Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2016,
9.37

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Air France

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial Air France Kuba

Četrtek, 1. 9. 2016, 9.37

2 meseca, 1 teden

Dežela, kjer romantiko lahko slišiš

Vsebino omogoča Air France

Foto: Thinkstock

Kuba | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kuba je destinacija, ki jo obvezno morate prepotovati v dvoje, saj skriva nešteto klasičnih romantičnih kotičkov in tudi takšnih, ki razkrivajo romantiko šele, ko jo občutite v živo.

Kubo morate doživeti v živo, slišati njene zvoke, njeno živahnost in hkrati nalezljivo ležernost in posebno  atmosfero, v kateri se je čas ustavil. Romantika se skriva na vsakem koraku, pod pogojem, da se prepustite tamkajšnjemu ritmu. Ste pripravljeni na novo jesensko potepanje v dvoje?

Bi poleteli na Kubo?

Izkoristite ugodno ponudbo Air France in poletite v Havano že od 670 EUR. Več o ponudbi si lahko preberete tukaj.

Pisana dostopnost Havane

Pogled na cesto in avtomobile iz romantičnih 60-ih let. | Foto: Thinkstock Pogled na cesto in avtomobile iz romantičnih 60-ih let. Foto: Thinkstock

Na popotovanju po Kubi si vzemite nekaj dni za Havano, ki je pravo osrčje otoške države, je njena duša in njena najizrazitejša pojava, ki je nekakšna mešanice bogate kulture, zgodovine in drugačne sedanjosti.

Začutite pravi utrip mesta, raziskujte ga peš in se osredotočite na vsako podrobnost. Barve in zvoki vas bodo tako prevzeli, da vas bodo spremljali še dolgo po tem, ko se boste vrnili domov.

Glavne znamenitosti Havane:

V stavbi El Capitolio danes domuje akademija znanosti. | Foto: Thinkstock V stavbi El Capitolio danes domuje akademija znanosti. Foto: Thinkstock Habana Vieja – stari del Havane, ki ga je leta 1982 UNESCO razglasil za kulturno dediščino človeštva.

El Capitolio – replika Capitola v Washingtonu

Museo del Ron – muzej ruma. Vas zanima, kako nastane najbolj znamenita kubanska pijača?

Malecón – obalna promenada, ki zaživi tudi v večernih urah.

Tržnica Almacenes San Jose

Plaza de la Catedral – slikovit trg, na katerem stoji znamenita katedrala in restavracija, v katero je rad zahaja Ernest Hemingway.

Da bi še bolj celovito doživeli Havano, si privoščite obisk kakšnega jazz kluba, zamigajte v ritmih sambe in se sprostite ob koktajlu cubalibre.

Viñales – občutite ruralno Kubo

Dolina Viñales velja za eno lepših naravnih kotičkov na Kubi. Prepustite se in uživajte. | Foto: Thinkstock Dolina Viñales velja za eno lepših naravnih kotičkov na Kubi. Prepustite se in uživajte. Foto: Thinkstock

Ena prvih asociacij na Kubo so poleg salse, ruma, Cheja in kave nedvomno tudi cigare. Obkrožena s hribi in prečudovito divjo okolico, je dolina Viñales znana predvsem po bogatem pridelovanju tobaka.

Tukaj boste občutili pristno ruralnost Kube, obdano z neokrnjeno naravo in počasnost življenja. V Viñalesu si boste lahko privoščili popoln odklop in doživeli skok v skromno preteklost prebivalstva, ki je že leta ukleščen v svojo tradicionalno kulturo.

Trinidad – zgodovinsko mesto, ki vas bo takoj prevzelo

Mestu Trinidad pravijo tudi muzejsko mesto Kube. | Foto: Thinkstock Mestu Trinidad pravijo tudi muzejsko mesto Kube. Foto: Thinkstock

Barvite hiše in ozke ulice so zaščitni znak mesta, ki ga je tudi zaradi svoje avtentičnosti UNESCO razglasil za svetovno dediščino. Fotogeničnost mesta vas bo prevzela že po nekaj korakih in vas še enkrat prepričala, da je Kuba pravi kraj za beg od sodobne resničnosti.

Glavne znamenitosti Trinidada:

Na glavnem trgu Plaza Mayor lahko obiščite muzej španske kolonialne arhitekture. | Foto: Thinkstock Na glavnem trgu Plaza Mayor lahko obiščite muzej španske kolonialne arhitekture. Foto: Thinkstock

Plaza Mayor – slikoviti trg se nahaja v zgodovinskem delu mesta in je najboljše izhodišče za potepanje.

Palacio Brunet (Museo Romantico)

Playa Ancon – čudovita peščena plaža se nahaja 12 kilometrov od mesta Trinidad in ponuja vse, kar si predstavljate pod popolno morsko romantiko: bela peščena plaža, kristalno morje in palme.

 

Raj? Ne, Varadero.

Na Varaderu boste hitro pozabili, da sta na Kubi. | Foto: Thinkstock Na Varaderu boste hitro pozabili, da sta na Kubi. Foto: Thinkstock

Ko boste prišli do plaže Varadero, boste mislili, da ste v raju. 20 kilometrov mehke bele mivke predstavlja popolno filmsko kuliso, v kateri ne manjka tako romantičnih kotičkov kot priložnosti za pristno nočno življenje.

Varadero ne diši več po pristni Kubi, saj boste imeli hitro občutek, da ste se znašli spet v razviti sedanjosti.

Cienfuegos

Romantično in fotogenično mesto je idealno za nekajdnevno brezskrbno pohajkovanje in odkrivanje lepot podmorskega sveta. | Foto: Thinkstock Romantično in fotogenično mesto je idealno za nekajdnevno brezskrbno pohajkovanje in odkrivanje lepot podmorskega sveta. Foto: Thinkstock

Ljubko pristaniško mesto, imenovano tudi biser juga, je pravi raj za potapljače in jadralce. Prijazno mesto odlikuje posebna arhitektura, na katero so imeli močan vpliv francoski migranti, ki so sem odpotovali v devetnajstem stoletju.

 V njem boste našli mir in čas za počasno potepanje po širših ulicah ter si morda privoščili Hemingwaya na plaži ob skodelici domače lokalne kave ali pisateljeve priljubljene pijače – cubalibre.

Bi poleteli na Kubo?

Izkoristite ugodno ponudbo Air France in poletite v Havano že od 670 EUR. Več o ponudbi si lahko preberete tukaj.

Ne spreglejte