Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 2. 2018,
11.06

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča JGZ Brdo

Foto: JGZ Brdo, Peter Marinšek, Mateja Jordan Potočnik, Matjaž Žnidaršič in Aleks Kus.

Natisni članek

Brdo pri Kranju valentinovo ljubezen ljubezen kulinarika advertorial

Ponedeljek, 5. 2. 2018, 11.06

2 meseca, 1 teden

Valentinovo v enem najbolj romantičnih kotičkov pri nas

Vsebino omogoča JGZ Brdo

Foto: JGZ Brdo, Peter Marinšek, Mateja Jordan Potočnik, Matjaž Žnidaršič in Aleks Kus.

Ljubezen, o kateri februarja zaradi prebujajoče se narave in prijaznih opomnikov iz okolice še posebej radi razmišljamo, moramo občasno počastiti na res poseben način. Zdaj je pravi čas, da naredite najbolj vroč načrt, kako boste praznovali letošnji praznik ljubezni.

Foto: Shutterstock | Foto: Foto: Shutterstock

Vse, kar občudujemo v življenju, si zasluži našo ljubečo pozornost. Med sveže zaljubljenimi pari in izkušenimi ljubimci, utečenimi zakonci in spogledujočimi.

Ena od večjih dilem, ki med zaljubljenimi pari vznikne v začetku meseca ljubezni, je, kaj podariti ljubi osebi, druga pa, kje praznovati. Zakaj si ne bi letos privoščili praznovanja valentinovega na eni najbolj romantičnih lokacij pri nas, ki se ponaša z več kot 500-letno zgodovino? Tam z veseljem pričakujejo vse, ki obožujejo različna doživetja v naravi in odlično kulinariko.

Elitna destinacija za vse ljubitelje lepega

Foto: Matjaž Žnidaršič | Foto: Foto: Matjaž Žnidaršič

Posestvo Brdo pri Kranju je vrhunska destinacija, kjer so poleg visokih državniških obiskov dobrodošli prav vsi ljubitelji lepega, ki svoj mir in obilje doživetij poiščejo v tem varovanem naravnem območju.

Nekdanje zbirališče kranjske aristokracije je zdaj nadvse priljubljeno sprehajališče in zelo lepo urejen park z jezerci in mostički, kjer nas vedno pričakata tudi vrhunska kulinarična ponudba in prijazna postrežba.

Prav za valentinovo so si zadali posebno nalogo – z mislijo na praznik ljubezni so ustvarili pethodni meni, ki ga bodo spremljale penine Istenič in prijetna glasba v živo.

Praznujte svojo ljubezen na Brdu

Brdo Kranj | Foto: Mateja Jordan Potočnik Foto: Mateja Jordan Potočnik

Na valentinovo, 14. februarja, bo na Brdu od 19. ure potekal tradicionalni kulinarični dogodek z valentinovim menijem, peninami Istenič in živo glasbo v prijetnem ambientu hotelske restavracije.

Valentinova večerja se bo začela s posebnim pozdravom iz kuhinje, sledila bo predjed iz škampov, paradižnika in mladega graha. Prva glavna jed bo krompir s čemažem, jajčnim rumenjakom, tartufi in peno kisle smetane, druga bo goveji file wellington na pireju cvetače ob izbrani zelenjavi ali polenovka in losos v maslenem testu na pireju cvetače ob izbrani zelenjavi. Za konec se boste posladkali s trisom mandljev, jagod in čokolade.

Število miz je omejeno, zato rezervirajte svojo mizo na 041 759 176 ali prek e-pošte: kulinarika@brdo.si.

Zakladnica kranjske aristokratske zgodovine

Foto: Brdo pri Kranju
 | Foto: Foto: Brdo pri Kranju

Posest Brdo je razdeljena na nadzorovano območje, kamor obiskovalci lahko vstopijo v spremstvu revirja, ter park, kjer goste vabita kongresni center in grad iz 16. stoletja. Bogata zgodovina posestva priča o pomenu tega kraja za lokalno skupnost in širšo regijo. Na Brdu so se srečevali aristokracija in najvišji politiki z vseh vetrov, zato je bilo Brdo vedno ovito v tančico skrivnostnosti.

Danes, ko je park odprt za vse obiskovalce, je postal primerna destinacija za popoldanske sprehode, kulinarična doživetja ob koncih tedna ali kraj, kjer nas vedno presenetijo z novimi edinstvenimi doživetji. Posestvo Brdo je namreč čarobno v vseh letnih časih.

Med dragocenostmi, ki si jih lahko ogledamo, so grad Brdo, nekdanja grajska pristava, stara oranžerija, dragocena kiparska zbirka, čebelnjak s panjskimi končnicami znanih slovenskih slikarjev in s slamo kriti kozolci toplarji.

Kraljevske počitnice v Hotelu Brdo

Foto: Peter Marinšek
 | Foto: Foto: Peter Marinšek

Prepustite se ponudbi, ki je zadovoljila kraljice, predsednike in druge svetovne voditelje, ter se prepričajte, kaj je tisto, kar očara toliko tujih gostov, ki redno zahajajo v ta skriti kotiček Evrope.

