Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 1. 2014,
21.10

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleksander Doplihar

Petek, 31. 1. 2014, 21.10

5 let, 4 mesece

Slovenec leta 2013 je Aleksander Doplihar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na koncertu Nedeljskega dnevnika, ki so ga priredili v Termah Čatež, so za Slovenca leta 2013 razglasili Aleksandra Dopliharja, vodjo ambulante za ljudi brez zdravstvenega zavarovanja Pro Bono.

Doplihar je "borec za pravice spregledanih, človek, močnejši od državne birokracije", poudarjajo v časopisni hiši Dnevnik.

V uredništvu Nedeljskega dnevnika so letos prejeli rekordno število, nekaj manj kot 30 tisoč glasov. Doplihar je dobil več kot pet tisoč glasov bralcev Nedeljskega.

Letošnji nominiranci so bili poleg Dopliharja še Geza Erniša, Dušana Findeisen, Toni Gašperič, Davorin Maglica, Lucija Mlinarič, Ahmed Pašić, Barbara Pešut, Stanko Pušenjak in Helena Žigon.

Na prireditvi so razglasili tudi zmagovalca v lanski akciji Naj godba Nedeljskega. Bralci so izbrali Pihalni orkester Svea Zagorje.

Plaketo Jureta Robiča v spomin na tragično preminulega kolesarja so letos podelili četrtič, prejel pa jo je triatlonec Miro Kregar. Na svetovnem prvenstvu v ultramaratonu na Havajih je lani pri 51 letih osvojil naslov svetovnega prvaka.

Na uredništvu so že v akciji Slovenec leta 2012 prepustili nominacijo kandidatov bralcem časopisa, izmed vseh predlaganih pa je komisija časopisa izbrala deset nominirancev.

"Del akcije je bil tako svojevrstno zrcalo dogajanja v minulem letu. Bralci so namreč skoraj popolnoma ignorirali slovenske politike in so tudi z nominacijo kandidatov za Slovenca leta določili značaj prireditve, ki je dobila podnaslov Postanimo spet družba dobrih ljudi," so zapisali v časopisni hiši Dnevnik.

Bralci so po njihovih navedbah predlagali predvsem ljudi, ki jim je skupen optimizem, "kar je spet zrcalo dogajanja v letu 2013".

Doplihar se je z nazivom Slovenec leta pridružil Janezu Stanovniku, Milanu Kučanu, Janezu Drnovšku, Davu Karničarju, Srečku Katancu, Alojziju Uranu, Borutu Pahorju, Danilu Türku, Petri Majdič, Dejanu Zavcu, Jožetu Colariču in Brigiti Bukovec, ta je konec devetdesetih let minulega stoletja na ločeni ženski lestvici trikrat zapored osvojila največ glasov, ter lanski prejemnici naziva Aniti Ogulin.

Ne spreglejte