SiolNET. Trendi Potovanja
7,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skrita kamera: v Poreču za kavo plačaš več, če ne govoriš hrvaško

7,35

termometer

YouTube: kava v Poreču
Foto: YouTube

Hrvaški mladenič je na YouTubu objavil posnetek, v katerem je preverjal govorice, da gostinci v hrvaških turističnih središčih tujim gostom zaračunajo več kot domačinom.

Leon Žilavi, mladenič iz hrvaškega kraja Slatina, je navdušen iluzionist, a je še bolj znan po svojih videih, ki jih objavlja na YouTubu. V najnovejšem je s skrito kamero preverjal, kakšne postrežbe je v enem od gostinskih lokalov v Poreču deležen gost glede na to, ali je tujec ali domačin.

Najprej je kavo v lokalu naročila njegova prijateljica – domačinka, pozneje pa je enako kavo naročil še sam, pri čemer se je pretvarjal, da je iz tujine. Rezultat? Ob kavi ni dobil ne sladkorja ne kozarca vode, medtem ko ju je njegova prijateljica dobila, povrhu tega pa je njegov račun za enako kavo znašal dve kuni (slabih 30 centov) več kot "domačinkin".

Eksperiment sta ponovila še enkrat in spet se je zgodilo isto.

Posnetek je tako na Hrvaškem kot drugod na Balkanu že požel ogromno pozornosti. Medtem ko se nekateri komentatorji v spletnih medijih in na YouTubu zgražajo nad dvojnimi cenami za tuje in domače goste, se drugim to zdi povsem pravilno.

"Ta lokal je odprt vse leto in očitno lastnik meni, da ne bi bilo korektno med sezono dvigniti cen za domače goste, ki prihajajo tudi zunaj sezone," je na YouTubu zapisal eden od njih, več pa jih je dodalo, da so te cene še vedno zelo nizke v primerjavi s tistimi, ki jih je treba plačati v kakšni zahodni prestolnici.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin