Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
7.40

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Air France

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial Miami Air France

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 7.40

2 meseca, 1 teden

Odpotujte v kraj, na katerega prisega tudi Will Smith

Vsebino omogoča Air France

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Nestanovitno pomladansko vreme v Evropi je kot nalašč za čezoceanske počitnice v tropskih krajih. Ste za malo daljši polet?

Letošnji pomladni hit je nedvomno polet na Florido. Izbrali smo deset razlogov, zakaj je pravi čas, da aprila obiščete najbolj pisano, glasno in pustolovsko mesto na jugovzhodu Floride.

Zanimivosti

Miami leži ob severnem delu zaliva Biscayne Bay ob obali Atlantskega oceana.

Ima tropsko monsunsko podnebje. Najbolj idealno obdobje za obisk Miamija je prav pomlad, ko so temperature še prijetno poletne.

Sezona orkanov uradno traja od 1. junija do 30. novembra

Po številu prebivalcev je Miami 42. največje mesto v ZDA.

Neskončne bele peščene plaže

Medtem ko vas bo Miami presenetil s svojo veličino ameriške metropole, boste v osrčju počitniškega dogajanja – na Miami Beachu – že v nekaj trenutkih doživeli točno tisto, po kar ste prišli.

Miami ponuja popolni užitek prav v pomladnih mesecih, ko je vročina še znosna, dežja pa še ni. | Foto: Thinkstock Miami ponuja popolni užitek prav v pomladnih mesecih, ko je vročina še znosna, dežja pa še ni. Foto: Thinkstock

Barviti in legendarni Miami Beach je pravi poklon arhitekturi iz 20. let prejšnjega stoletja. Petdesetkilometrska peščena plaža ob razvpiti ulici Ocean Drive je prava paša za oči in pravi balzam za dušo. Dolga ulica zaživi predvsem ponoči, ko pade mrak in se vam odprejo možnosti, da doživite vse, kar ste si predstavljali v najbolj norih sanjah. Uživali boste tako ljubitelji nočnih zabav kot tudi vsi tisti, ki boste iskali aktivno sproščanje. Na številnih športnih površinah boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji tenisa, fitnesa, kolesarjenja in teka.

Zaplavajte med delfini  | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Doživite pravo morsko doživetje in obiščite znameniti akvarij Miami Seaquarium, kjer boste lahko doživeli nepozabno pustolovščino v družbi najrazličnejših morskih in obmorskih prebivalcev ter se hkrati zabavali na katerem od šovov.

 

Za vse ljubitelje ameriške košarke

Če vas vsaj malo zanima šport, je obvezna turistična destinacija Miamija znamenita Arena American Airlines, kjer domujejo košarkarji Miami Heat z našim Goranom Dragićem na čelu.

To je dom, kjer zmaguje tudi Goran Dragič. | Foto: Thinkstock To je dom, kjer zmaguje tudi Goran Dragič. Foto: Thinkstock

Nakupovanje v Miamiju

Miami je ena vodilnih svetovnih finančnih in trgovskih prestolnic, v kateri se odlično spojijo kultura, umetnost in seveda brezmejne možnosti za nakupovanje. Mesto ponuja odlične priložnosti ob nakupovalni mrzlici. V njem boste lahko nakupili vse, kar si boste zaželeli – od poceni outlet izdelkov do vrhunskih blagovnih znamk.

Stičišče hollywoodskih petičnežev

Miami je od nekdaj privlačil pomembneže z vsega sveta, ki so se v mesto ob morju zelo radi prišli pokazat in raziskovat. O njem je že pred leti prepeval tudi Will Smith:

Miami iz zraka

Vso veličino pompoznega mesta lahko odkrivate tudi iz zraka. Mesto vam namreč ponuja vodene turistične ture z letalom, iz katerega boste v dobri uri videli vse glavne znamenitosti – od Art Deca, South Beacha do znamenitega Biscayne Baya.

Otok, ki ga je ljubil Ernest Hemingway

Južneje od otoka Miami Beach se odpre pravi raj na zemlji – tukaj je namreč skupina tisočih otokov, poimenovanih Florida Keys.

Plaža Crandon Park velja za eno najlepših na svetu. | Foto: Thinkstock Plaža Crandon Park velja za eno najlepših na svetu. Foto: Thinkstock

Najbolj znamenita otoka v verigi teh prelepih otoških biserov sta nedvomno Key Biscayne, kjer je znamenita plaža Crandon Park, in Key West, kamor je redno zahajal tudi Ernest Hemingway.

Prebudite otroka v sebi

Med obiskom Miamija nikakor ne smete preskočiti izleta v Orlando in znamenitega Disneylanda, ki je prava meka zabave za vso družino.

Na farmo krokodilov  | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Če bi radi občutili pravi duh pristne Floride, najemite avtomobil in se potopite v vsakdanjost bližnjih krajev. Eden takšnih je nedvomno močvirje Everglades, kjer se boste ob bližnji cesti lahko ustavili na eni od številnih farm krokodilov, po močvirju se boste lahko odpeljali z gliserjem in odprl se vam bo neokrnjeni svet ameriške divjine.

 

Letalska vozovnica že od 703 evrov

Poletite v Miami že za 703 evrov | Foto: Thinkstock Poletite v Miami že za 703 evrov Foto: Thinkstock

Miami je bliže, kot si mislite. Izkoristite ugodno ponudbo letalske družbe Air France in si za od 703 evrov priskrbite vozovnico za polet neposredno z Letališča Jožeta Pučnika na Brniku. Hitro, poceni in udobno!

Ne spreglejte