Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 7. 2013,
9.15

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nasveti triki pesek morje plaža

Sobota, 27. 7. 2013, 9.15

10 mesecev, 2 tedna

Nepogrešljivi triki za na plažo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Da bo oddih na plaži še bolj prijeten in vas ne bodo presenetile nepričakovane nevšečnosti, smo za vas pripravili nekaj nasvetov - uporabne ideje za uživanje na plaži.

Sčistite pesek z nog Peščene plaže so krasne, manj krasen pa je droben pesek, ki ostane na nogah in ga raznesemo po avtu in stanovanju. Poskusite naslednji trik: vzemite na plažo navadni otroški puder in ga potresite na noge ter obrišite z brisačo. Puder bo pobral odvečno vlago, zaradi katere je pesek prilepljen na kožo in ta bo sam od sebe odpadel. Vaše noge in stopala bodo popolnoma čista in še prijetno bodo dišala.

Zaščitite fotoaparat Fotoaparat je na plaži obvezna oprema, da ustvarimo nepozabne poletne spomine. Da ga ne boste nehote zmočili, vzemite s sabo plastično vrečko z mehanizmom zapiranja, ki jih navadno uporabljamo za shranjevanje živil v zamrzovalniku. Vanjo pospravite fotoaparat, telefon, kamero – vse elektronske naprave, ki bi jim voda in pesek lahko škodila.

Krema za sončenje Ne odlašajte z nanosom kreme z zaščitnim faktorjem, vse dokler niste že zleknjeni na plaži. Bolje je, če kremo nanesete, še preden se odpravite na plažo. Tako se bo do prihoda na plažo dobro vpila v kožo in ne boste imeli neprijetnega mastnega občutka. Tudi pesek se bo manj lepil na kožo.

Igrače v vodi Na plaži je treba poskrbeti za zabavo za najmlajše, zato privlečemo s sabo kup igrač. Pri izbiri igračk imejte v mislih, da naj bodo napihljive, tako jih ne boste izgubili v morju.

Mrežasta vreča za igrače Odlična ideja je, da vzamete veliko mrežasto vrečo z luknjami, v katero boste pospravili lopatke, kanglice in preostale igrače, ko se odpravljate s plaže. Večina peska bo skozi mrežaste luknje padla že na poti s plaže in tako ne boste imeli povsod polno nadležnega peska.

Prva pomoč S seboj imejte torbico s pripomočki, ki vam bodo prišli prav ob manjših nezgodah. Obliži za opraskana kolena, antibakterijska krema za manjše rane, škarjice za zatrgan noht in pinceta za odstranjevanje ježkovih bodic.

Prinesite s sabo hrano in pijačo V vročini je treba poskrbeti za zadosten vnos tekočine, zato ne pozabite s sabo prinesti pijače in prigrizkov. Namesto hladilne skrinje, ki se jo težko nosi, si omislite majhno hladilno torbo, ki jo lahko daste čez ramo in ne zavzame veliko prostora. Vanjo pospravite steklenico vode, sadje in oreščke za zdrav prigrizek.

Ne spreglejte