SiolNET. Trendi Glasba
0,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ticketmaster: Na koncert z negativnim testom ali cepljeni

0,22

termometer

Koncert
Za zdaj se zdijo množični dogodki le še oddaljen spomin. Foto: Getty Images

Ameriško podjetje za prodajo kart Ticketmaster razmišlja, kako bi v prihodnje kljub temu, da je novi koronavirus med nami in bo tukaj več kot očitno tudi ostal, varno izvajali koncerte. Rešitev bi bila lahko ta, da bi obiskovalci morali predložiti potrdilo o negativnem testu, ki bi ga opravili v 72 urah pred koncertom, ali pa potrdilo o cepljenju proti novemu koronavirusu.

Biti v dvorani s 50 tisoč ljudmi, medtem ko vaš priljubljeni izvajalec preigrava svoje največje hite na odru, je danes le še oddaljen spomin. In skoraj nemogoča želja. A kmalu bi takšni množični dogodki spet lahko bili resničnost, vendar pod določenimi pogoji. O teh že pospešeno razmišljajo v podjetju za organizacijo dogodkov in prodajo kart Ticketmaster, poroča Fox News.

Kmalu za tem, ko se je po svetu razširila vest, da se je cepivo proti bolezni covid-19, ki ga skupaj razvijata ameriški farmacevtski velikan Pfizer in nemško biotehnološko podjetje BioNTech, v tretji fazi kliničnih testiranj izkazalo za 90-odstotno učinkovito, je namreč Ticketmaster naznanil, da že kujejo načrte, kako znova organizirati velike dogodke, da bodo varni tako za obiskovalce kot tudi izvajalce.

Obiskovalci koncertov bi morda morali prej opraviti testiranje. Obiskovalci koncertov bi morda morali prej opraviti testiranje. Foto: Getty Images

Ticketmaster naj bi rešitev videl v tem, da bi obiskovalci morali s seboj na koncert prinesti potrdilo o negativnem testiranju, ki bi moralo biti opravljeno ne več kot 72 ur pred dogodkom, ali pa potrdilo, da so se proti novi koronavirusni bolezni cepili – seveda ko bo enkrat cepivo na voljo. Potrdilo bi bilo lahko digitalno, obiskovalci bi ga ob vstopu na koncert pokazali na svojem mobilnem telefonu. Prav tako bi bile vstopnice po novem v digitalni obliki in bi jih na vhodih prav tako skenirali s telefonom.

To bi sicer stvari za koncertne navdušence nekoliko zapletlo, sploh za tiste, ki se proti novemu koronavirusu ne bodo želeli cepiti, a vseeno radi obiskujejo koncerte. Predvsem pa bi za ljudi pomenilo dodatne stroške. Testiranje za novi koronavirus bi namreč v tem primeru morali najverjetneje v večini primerov plačati sami.

Sam Fender, koncert Trendi V Veliki Britaniji izvedli prvi družbeno distanciran koncert #video cepivo koronavirus Novice Cepivo proti bolezni covid-19 pred vrati. Kdaj ga bomo dobili v Sloveniji? #video Cepivo proti covid-19 Novice Pfizer in BioNTech: Cepivo proti covid-19 v tretji fazi 90-odstotno učinkovito Žiga Martinčič Trendi Infektolog Žiga Martinčič: Na intenzivni enoti se bijejo hude bitke za življenje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin