Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 9. 2016,
19.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

potovanje Airbnb Onefinestay stanovanje

Sreda, 7. 9. 2016, 19.49

6 let, 7 mesecev

"Airbnb za bogataše" - kjer počitniška stanovanja iščejo tisti z globokimi žepi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Pariz - stanovanje | Foto onefinestay.com

Foto: onefinestay.com

Medtem ko je Airbnb priljubljena spletna točka za popotnike, ki iščejo do žepa prijazno namestitev, obstaja podobna rešitev tudi za tiste, ki jih ne zanimajo nizke cene, ampak čim bolj razkošno prenočišče.

Spletni portal Onefinestay deluje po podobnem principu kot Airbnb, uporabnikom posreduje začasne namestitve na izbranih destinacijah. A medtem ko Airbnb popotniki pogosto uporabljajo, da bi našli čim cenejšo sobo oziroma stanovanje, pri Onefinestay poudarjajo, da ponujajo le namestitve na najvišji ravni. Kot pravijo, med desetimi prijavljenimi ponudniki namestitev njihovim visokim kriterijem zadosti le eden.

Londonski prestiž: stanovanje v četrti Belgravia za dobrih tisoč evrov na noč | Foto: onefinestay.com Londonski prestiž: stanovanje v četrti Belgravia za dobrih tisoč evrov na noč Foto: onefinestay.com

Stanovanja v njihovi ponudbi so daleč od skromno opremljenih garsonjer, ampak so bolj podobna hotelom s petimi zvezdicami: na najboljših lokacijah ter z dizajnersko notranjo opremo in vrhunskimi materiali - od najkakovostnejše posteljnine do prestižne negovalne kozmetike.

Stanovanje s štirimi spalnicami in takšnim razgledom na Eifflov stolp stane slabih 1.500 evrov na noč. | Foto: onefinestay.com Stanovanje s štirimi spalnicami in takšnim razgledom na Eifflov stolp stane slabih 1.500 evrov na noč. Foto: onefinestay.com

Gostom je na voljo dostava hrane iz bližnjih restavracij, med bivanjem pa dobijo v uporabo celo iPhone z brezplačnimi lokalnimi klici, aplikacijo s turističnimi nasveti in videi, ki jih posname lastnik domovanja, v katerem bivajo.

Cene? Vsekakor niso nizke, čeprav je z nekaj brskanja mogoče najti tudi kakšen kotiček za okoli 150 evrov na noč, praviloma pa so cene nekajkrat višje, vse tja do nekaj tisoč evrov na noč.

Hiša v boemski manhattanski četrti West Village lahko gosti pet ljudi, za noč v njej pa je treba odšteti najmanj 600 evrov. | Foto: onefinestay.com Hiša v boemski manhattanski četrti West Village lahko gosti pet ljudi, za noč v njej pa je treba odšteti najmanj 600 evrov. Foto: onefinestay.com

Onefinestay je začel delovati leta 2010, ko je ponujal le stanovanja v Londonu. Od takrat so svojo ponudbo razširili še na Pariz, Rim, New York in Los Angeles, kmalu pa bodo dodali Miami. A to je šele začetek. Letos je namreč to nekdaj majhno podjetje za 140 milijonov evrov kupila hotelska veriga AccorHotels, ki ima z njim ambiciozne načrte. V prihodnjih petih letih se jim obeta širitev v več kot 40 mest po vsem svetu.

Rimske počitnice (že) za 350 evrov na noč. | Foto: onefinestay.com Rimske počitnice (že) za 350 evrov na noč. Foto: onefinestay.com

Ne spreglejte