Gostje se radi vračajo, saj jih navdušita dostopnost in butičnost ponudbe.

Brdo pri Kranju slovi po nadvse privlačni kulinarični ponudbi, ki jo z veliko skrbjo pripravlja skupina vrhunskih kuharjev, s svojo prefinjenostjo pa gostom postreže zasedba odlično uigranih natakarjev. Ista ekipa skrbi tako za zadovoljstvo gostov na protokolarnih srečanjih kot tudi za gurmanske užitke udeležencev vseh preostalih dogodkov na lokacijah posestva Brdo.

Brdska kulinarika ima korenine v tradicionalnih slovenskih jedeh in temelji na lokalnih sestavinah, a je prilagojena novim kuharskim smernicam.

Posebna specialiteta so jedi iz doma prekajenih postrvi, jagnjetine in lastne divjačine. K izjemni kulinariki se seveda poda tudi kozarček vina najboljših slovenskih vinarjev, ki ga skrbno izberejo brdski sommelierji.

Ko se narava ogreje … Foto: Peter Marinšek
 | Foto: Foto: Peter Marinšek

V toplejših mesecih je izredno priljubljeno nekoliko drugačno kulinarično doživetje na Brdu – piknik košarica. Pripravijo jo kuharski mojstri v restavraciji Hotela Brdo, nato pa se gostje z električnim golfom odpravijo odkrivat skrite kotičke Parka Brdo in si izberejo mesto za piknik odejo.

Na Brdu so pripravili tudi vrhunsko darilo za vse, ki prisegajo na kulinarične presežke.

 Doživeti Brdo…

Za trenutek postati plemič

Foto: Aleks Kus | Foto: Foto: Aleks Kus Če si zaželimo vožnje s kočijo, ta vozi po urniku. Vedno pa jo lahko tudi naročimo in se z njo popeljemo po urejenih poteh ter tako za trenutek občutimo, kakšno je bilo življenje nekdanjih imenitnežev.

Na Brdu domuje 12 lipicancev, ki jih odlikujejo eleganca, poslušnost, vzdržljivost in moč. Na posestvu se lahko naučimo jahanja, vodenja konja in pravilnega pristopa do konja.

Ste za kratko kraljevo igro? Foto: Peter Marinšek
 | Foto: Foto: Peter Marinšek

V parku je urejeno tudi naravno kratko golfišče, primerno za aktivne zaposlene in podjetnike, ki si lahko za sproščujočo igro golfa v idilični naravi odtrgajo le krajši del dneva ter se tako napolnijo z novo energijo za delo.

Primerno je tudi začetnike, seniorje ter otroke, saj so razdalje med luknjami krajše in ne zahtevajo ogromno golfske kondicije.

Wellnes razvajanje

Foto: Peter Marinšek
 | Foto: Foto: Peter Marinšek Za razvajanje naših čutov poskrbijo v wellness centru Vrelec Brdo. Kraj miru in sprostitve vabi, da se posvetimo čutnemu razvajanju telesa in duha. Ponujajo sproščanje v savnah, različne pakete za razvajanje, masaže in nege.

V sproščujočem ambientu Vrelca so na voljo turška in finska savna, masažni bazen, hladni bazen s slapom in prijeten prostor za počitek.

S prijaznostjo in strokovnostjo osebja, z vzdrževanjem ekskluzivnosti in intimnosti ter z mislimi na najmanjše podrobnosti Vrelec Brdo vabi tudi na različne masaže in nege, tudi v paketih Razvajanj za dva.

Dogodki za zaključene družbe

Poleg protokolarnih dogodkov in kongresov je Brdo odlično tudi za osebna slavja, kot so poroke, obletnice, rojstni dnevi in poslovne pogostitve. Gostje lahko izbirajo med več lokacijami na prostem in v okviru objektov v parku. Svoje povabljence lahko očarajo z raznoliko ponudbo brdskih chefov, ki se prilagodijo priložnosti.

Prvi na svetu v svoji kategoriji Foto: Brdo pri Kranju
 | Foto: Foto: Brdo pri Kranju

Hotel Brdo je konec lanskega leta dobil laskavi naziv: Luxury Country Hotel of the Year – najboljši hotel na svetu v kategoriji podeželskih hotelov.

Gre za globalno nagrado, ki jo podeljuje vodilni mednarodni turistični portal Luxury Travel Guide in predstavlja vrhunec turističnih dosežkov, saj si prizadevajo nagraditi najboljše na svojih področjih.

Za vse dobitnike nagrad veljajo enaka stroga merila ocenjevanja, ki jih izvajajo interni strokovnjaki, poudarek pa dajejo inovacijam in oblikovanju, sobam in hotelskim prostorom, gastronomskim dosežkom in odličnosti storitev.

Hotel Brdo je žirijo prepričal zlasti z visoko ravnjo storitev ter čudovito vzdrževanim posestvom Brdo.

Ne spreglejte