Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 7. 2013,
17.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ženske ženske

Nedelja, 14. 7. 2013, 17.02

8 let

Kaj vse mora preživeti žensko prijateljstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Žensko prijateljstvo ni najbolj preprosta stvar na svetu, a ko je enkrat trdno sklenjeno, lahko traja za vedno in je velika opora v življenju. Kako lahko takšno prijateljstvo nastane?

Kemija Tu se začne vsako prijateljstvo. Nekaj mora obstajati na ženski, zaradi česar vas privlači in bi jo radi bolje spoznali. To je faza, pri kateri si je treba dati priložnost za korak naprej, faza, v kateri pravzaprav ugotavljate, ali bi z novo znanko lahko sklenili prijateljstvo.

Radovednost in raziskovanje Vsako potencialno prijateljstvo zahteva spoznavanje in raziskovanje drug drugega, torej čas, ki ga preživljate skupaj. Včasih se to dogaja precej spontano – obiskujete isti tečaj joge ali se z otroki videvate na igrišču –, včasih pa se je treba opogumiti in najti priložnost za skupno druženje, kjer je čas tudi za pogovor.

Iskrenost To je faza prijateljstva, ki si je vsi želimo, ponavadi čim prej, vendar raziskave kažejo, da mora za izgradnjo prijateljstva preteči dalj časa. Veliko je seveda odvisno tudi od tega, koliko svojih skrivnosti ste pripravljeni deliti sami in koliko dobite nazaj, vendar le tako lahko odnos iz površnega druženja preide v pravo prijateljstvo. Ko dobite občutek, da se vaša nova prijateljica res želi pogovarjati z vami, ko jo pokličete, ali da se lahko dogovorita za kavo, ne da bi srečanje prestavljali dva meseca, ste na pravi poti. Pomaga tudi, da se naučite predvidevati, kako se bo odzvala na nekatere dogodke.

Ranljivost Zdaj ko sta obe prešli fazo iskrenosti, je dobro vedeti dve stvari. Prvič, nove prijateljice ni treba nenehno zasipavati s svojimi življenjskimi težavami in od nje pričakovati, da vam bodo nemudoma stala ob strani v ekstremnih položajih. Seveda vam bo ponudila pomoč in vas bo potolažila, a dajte ji dihati. In drugič, lahko se zgodi, da boste dosegli točko, ko boste začutili, da nekaterih, za vas tako pomembnih stvari, z njo ne morete deliti, čeprav bo ona to pričakovala ali obratno. Vsekakor se tu lahko prijateljstvo zalomi in celo preneha, ker ugotovita, da si tako ali drugače ne moreta pomagati.

Prijateljstvo brez meja To sta najboljši prijateljici. Ja, tisti, ki jima je tako ali drugače uspelo predelati vse težavnostne stopnje do intimnosti. Najboljših prijateljic je lahko tudi več, z različnimi pač delite različne težave, ni se vam treba omejiti samo na eno, prav tako pa ne pričakujte, da jih bo veliko. To naj bodo osebe, ki jim popolnoma zaupate in verjamete in ki so vedno tu za vas.

Ne spreglejte