SiolNET.
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Volčja bratovščina (Le Pacte des Loups)

4

termometer

Monica Bellucci in Vincent Cassel v zgodovinskem spektaklu o znanstveniku in njegovem pomočniku, ki se odpravita v odročne predele Francije raziskat nepojasnjene umore.

Režija: Christophe Gans Igrajo: Samuel Le Bihan, Mark Dacascos, Vincent Cassel, Monica Bellucci, Émilie Dequenne Žanr: Akcijska zgodovinska srhljivka Dolžina: 137 minut IMDb: 7,0/10

Zgodba se navezuje na dogodke, ki so se zgodili v času vladanja Ludvika XV., ko je v odročni pokrajini na južnem obrobju osrednje Francije krute smrti umrlo več kot sto ljudi, večinoma žensk in otrok, za kar so okrivili "Zver iz Gevaudana". Strah je zajel vso deželo, zato je kralj na ogroženo področje poslal najbolj izkušene vojščake, da bi Zver odkrili in ubili. Osrednja osebnost v filmu je znanstvenik naravoslovnih ved Gregoir de Fronsac, ki leta 1766 prispe v Gevaudan, kjer naj bi si ustvaril mnenje o tej zveri ter poskušal ugotoviti, kakšnega videza je in zakaj je tako krvoločna.

Pri nalogi ga spremlja krvni brat Mani, ameriški staroselec plemena Iroquoi, ki ga je Fronsac spoznal med službovanjem v Ameriki. Poročila o krutih smrtih naraščajo in ljudje vedno bolj verjamejo, da gre za delo hudiča, medtem ko Fronsac postopoma sestavlja drobce, pri tem pa mu najbolj pomaga Indijančeva intuicija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin