Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 12. 2010,
7.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 7. 12. 2010, 7.47

8 let, 5 mesecev

Pravljični vlak Francija Rogača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pisatelj Franci Rogač bo danes med 10.00 in 15.30 v jedilnem vagonu Slovenskih železnic pred več kot 550 otroci prebiral svoje pravljice.

Nekoč tudi v Zagrebu in na Dunaju Ideja se je Rogaču porodila že pred leti, saj je želel, da bi knjige predstavljal ne le v tradicionalnih prostorih, kot so knjižnice, vrtci ali osnovne šole, temveč tudi na bolj neobičajnih krajih. "Zato bo zdaj predstavitev tudi na vlaku oziroma v jedilnem vagonu," pravi Rogač, ki si nekoč želi predstavljati in podarjati knjige s pravljicami tudi na Trgu bana Jelačića v Zagrebu in na Dunaju.

Brezplačne knjige za društvo distrofikov Na pravljičnem vagonu avtor sicer ne bo brezplačno delil svojih knjig, bo pa z njimi obdaril invalidne otroke z mišično distrofijo iz Društva distrofikov Slovenije.

Ponovitev prihodnje leto v Mariboru Po Rogačevih besedah je letošnji pravljični termin žal že zapolnjen. "Bo pa podoben dogodek oziroma prireditev naslednje leto tudi v Mariboru," še povabi vse, ki jim je svet pravljic še kako blizu.

Ne spreglejte