Ponedeljek,
10. 6. 2013,
17.05

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Iris Mulej Shakira Mensa

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 6. 2013, 17.05

8 let, 3 mesece

Slovenija ima Iris Mulej, Kolumbija pa Shakiro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Obe nista samo lepi. Kot poročajo tuji mediji, je tudi Shakira med tistimi, ki imajo nadpovprečno visok inteligenčni kvocient.

Za nekatere so vroče telo, lep glas, seksi stas in še kaj dovolj, a med lepotice, ki imajo tudi izredno visok inteligenčni kvocient, se je vpisala še pevka Shakira, kar je takoj navdušilo številne ponosne Kolumbijce, ki so že tako ali tako ponosni na svojo pevsko zvezdnico z verjetno daleč najbolj uspešno glasbeno kariero v zgodovini Kolumbije.

Shakira je članica združenja Mensa, kar pomeni, da ima inteligenčni kvocient višji kot 139. Uvrščena je še v članstvo Mensa International, v katerem je tudi pevka Madonna s kvocientom 140, med zvezdniki pa je najmlajši na tej lestvici Nolan Gould, najstniški zvezdnik nanizanke Moderna družina, ki ima inteligenčni kvocient 150. Zvezdnik je s srednješolsko izobrazbo opravil pri trinajstih letih.

Pred leti so v slovensko društvo Mensa sprejeli tudi manekenko in podjetnico, nekdanjo misico Iris Mulej, ki je na testiranju dosegla 156 točk in so jo razglasili za nekakšno mis Mense. Sicer pa se meja povprečja giblje okoli vrednosti 100, najmanj pa je ljudi z inteligenčnim kvocientom nad 160.