Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 8. 2011,
7.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jeff Bridges

Sreda, 31. 8. 2011, 7.34

8 let

Legendarni pari: Jeff Bridges in Susan Geston

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ameriški igralec Jeff Bridges se lahko pohvali s trdnim zakonom, ki traja dobrih 30 let, unikatno pa je predvsem dejstvo, da je svoje razmerje uspešno obvaroval pred medijskem pompom.

Jeff Bridges se ne meni za trače in svojo kariero ne gradi s pomočjo rumenega tiska. Je igralec, ki je uspel svojo družino obvarovati pred vdorom medijev in dokazal, da je to glavno orožje za uspešen zakon v Hollywoodu. Ljubezen in podplutbe Jeff je svojo ženo Susan spoznal leta 1974 v nekem lokalu v Montani, kjer je snemal film Rancho Delux . "Ko sem bil mlad, sem se bal poroke. Mislil sem, da je potem življenja konec. Zato sem se poroki na vsak način izogibal. Nato sem spoznal Susan Geston, ko sem snemal film Rancho Delux, in takoj pomislil, no, to je pa zanimivo," je leta 2006 za revijo Reader's Digest povedal Jeff. Da bi zaslužila nekaj žepnine, je Susan kot študentka delala v lokalu na nekem ranču v Montani. Jeff danes zatrjuje, da je bila to ljubezen na prvi pogled, čeprav je imela ona takrat zlomljen nos in modrico na vsakemu očesu.

"Fantaziral sem o tem, da jo je fant pretepel in da jo bom jaz rešil. Na koncu se je izkazalo, da je imela nekaj dni pred tem prometno nesrečo," Jeff pove o svojem prvem srečanju s svojo fatalno žensko.

Jeff se je nekaj časa obotavljal in jo opazoval od daleč, nato pa se je opogumil in Susan povabil na zmenek, a ga je takoj zavrnila. Toda Jeff je bil vztrajen, saj je do neznanega dekleta čutil posebno naklonjenost. Nekaj dni pozneje sta se znova srečala v lokalu, kjer je snemalna ekipa proslavljala konec snemanja. Takrat je znova pristopil do nje in jo povabil na ples. Kočno je privolila. "Po plesu sem jo vprašal, ali bi si šla z mano ogledat neko posestvo v Yellowstonu. In ko sem si ogledoval posestvo in potem še njo, sem začel razmišljati, ali morda gledam svojo bodočo ženo. Bila je zelo prijetna in zabavna. Ob njej sem se počutil prav domače."

Ko se je vrnil v Los Angeles, je Jeff začutil nepojmljivo praznino, prvič se je zares zavedel, da se je zaljubil.

Kmalu zatem je Jeff odhitel nazaj v Montano, Susan izpovedal svojo ljubezen in jo povabil k sebi v Los Angeles.

Konec obotavljanja "Po nekaj letih je bila Susan pripravljena na poroko. Ko sem ji omenil svojo filozofijo o poroki in koncu življenja, se mi je najprej smejala. Potem je ugotovila, da se ne šalim. Sue je pričakovala novo stopničko v najinem življenju, želela je obvezo, sanjala je o otrocih. Nisem bil pripravljen. Tako sva se za šest mesecev razšla, čeprav sva se občasno še vedno videvala," pove Jeff, ki mu je dokončno "preklopilo", ko ga je Sue čez čas postavila pred dejstvo. Dobila je namreč ponudbo za službo v Montani, in ko ni vedela, kaj naj stori, se je najprej posvetovala z Jeffovo mamo, ki ji je svetovala, naj odide, saj bo samo tako Jeffa postavila pred dejstvo.

"Končno sem prišel k pameti. Padel sem na kolena in jo zaprosil. Rekla je, seveda, kdaj bi pa to naredila?" Čez pet dni, 5. junija 1977, sta bila poročena.

Razmerje polno preizkušenj

Po štirih letih zakona sta Susan in Jeff dobila prvo hči, ki sta jo poimenovala Isabelle. "Vedno poslušaš druge, ki pravijo, da se z otroki vse spremeni. Do te ugotovitve lahko prideš šele takrat, ko imaš lastne otroke."

A družinsko radost je kmalu zasenčila huda bolezen – Isabelle so pri štirih letih otekli možgani, zaradi česar je morala v bolnišnico. "V tistem času sem snemal film 8 Million Ways to Die, medtem ko je bila moja družina v Montani. Sue je prevzela vse vajeti. Ko so Isabelli diagnosticirali encefalitis, vnetje možganskega tkiva, nismo vedeli, ali bo preživela. Takrat sva imela še dveletno Jesse, Sue pa je bila v sedmem mesecu nosečnosti."

Tudi po rojstvu tretje hčere je vse ostalo na plečih Susan. Ves čas je bila razpeta med službo in bolnišnico. "Isabelle je potrebovala kar leto in pol za rehabilitacijo. Vsega se je morala znova naučiti, tudi sedeti in hoditi. Sue ji je pomagala, ne da bi se kadarkoli pritoževala."

Tudi Sue gredo zasluge za njegov uspeh "V 28 letih zakona sva skupaj naredila 50 filmov. Uporabljam dvojino, ker gredo tudi Sue vse zasluge za to. Jaz sem tisti, ki prinaša denar, toda ona je tista, ki skrbi za vse drugo. Ljubim jo bolj kot kdajkoli," je svoje misli v članku leta 2006 sklenil Jeff Bridges.

Ne spreglejte