SiolNET. Trendi Odnosi
2,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zgodba Zale in Leva: ko greš darovat kri, pa najdeš še bodočega moža #video

2,63

termometer

 | Foto: Jan Lukanović
Foto: Jan Lukanović

Zgodba Zale Vidic in Leva Arnejška se piše na skoraj filmski način. V času, ko se pari rojevajo večinoma s pomočjo družbenih omrežij in aplikacij za zmenke, sta se onadva spoznala na prav zanimiv način: med odvzemom krvi.

Zala Vidic in Lev Arnejšek sta pravi dokaz, da se ljubezen zgodi na vsakem koraku in takrat, ko to najmanj pričakuješ.

Njima se je to pripetilo pred tremi leti na krvodajalski akciji, na katero se je Zala odpravila, da bi si malo odpočila od težkega študija medicine in hkrati storila še nekaj koristnega.

[video: 64693 / ]

"Med čakanjem sem na enem od odvzemnih mest opazila simpatičnega zdravstvenika, ki se je zelo zavzeto pogovarjal z enim od krvodajalcev. V tistem trenutku sem si zares zares zaželela, da bi lahko prišla na odvzem k njemu, saj se mi je zdelo, da bi s svojo energijo lahko omilil moj strah."

Tako so tekle minute in ... "Usoda je hotela, da se je mesto pri Levu sprostilo, ravno sem bila na vrsti jaz. V tistem je vstala in se proti njemu odpravila še ena gospodična, a sem si rekla, da jo moram prehiteti. Usedla sem se k njemu na stol in to je bilo to."

Zala Vidic, Lev Arnejšek | Foto: Jan Lukanović Foto: Jan Lukanović

Iskrica preskočila v 12 minutah in 48 sekundah

Lev se njunega prvega srečanja spominja takole: "Spomnim se vzdušja in tega, da se mi je zdela zelo prijetno dekle. Rekel sem si, da se je za takšno vredno potruditi." Prvo spoznavanje je trajalo natanko 12 minut in 48 sekund, se spominja Lev; toliko je namreč trajalo, da je Zali odvzel kri, saj beležijo pretečen čas.

Na koncu je s preverjeno frazo želel preveriti, ali ima fanta: "Naj ti fant danes ne pije krvi, saj smo za to poskrbeli že mi. Potem mi je rekla, da nima fanta ..."

Zala Vidic, Lev Arnejšek | Foto: Jan Lukanović Foto: Jan Lukanović

Zala Vidic, Lev Arnejšek | Foto: Jan Lukanović Foto: Jan Lukanović

Sanjala o romantičnem razpletu iz filma

Zala je že takoj na stolu za odvzem krvi začutila prvo iskrico, pripoveduje danes, in ko je po prvem srečanju razmišljala, kako bi ga lahko videla še kdaj, jo je prešinilo, da niti ne ve, kako mu je ime.

"Med pogovorom je omenil, da rad teče okoli Brda, ob čemer sem si mislila, kako zaboga ga bom lahko našla, ker teka res ne maram, hoja okoli Brda pa je tudi kar dolga. Odločila sem se, da se bom pač postavila na eno točko in se delala, kot da sem tekla, ob tem pa seveda upala, da bo tisti dan prišel malo naokoli (smeh, op. p.)."

Ko sem se odpravljala domov, so mi skozi glavo švigale misli o romantičnem razpletu in kako se bova nekega dne srečala na poti okoli Brda, dokler jih niso prekinile (ne)realne misli o tem, kako se take stvari pač ne dogajajo.

Dokler ji naslednjega dne ni zazvonil telefon. Tudi Lev namreč ni mogel pozabiti dekleta, ki mu je vzel kri.

Zala Vidic, Lev Arnejšek | Foto: Jan Lukanović Foto: Jan Lukanović

Zala Vidic, Lev Arnejšek | Foto: Jan Lukanović Foto: Jan Lukanović

Z iskanjem telefonske številke prekršil pravilo

Med krvodajalsko akcijo je izvedel njeno ime in priimek, nato pa v telefonskem imeniku poiskal njeno številko ter s tem prekršil pravilo varovanja osebnih podatkov.

"Šefica je rekla, da se ji to ne zdi najbolj pametno. Svetovala mi je, naj premislim. A glede na to, da se bova poročila, se mi dozdeva, da sem se kar pravilno odločil."

Zala Vidic, Lev Arnejšek | Foto: Jan Lukanović Foto: Jan Lukanović

"Bilo je lepše, kot sem si predstavljala"

Od takrat sta minili dve leti in pol. Doživela in preživela sta veliko zanimivih stvari, ena od zadnjih pa je zaroka v toplicah, kjer je Lev Zalo povsem presenetil. "Meni se je zdela posebna, prav v Levovem stilu. Vse je zorganiziral in meni se ni niti sanjalo, nič nisem posumila do treh minut prej. Bilo je lepše, kot sem si predstavljala, sploh ko je Lev dodal kanček sebe."

Poročila se bosta konec septembra, pred nekaj meseci pa sta že imela nekakšno generalko, saj sta bila izbrana za poročni par Jezerškove Navidezne poroke. Gre za dogodek, zaigrano poroko, na katerem bodoča ženin in nevesta spoznata, kaj ju čaka na njun poročni dan, in hkrati dobita nove, sveže ideje za popestritev svoje poroke ter informacije iz prve roke.

Navidezna poroka Leva in Zale:

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

Ljubezen se ni preselila na družbena omrežja

Zala in Lev sta upanje za vse samske, ki so že dvignili roke nad ljubeznijo ali pa jo iščejo zgolj prek aplikacij za zmenke in družbenih omrežij. Tudi Zala je že skoraj obupala.

Rekla sem si, da bom nehala iskati, da si bom vzela čas zase, za izpite, da bo čim manj prostega časa (smeh, op. p.). Ampak se mi zdi, da pride takrat, ko se čisto sprostiš, ko ne iščeš z namenom, da bi našel sorodno dušo. Zgodi se čisto nepričakovano. Manj ko se obremenjujemo s tem, bolje je, lažje je, hitreje gre.

Zala Vidic, Lev Arnejšek | Foto: Jan Lukanović Foto: Jan Lukanović

Enako je čutil tudi Lev. "Tudi jaz nisem imel sreče z ljubeznijo in ravno takrat, ko sem se sprostil ... V službi, ko sem imel veliko dela in res nisem razmišljal o tem ... Takrat se je zgodilo."

Lev njuno zgodbo rad deli z živčnimi krvodajalci in večini se zdi zelo lepa in romantična. Če upoštevamo njun dozdajšnji sanjski scenarij, pa se bo zgodba po Levovo nadaljevala takole:

Jaz si želim, da bi bila kultna zakonca v starih letih, ki se imata še vedno zelo rada in ki se pri 70 letih še vedno držita za roke. K temu stremim.


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin