SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Beyonce v težave zaradi obiska Kube?

4

termometer

 | Foto:
Slavna zakonca Beyonce in Jay-Z, ki sta obiskala Kubo, sta povzročila splošno evforijo med prebivalstvom. Našli pa so se tudi nekateri, ki nad obiskom niso navdušeni.

Zakonca, ki sta se poročila leta 2008 v Parizu, sta peto obletnico zakona proslavila kar v Havani na Kubi. Tam si ju je z občudovanjem ogledovala množica ljudi, ki jima je med sprehodom po mestu nenehno sledila. Pospremili so ju ob zvokih tradicionalne glasbe, Jay-Z pa je celo poskusil znano cigaro. Romantično obletnico sta preživela v sloviti restavraciji, ki so jo morali med njunim obiskom pred radovedneži varovati celo policisti.

Čeprav je bilo navdušenje ob obisku ameriških zvezdnikov precejšnje, pa sta se oglasila tudi dva republikanska kongresnika, ki sta od ameriškega ministrstva za finance zahtevala podrobnejše informacije o njunem obisku in vrsti dovoljenja, ki jima ga je izdala za obisk – kaj je bil razlog obiska in kdo jima je odobril takšno potovanje. Kot poročajo tuji mediji, State Department ni bil seznanjen s potovanjem zakoncev na Kubo.

Kot še poročajo tuji mediji, naj razlog za obisk ne bi bilo le praznovanje obletnice, temveč naj bi ju povabilo kar kubansko ministrstvo za turizem. Težava, ki bi si jo utegnil nakopati zvezdniški par, izvira iz dolgoletnega ameriškega trgovinskega embarga proti Kubi. Ta namreč večini Američanov onemogoča potovanje na otok brez posebnega dovoljenja ameriške vlade.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin