Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 7. 2016,
10.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Si.mobil, Ana Kovač

Natisni članek

advertorial Plažnice Si.mobil knjige branje

Ponedeljek, 18. 7. 2016, 10.00

2 meseca, 1 teden

Ko se srečata Prešeren in povodni mož

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Si.mobil, Ana Kovač

Vsaka zgodba ima dve plati. Poznate povodnega moža, ki je sebično odpeljal Urško in o katerem pripoveduje Prešeren v svoji slavni pesmi? A Boštjan Gorenc - Pižama se je dokopal še do njegove strani zgodbe

Plažnice so brezplačne kratke zgodbe za preganjanje poletnega dolgčasa izpod prstov priznanih slovenskih avtorjev.

Namenjene so tako tistim, ki jim je v kovčku zmanjkalo prostora za knjigo, kot tistim, ki jim je smisel življenja branje na plaži. Nova Plažnica izide vsak torek, četrtek in soboto v tednu na: plaznice.odljudi.si.

"Tako je, Vinko, tako," je prikimaval luskinasti spak in se živčno presedal na z algami preraščenem stolu. Le kako bi mogel vedeti, da si bo Vinko ta košček človeške pisarije vzel tako k srcu. (Povodni mož, Boštjan Gorenc - Pižama)

 | Foto:


Boštjan Gorenc - Pižama:

Boštjan Gorenc - Pižama (1977) je v zadnjih dveh letih preoral odre po vsej Sloveniji s solo stand-up predstavo 50 odtenkov njive ter bil žar mojster vročih pečenj Vida Valiča in Perice Jerkovića. Na kulturni praznik je izdal eno najbolje prodajanih domačih knjig leta sLOLvenske klasike 1, z Matejem de Ceccom pa pripravljata drugi zvezek pustolovskih stripov o Šnofijevi druščini. Na mreži Apparatus z Anžetom Tomićem ustvarja podkast Glave in upa, da George R. R. Martin ne bo izdal Vetrov zime pred jesenjo, ker mora prej do konca prevesti Svet ledu in ognja.


"Prelistajte" še po preostalih Plažnicah:

Kaj boste brali letošnje poletje?

Ne spreglejte