Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 7. 2016,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Si.mobil

Natisni članek

Plažnice Si.mobil advertorial Aljoša Harlamov

Petek, 15. 7. 2016, 8.00

2 meseca, 1 teden

Lej ga!

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Si.mobil

Imamo dober dan. In imamo slab dan. In potem pridejo tisti dnevi, ko preprosto ne prenesemo nikogar in ničesar. Ali ima glavni junak zgodbe Lejga avtorja Aljoše Harlamova dober ali slab dan, presodite sami!

Plažnice so brezplačne kratke zgodbe za preganjanje poletnega dolgčasa izpod prstov priznanih slovenskih avtorjev.

Namenjene so tako tistim, ki jim je v kovčku zmanjkalo prostora za knjigo, kot tistim, ki jim je smisel življenja branje na plaži. Nova Plažnica izide vsak torek, četrtek in soboto v tednu na: plaznice.odljudi.si.

Glavnega junaka zgodbe Lejga je nekdo (milo rečeno) pošteno razjezil:

"Niti iz avta ni stopil, samo glavo ven steguje pa rokico. On bi vse kar z riti, gospod direktor. Si bo srajco pod pazduhami navlažil, kaj si ti nor, bo žena mislila, da za mladimi gleda. Mater. To imam, kaj ga pa buljim. On takoj opazi, če ga taki buljijo." (Lejga, Aljoša Harlamov)

 | Foto:


Aljoša Harlamov

Aljoša Harlamov (1983) je literarni kritik in urednik (revija Mentor, Airbeletrina), esejist in kolumnist. Avtor romana Bildungsroman (Litera, 2009), trenutno piše kriminalko o Francetu Prešernu. Stritarjev nagrajenec za literarno kritiko (2014), pred časom doktoriral na slovenistiki v Ljubljani. Ko ne bere, piše; ko ne piše, bere; ko gleda nogomet, tvita; ko ne gleda nogometa, gleda tv serije, in ko ne dela ne enega ne drugega, ne tretjega ne četrtega, spi. Ali pa visi na internetu.


Več Plažnic:

"35 si stara. To so naj leta, pravijo."

"Moj bog, kako so dišala njena pisma"

Dva policaja

"Kako bi rekel, vse drugo mi hodi po glavi, le knjige ne"

Ne spreglejte