Torek,
11. 2. 2020,
10.47

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

1

Natisni članek

klavir Angela Hewitt klasična glasba

Torek, 11. 2. 2020, 10.47

4 leta, 2 meseca

Pianistki polomili klavir, vreden več kot 170 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

1

Angela Hewitt | Foto Keith Saunders

Foto: Keith Saunders

"Oboževala sem ga, bil je moj najboljši prijatelj," je užaloščena virtuozinja izjavila o klavirju, ki ji ga je selitveni servis nepopravljivo polomil.

Znana kanadska pianistka Angela Hewitt je na Facebooku objavila daljši zapis o izgubi svojega "najboljšega prijatelja". Gre za unikatni koncertni klavir Fazioli F278 s štirimi pedali, vreden najmanj 170 tisoč evrov, s katerim je v Berlinu pred kratkim posnela album Beethovnovih kompozicij. Ob koncu snemanja pa se zgodila nesreča, v kateri je bil klavir nepovratno uničen.

"Zgodilo se je pred desetimi dnevi, a sem bila v takšnem šoku, da tega nisem mogla takoj deliti s svetom," je v objavi na Facebooku zapisala pianistka.

Angela Hewitt | Foto: Ole Christiansen Foto: Ole Christiansen

Kot je pojasnila, je nesrečo zakuhal selitveni servis, specializiran za premikanje glasbil. Med dvigovanjem na voziček je klavir nenadoma padel in se močno polomil. Tako zelo, da ga ni mogoče več popraviti. "Selivci so bili zgroženi," je zapisala virtuozinja, "v 35 letih, odkar se ukvarjajo s tem, se kaj takega še ni zgodilo. K sreči se nihče ni poškodoval."

"Oboževala sem ta klavir, bil je moj najboljši prijatelj, najboljši spremljevalec," je nadaljevala užaloščena glasbenica, "oboževala sem občutek, ki mi ga je dajal med snemanjem - omogočal mi je, da sem počela, kar sem želela. Ko bo izšel album, ki sem ga snemala, boste slišali, da je bil v vrhunski kondiciji. Zdaj ga ni več."

Angela Hewitt | Foto: Lorenzo Dogana Foto: Lorenzo Dogana

Ob tem je delila še posnetek Debussyjevih skladb, ki jih je posnela na zdaj "pokojnem" klavirju. "Upam, da je srečen v klavirskih nebesih," je zapisala ob tem.

Oglejte si še:

Trendi Slovenski umetnik, ki mu je uspelo v tujini: Slišim govorice, kdo je ali ni pri koritu