Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 4. 2013,
21.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ulični stil moda

Nedelja, 21. 4. 2013, 21.07

7 let, 12 mesecev

Modno usklajena zaljubljenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tjaša in Marko, 22 let: par, ki se večkrat nenačrtovano obleče podobno

Tjašo in Marka smo ujeli na poti v mestno središče, prepričala pa sta nas z modnim in usklajenim slogom. Oba sta namreč nosila priljubljeni parki in sončna očala, ves čas našega fotografiranja pa sta se zaljubljeno držala za roke. Parček kot se šika!

Glede na to, da dvaindvajsetletna Tjaša končuje študij modnega oblikovanja, modo in modne trende seveda ves čas spremlja, posledično pa to področje ni tuje niti njenemu fantu Marku, prav toliko staremu študentu Pedagoške fakultete v Mariboru. Pa ima Tjaša tudi sicer vpliv na njegov slog oblačenja? "Ima, ima," v smehu pove Marko.

"Sem bolj minimalistična," svoj slog oblačenja opisuje Tjaša. "Sploh kar se tiče barv in krojev. Pritegnejo me posebni kosi z zanimivimi detajli, teksturo in materiali." Najraje ima pomlad, jesen in zimo, saj se rada oblači večplastno, to pa je v vročih poletnih mesecih težje izvedljivo.

Marko seveda, kot najbrž vsi fantje, nakupuje oblačila, v katerih se počuti najbolj udobno. Za razliko od svojega dekleta, sam poletje obožuje, saj so takrat kratke hlače in majice njegova obvezna oprema. "Veliki potiski mi niso všeč, rad imam preproste majčke," pravi, Tjaša pa doda, da se njen fant oblači primerno svojemu prevoznemu sredstvu – longboardu.

Ali tudi za longboarderje velja, da imajo samosvoj slog, tako kot recimo deskarji na snegu ali rolkarji? "Mešano, veliko je odvisno predvsem od glasbe, ki jo poslušaš in se z njo poistovetiš," razloži Marko. "Jaz poslušam indie in rock, zato se tudi oblačim v tem slogu." Glasba navdihuje tudi Tjašo, a se njena priljubljena zvrst – elektronika – ne kaže preveč na njenih oblačilih.

Marko večkrat nakupuje prek spleta, spletnim trgovinam pa Tjaša še ne zaupa povsem. "Sicer pa odvisno od priložnosti, če sva ravno v tujini, greva pogledat tudi v tamkajšnje trgovine." Večkrat se tudi zgodi, da se nenačrtovano oblečeta podobno - recimo v črne kavbojke in belo majico - a se v takih primerih nekdo od njiju preobleče, za konec povesta v smehu.

Ne spreglejte