednim imenom Slomotion in izrednimi plovnimi lastnostmi se namerava njegov stvaritelj Aleš Vozelj zoperstaviti enotrupni konkurenci. | Foto: Terenske zadolžitve so pritiskale na vse člane uredništva, zato nas je bilo dovolj po vsej Sloveniji, eno najodmevnejših Siolovih reportaž prejšnjega tedna pa smo prinesli kar iz Piranskega zaliva, kjer smo sedli v dolenjski katamaran. Z narodno zavednim imenom Slomotion in izrednimi plovnimi lastnostmi se namerava njegov stvaritelj Aleš Vozelj zoperstaviti enotrupni konkurenci.

 Kot vedno smo svojo hitrost in zanesljivost s ceste prenesli tudi med štiri stena pisarn, od koder smo poročali tudi o prvi usodni nesreči tesle, katere voznik se je zanašal na samodejno vožnjo (preiskava o dogodku še poteka), spraševali smo se, zakaj bo Volkswagen zaradi afere Dieselgate Američanom plačal 13 milijard evrov, Slovencem pa nič. | Foto: Kot vedno smo svojo hitrost in zanesljivost s ceste prenesli tudi med štiri stena pisarn, od koder smo poročali tudi o prvi usodni nesreči tesle, katere voznik se je zanašal na samodejno vožnjo (preiskava o dogodku še poteka), spraševali smo se, zakaj bo Volkswagen zaradi afere Dieselgate Američanom plačal 13 milijard evrov, Slovencem pa nič.

Objavili smo test prenovljene in hibridne toyote RAV 4 in Volkswagnovega modely caddy, med prvimi smo razkrili fotografije in video nove generacije Porschejevega poslovnega športnika, panamere, le dan za tem sporočili, da bo novi citroën C3 pravi posebnež, ki bo ves čas snemal promet, na slovenskem trgu pa pozdravili zamudnico – kio optimo. | Foto: Objavili smo test prenovljene in hibridne toyote RAV 4 in Volkswagnovega modely caddy, med prvimi smo razkrili fotografije in video nove generacije Porschejevega poslovnega športnika, panamere, le dan za tem sporočili, da bo novi citroën C3 pravi posebnež, ki bo ves čas snemal promet, na slovenskem trgu pa pozdravili zamudnico – kio optimo.

V gorah smo z gorskimi reševalci in njihovo dacio duster srečali predstavnike Slovenske vojske, ki so z radarsko tehnologijo izničili t. i. mrtve točke v okolici Vršiča pred prihodom Vladimirja Putina v Slovenijo. | Foto: V gorah smo z gorskimi reševalci in njihovo dacio duster srečali predstavnike Slovenske vojske, ki so z radarsko tehnologijo izničili t. i. mrtve točke v okolici Vršiča pred prihodom Vladimirja Putina v Slovenijo.

Ne spreglejte