Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 8. 2015,
13.04

Osveženo pred

2 meseca

Siol.net

Natisni članek

Ustvarimo boljši svet Matej Markovič Anina zvezdica advertorial Lidl Slovenija

Četrtek, 13. 8. 2015, 13.04

2 meseca

Humanitarno srce, ki bije za slovenske šolarje

Siol.net

Podporniki ultramaratonca Mateja Markoviča so se pred začetkom humanitarne akcije Srce Sloveniji zbrali v Hiši športa in pokazali Mateju, da tudi njim srce bije zanj in za socialno ogrožene šolarje.

Ljubljanska Hiša športa je v družbo ultramaratonca Mateja Markoviča, ki bo pet dni razdajal svoje srce za slovenske šolarje, ki jim starši težko privoščijo šolske potrebščine, privabila številne podpornike, brez katerih tako zahtevne preizkušnje ne bi mogel izpeljati.

Matej Markovič, ki ga je k 1.200-kilometrski vzdržljivostni preizkušnji gnala želja po pomoči otrokom, ki so se znašli v socialni stiski, se je za ponovitev lanskega projekta odločil, ker je bila prva akcija odlično sprejeta. Za nakup šolskih potrebščin so lani namreč zbrali 25 tisoč evrov. Šolske potrebščine, ki so jih kupili s tem denarjem, so podarili humanitarnemu zavodu Anina zvezdica. Vse so razdelili med več kot 800 otrok.

Spremljevalna ekipa je edini doping

Letošnja akcija, ki je tudi na socialnih omrežjih izjemno odmevna, se začne v ponedeljek, 17. avgusta ob 9. uri, s skokom v morje v Luciji. Matej bo do Debelega rtiča preplaval 30 kilometrov, sledilo bo 930 kilometrov kolesarjenja okoli celotne Slovenije, za konec pa ga čaka še 250 kilometrov teka po trasi, ki bo na zemljevidu narisala srce.

Na vprašanje, koliko trenira te dni, je vrhunski športnik, sicer zaposlen v Slovenski vojski in ustanovitelj društva Never Give Up, ki stoji za projektom Srce Sloveniji, odgovoril, da nič. "Ker je vse v glavi in se fizično pripravljam vse življenje." Največ moči bo črpal iz srčne podpore spremljevalne ekipe. To je zanj edini doping.

Srce Sloveniji je osvojil srca zaposlenih v Lidlu Slovenija. Na sliki: zaposlene v poslovalnici Novo mesto. Srce Sloveniji je osvojil srca zaposlenih v Lidlu Slovenija. Na sliki: zaposlene v poslovalnici Novo mesto.  | Foto: Srce Sloveniji je osvojil srca zaposlenih v Lidlu Slovenija. Na sliki: zaposlene v poslovalnici Novo mesto. Srce Sloveniji je osvojil srca zaposlenih v Lidlu Slovenija. Na sliki: zaposlene v poslovalnici Novo mesto. Projekt Srce Sloveniji je osvojil tudi srca zaposlenih v Lidlu Slovenija

Projekt Srce Sloveniji in Mateja Markoviča so v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podprli tudi v Lidlu Slovenija.

Kot je dejal Matej Markovič na tiskovni konferenci ob predstavitvi projekta: "Brez sponzorjev ne bi šlo."

"Projekt Srce Sloveniji je povsem osvojil naše srce, tudi naši zaposleni so se pridružili s sporočili podpore, zato – držimo pesti in navijamo za Mateja ter celotno ekipo," je povedala Tina Cipot, vodja službe za odnose v javnostmi v Lidlu Slovenija.

Spremljajte akcijo virtualno ali še bolje – pridružite se v živo

Še zadnji dogovori pred velikim začetkom - Ana Lukner in Matej Markovič. | Foto: Še zadnji dogovori pred velikim začetkom - Ana Lukner in Matej Markovič.

V soboto, 22. avgusta, ob 9. uri bodo vsi, ki podpirajo Mateja Markoviča in Srce Sloveniji, z njim lahko pretekli nekaj zadnjih kilometrov epskega podviga – od Toyota centra na Leskoškovi ulici v BTC po Poti spominov in tovarištva, čez Golovec do Lidlove trgovine na Rudniku, kjer bo tudi zaključek projekta. "Na zaključni tek vabim vse prijatelje teka, podpornike in ambasadorje projekta Srce Sloveniji, ki jih je iz dneva dan več," je pobudnik projekta povabil na zaključni tek.

"Načrtujem, da se bom tudi sama lahko pridružila Mateju vsaj na enem delu sobotne tekaške proge. Upam, da bomo zbrali dovolj šolskih potrebščin," je povedala Ana Lukner, ustanoviteljica zavoda Anina zvezdica, ki skrbi za nemoteno razdeljevanje zbranih sredstev.

Kdaj: v soboto, 22. avgusta 2015
Pričetek: ob 9:00 pred Toyota Centrom v BTC Cityju v Ljubljani
Vmesna vstopna točka: ob (predvidoma) 9:30 pri Fužinskem gradu
Zaključek: ob (predvidoma) 11:00 pred trgovino Lidl na Rudniku

Tempo teka bo prilagojen najpočasnejšim, pri prečkanju večjih cest bo skupina počakala preostale in skupaj nadaljevala.

Trasa je dolga 12 kilometrov. Pridružite se lahko kjer koli na trasi teka.

 

Podprite projekt Srce Sloveniji!

Projekt lahko podprete tudi vi: z SMS-sporočilom SRCESLOVENIJI5 na 1919 (in darujete 5 evrov) ali SRCESLOVENIJI1 na 1919 (in darujete 1 evro).

Finančna sredstva, ki ne bodo porabljena za nakup šolskih potrebščin, bodo tudi letos namenili poplačilu najnujnejših položnic izbranim družinam in nakupu hrane z daljšim uporabnim rokom.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte