Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
11.26

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lukas Zuschlag

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 11.26

5 let, 6 mesecev

Plesne delavnice Vibra so privabile veliko ljubiteljev plesa

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S prireditvijo so se v Plesnem teatru Ljubljana končale poletne mednarodne plesne delavnice Vibra, ki jih že drugo leto zapored v Ljubljani organizira plesalka in koreografinja Magdalena Reiter.

Mednarodnih plesnih delavnic, ki so bile konec avgusta v Ljubljani že drugič, se je letos udeležilo prek 80 plesalk in plesalcev ter ljubiteljev in ljubiteljic plesa. Od popolnih začetnikov do že dobrih znancev plesa, različnih starosti. Od najzgodnejših najstniških let in vse do 50-letnic, ki so svoje plesno telo bolj ali manj prvič spravile na plano na plesni delavnici za začetnike.

Raznovrstnost v plesnem (pred)znanju in starostih ter gibalnih usmeritvah udeležencev – na voljo so bile namreč delavnice baleta, sodobnega plesa in moderna ter delavnica joge-pilatesa-franklina za krepitev in raztezanje telesa – pa je bil tudi eden od ciljev Vibre. Ob koncu delavnic so udeleženci prejeli tudi certifikate.

Koreografije v posameznih plesnih jezikih Plesne delavnice so se po enem tednu, 30. avgusta, končale s predstavitvijo v Plesnem teatru Ljubljana, kjer so udeleženke in udeleženci pred polno dvorano pokazali nekaj koreografij, ki so nastale v posameznih plesnih jezikih. Pa naj je šlo za sodobni ples, moderni ali partnering.

Posebno zanimanje letošnje Vibre je požela delavnica repertoarja svetovne zvezde sodobnega plesa Akrama Khana. Del koreografije iz predstave Vertical Road smo tako lahko v prulskem plesnem teatru videli tudi v interpretaciji udeleženk Vibre.

Veščin hitrih in natančnih gibov jih je ob spoznavanju dela repertoarja Akrama Khan učila španska plesalka, koreografinja in pedagoginja Eilalila Ayguade Farro. Sicer tudi dolgoletna sodelavka plesne skupine Akram Khan Company je svoje znanje predajala tudi na delavnici Sodobni ples II.

Poleg španske plesalke in pedagoginje so svoje znanje in izkušnje delili še plesna pedagoginja, koreografinja in umetniška direktorica Vibre Magdalena Reiter ter Lukas Zuschlag, Kjara Starič Wurst, Dušan Teropšič, Leja Jurišić ter Katra Kodela.

Novost letošnje Vibre pa so bile tudi brezplačne delavnice Teorije in plesne analize, ki so potekale v sodelovanju s festivalom Mladi levi in pod vodstvom Andreje Kopač in Roka Vevarja.

Ne spreglejte