Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 3. 2015,
13.52

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

OMV piščanec recept advertorial

Sreda, 11. 3. 2015, 13.52

2 meseca, 1 teden

Pečen piščanec, ki bo navdušil tudi taščo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hrustljava koža in sočno meso: to je vrhunsko pripravljen pečen piščanec. Skrivnost je v času priprave, izboru pravih začimb in kakovostnih kuharskih pripomočkov.

Pečen piščanec je klasika, ki jo zelo rade pripravljajo slovenske gospodinje. Ni pa nujno, da vedno uspe – največkrat je presušen ali pocast in razpadajoč.

Kakšna je torej skrivnost za pripravo slastnega piščanca, ki bi vam ga zavidali tudi najboljši kuharski šefi? Preverite naš recept.

Pečen piščanec, ki bo navdušil tudi taščo

Sestavine: cel piščanec (1 kg) dva stroka česna sol, poper rožmarin olivno olje druge začimbe po želji

Postopek: Piščanca naoljimo in pustimo stati vsaj eno uro, šele potem se lotimo začinjanja: posolimo in popramo ga zunaj in znotraj. Poleg soli in popra lahko dodamo katerokoli začimbo po svojem okusu. Piščancu se najbolj podata rožmarin in timijan.

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, piščanca položimo na sredino pečice na srednji višini. Pri tem priporočamo uporabo steklenega pekača Pyrex.

Piščanca pečemo približno 45 minut, paziti moramo, da ga ves čas prelivamo s sokom z dna pekača (na 10 minut), po potrebi mu dodamo tudi nekaj jušne osnove.

Izberite pravo posodo za svoje pekovske mojstrovine

Ne samo izbira pravih sestavin, v kuhinji je za pripravo okusnih jedi ključnega pomena tudi izbira pravih pripomočkov. Priporočamo uporabo steklenih posod, ki so primerne tako za peko v pečici kot za kuhanje.

Z 20 zbranimi bonus nalepkami, ki jih dobite na bencinskih servisih OMV, pri nakupu vsestranske posode Pyrex® Collection prihranite do 65 odstotkov. Člani kluba OMV Smile & Drive imajo možnost kupiti izdelke iz kolekcije še hitreje in ugodneje.

Zakaj posoda Pyrex?

Posoda Pyrex® Collection vsakodnevni obrok spremeni v nekaj svečanega. Ima stoletno tradicijo in prav zato pravo tehnologijo, da zadovolji visoka pričakovanja tako ljubiteljskih kot profesionalnih kuharjev.

Visokokakovostno steklo kolekcije Pyrex® Collection omogoča, da se jedi v pečici enakomerno zapečejo pri visokih temperaturah, ponovno pogrejejo v mikrovalovni pečici ali zamrznejo v zamrzovalniku.

Več o kolekciji Pyrex® Collection preberite tukaj .

OMV podarja kuharsko delavnico

Samo člani Kluba Smile & Drive lahko sodelujete tudi v nagradni igri in se potegujete za kuharsko delavnico Pyrex pod vodstvom priznanega kuharskega mojstra Uroša Štefalina. Več o nagradni igri lahko preverite tukaj.

V nagradni igri lahko sodelujete na dva načina:

• z nakupom ene izmed posod iz linije Pyrex® Collection na bencinskih servisih OMV ali • z objavo fotografije svoje kuharske mojstrovine po receptu Uroša Štefelina.

Ne spreglejte