Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 4. 2014,
17.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

moški zmenek telo partnerstvo prvi zmenek nasmeh roke noge

Sobota, 26. 4. 2014, 17.58

7 let, 12 mesecev

Veste kaj pomenijo gibi njenega telesa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Govorica telesa je pri zmenkih ali osvajanju še kako pomembna, največkrat celo pomembnejša od tistega, kar ženske povedo. Pa veste, kaj pomenijo njeni gibi?

Številni znanstveniki se ukvarjajo s podzavestnimi gibi telesa, razumevanje teh pa vam lahko koristi tudi na zmenkih, še posebej na prvem. Nekatere ugotovitve, najboljše med njimi, uporablja celo policija. Dobro opazujte njeno telo, opazujte njene gibe in lažje boste razbrali, ali ste ji všeč ali ne.

Nasmeh Ženska usta so najbolj verodostojen pokazatelj, kako se počuti na zmenku. Z usti delamo poteze obraza, se smejimo ali izražamo jezo, celo med temi osnovnimi izrazi, ki jih tvorijo usta, pa je precej različic pomena. Tesno stisnjen nasmešek, ki vam ga bo "ponudila" med zmenkom, pomeni, da je skrivnostna, nasmešek, ob katerem pa bo zraven še nagnila glavo, pomeni, da ste ji všeč. Če se ves večer ne bo niti zasmejala, pa ste dolgočasni in vam ni pomoči.

Stisnjene pesti Ljudje se pogovarjamo tudi z rokami in na zmenku ni ravno dobro preveč kriliti z njimi, saj to izraža našo napadalnost. A ženske roke lahko izdajo veliko različnih stvari. Če počivajo mirno na mizi, pomeni, da ste pritegnili njeno pozornost, če med pogovorom z njimi kroži po mizi, se dolgočasi, stisnjene pesti pa pomenijo, da se je potopila v svoj svet in da vam ne zaupa. Stisnjene pesti lahko pomenijo tudi jezo ali pa čas, ko se je odločila, da bo prizorišče počasi zapustila, a ji je to nerodno povedati.

Premik glave nazaj Ste kdaj pomislili, kako pomembna je za vas drža glave ženske, s katero ste na zmenku? Drža glave je v govorici telesa med najpomembnejšimi znaki odnosa osebe do druge osebe. Očitno s premiki in držo glave vsi veliko povemo. Če ženska glavo nagne nazaj, pomeni, da vas posluša, če jo nagne na desno ali levo, ima drugačne poglede na zadevo, o kateri govorita. Sicer pa ženska glavo ponavadi obrne na levo ali desno, ko želi flirtati, dobro se namreč zaveda, da s tem ne izpostavi le obraza, pač pa tudi vrat, kar pomeni, da vam zaupa in da ste ji všeč. Torej, čim več takšnih zasukov, kajne?

Močen stisk roke Če vam ženska, ko se vam predstavi, močno stisne roko, pomeni, da gre za zelo močno osebnost, ki ima stvari rada pod nadzorom. Rokovanje je bilo od nekdaj, sploh v starih časih, znak zaupanja, močen stisk roke pa pomeni, da ste nanjo naredili vtis in da jo zanimate. Razen če prihaja iz Azije. V tem primeru močen stisk roke kaže na pomanjkanje spoštovanja in zaupanja.

Prekrižane roke Čeprav se moški najbolj navdušujemo nad lepimi prekrižanimi nogami, ki največkrat pomenijo, da je oseba za druge zaprla prostor pred seboj, pa so prekrižane roke znak obrambe in nepripravljenosti na trenutno dogajanje. Največkrat ženske, če roke prekrižajo pri prsih, s tem izražajo, da si ne želijo nadaljnjih kontaktov z moškim, no, morda pa jih le zebe. Ponudite ji že ta svoj pulover!

Bližina telesa Kako blizu se lahko k ženski pomaknete na prvem zmenku? Po bontonu se sploh ne smete, saj naj bi bila dama vedno dama. A bližina na zmenku je odvisna od veliko stvari: glasnosti okolja, topline, ki jo dva čutita med seboj, in medsebojne naklonjenosti. Bližje, ko se bo postavila ali nagnila k vam, več možnosti je, da ste ji všeč. Če gresta na zmenek v kino, opazujte, kako bo sedela: se bo nagnila k vam ali proč od vas? Če bo med gledanjem filma nagnjena proč od vas, potem nikar ne poskušajte sreče z naključnim objemom čez rame. Pogoreli boste.

Ne spreglejte