SiolNET. Trendi Kultura
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še vedno vihar v Stari elektrarni

4

termometer

Intimna saga avstrijskega pisatelja Petra Handkeja Še vedno vihar, ki jo je režiral Ivica Buljan in je nastala v koprodukciji s Slovenskim stalnim gledališčem Trst, se vrača.

Prvi ponovitvi po premieri bosta v torek, 11., in v sredo, 12. februarja 2014, ob 19.00 v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.

V Še vedno viharju Handke kakor v sanjah, sestavljenih iz mnogih epizod, rekonstruira zgodovino svoje slovenske družine v Podjuni. Zgodba nas popelje v čas pred drugo svetovno vojno in v partizanski boj, ki je razdelil materino družino na dve nasprotujoči si strani, po vojni pa je brutalnost nacizma hitro zamenjal prezir nove Avstrije do slovenske manjšine. Besedilo, v katerem se dramatika prepleta s prozo in intimna poetičnost z zgodovinskimi dejstvi, so poleg osebnih zapiskov navdihnili pisma, fotografije in dokumenti, najdeni po smrti družinskih članov.

Peter Handke je za Še vedno vihar prejel Nestroyevo gledališko nagrado za najboljše besedilo leta 2011 in mülheimsko nagrado za dramatika leta 2012. V predstavi nastopajo Ivo Ban, Nina Ivanišin, Saša Pavček, Matjaž Tribušon, Marko Mandić, Aljaž Jovanović, Veronika Drolc, Luka Cimprič in Nikla Petruška Panizon.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin