Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 3. 2014,
18.55

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

dieta rekreacija Kim Kardashian

Četrtek, 27. 3. 2014, 18.55

7 let, 11 mesecev

Kaj narediti, ko se prekršimo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prejšnji teden je starleta Kim Kardashian naredila nekaj, kar je do zdaj uspelo že vsakomur izmed nas, "prevarala" je dieto ali po domače: Kim se je prekršila.

Kim Kardashian se je vrnila k znameniti Atkinsovi dieti, ki ji je pomagala že po rojstvu hčerke North, opustila pa jo je, ker si je tako zelo zaželela znamenitih rezancev. Ampak komu mar, tudi Kim je le človek in vsi ljudje grešijo. Pregrešiti se je sicer lahko, vrnitev na prava pota pa je nekoliko težja.

Pri vsaki dieti obstajajo prepovedane jedi in te nam delajo največ preglavic. Saj verjetno veste, na kaj merimo: na slastne čokolade, sladoled, testenine in še kaj, kar lahko v trenutku uniči našo sicer dobro namero, da bomo izgubili kilograme. Pa to pomeni, da smo začrtano pot zares uničili? Je to konec našega izgubljanja teže? Nikakor! Vsekakor je bolje, da si tu in tam privoščimo skok čez plot kot pa, da svoje telo stradamo. A kako se vrniti na stare tire? Kaj narediti, ko se enkrat prekršimo?

Anita Mirchandani, dietologinja iz Združenih držav pravi, da je prvi korak pozitivno razmišljanje. "Ena tortica še ne bo uničila vsega, kar ste prej storili za svoje želene kilograme. Razmišljajte pozitivno in se osredotočite na to, da se vam pregreha ne bo več zgodila, obenem pa se zavedajte, da je to le en dan," pravi Anita, ki priporoča, da se potem, ko smo se pregrešili, raje potrudimo in s športnimi aktivnostmi in ponovnim dietnim ravnovesjem postavimo stvari na svoje mesto.

"Življenje sta uravnovešena prehrana in gibanje. Če pademo z vagona, skočimo nazaj nanj, stisnimo zobe in se vrnimo nazaj na pot, ki smo si jo začrtali. Podaljšajte vadbo, zmanjšajte kakšen obrok, a pazite, da ne boste pretiravali in stradali, to je najbolj pomembno. Če imate na voljo le 15 minut, potem si jih vzemite 15. Najbolje bo, če začnete vadbo zgodaj zjutraj, takrat boste porabili največ energije, in se zatem osredotočite na dieto," še pravi strokovnjakinja.

Ne spreglejte