Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 7. 2014,
11.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Birkenstock Kopitarna Sevnica

Ponedeljek, 7. 7. 2014, 11.05

8 let

Ortopedske sandale so "in"!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lahko so vam všeč ali pa ne, dejstvo je, da anatomsko oblikovanih sandal to poletje ne morete spregledati.

Sandale Birkenstock so lani, kot letos postale nepogrešljiva obutev. Kakšna obutev je to? Poznamo jo iz 60. hipijevskih let, je ortopedska obutev za starejše ljudi, obutev, ki jo v Sloveniji izdeluje Kopitarna Sevnica, obutev, ki je udobna za nošenje, drugače pa – priznajmo si – na prvi pogled ravno ne pritegne. A zaradi oseb, ki narekujejo svetovne modne trende, je spet njen čas in spet je priljubljena. Ko sandale nosijo slavne modne blogerke in dvojčici Olsen, Heidi Klum in Julianne Moore, potem je bolje, da jih čim prej poiščite in jih obujete tudi vi.

Nemški proizvajalec anatomsko oblikovane obutve Birkenstock čevlje izdeluje že od davnega leta 1774, a leta 1964 je Karl Birkenstock oblikoval čevelj s posebej zasnovanim podplatom iz plute, ki je udobju dodal povsem novo razsežnost. Vse izdelke te priznane znamke prodajajo v več kot 80 državah po vsem svetu.

Spletna trgovina amazon.com poroča, da je prodaja sandal Birkenstock v zadnjih tednih narastla za 95 odstotkov, podobno poročajo tudi v spletnih trgovinah Asos in net-a-porter.

Kako jih kombinirati? Stilistka Barbara Plavec Brodnjak je svetovala, kako se takšna obutev primerno kombinira: "K tem sandalam se podajo tako kratke hlače kot dolga krila, poletne dolge obleke, široke poletne dolge hlače, poletni pajaci ali spodvihane poletne hlače." Modne blogerke jih nosijo tudi v malce hladnejšem vremenu, če ne drugače pa z nogavicami.

A ni treba, da obujete ravno natikače Birkenstock, podobno anatomsko oblikovane imajo tudi številne druge hiše. Kopitarna Sevnica je posebej za letošnjo sezono naredila dva modela sandal v sodelovanju z Majo Štamol, Givenchy jih nudi s cvetličnim vzorcem ali v zlati barvi, če pa želite kakšne cenejše različice, potem stopite v cenovno dostopne blagovne hiše, kot sta Zara ali H&M.

Birkenstock je dokaz, da ni treba, da je vsak modni trend neudoben in nenosljiv, včasih tudi moda pomisli na udobje. Če ste včasih nosile sandale Kopitarne Sevnica le doma, je zdaj čas, da greste z njimi s prijatelji na kavo ali se z njimi sprehodite po plaži.

Ne spreglejte