Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 12. 2019,
7.33

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

3

Natisni članek

Severna Koreja Laibach

Nedelja, 8. 12. 2019, 7.33

4 leta, 4 mesece

Laibach izdali doslej neobjavljene skladbe iz Severne Koreje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

3

Laibach | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Skupina Laibach je pri priznani britanski založbi Mute izdala EP Party Songs, na katerem je zbranih šest doslej neobjavljenih skladb, ki so bile na repertoarju nastopa skupine v Severni Koreji leta 2015: Honourable, Dead or Alive, When Following the Revolutionary Road, We Will Go to Mount Paektu in Arirang.

Izid EP 22. novembra je že pospremil videospot za uvodno skladbo na plošči Honourable, Dead or Alive, When Following the Revolutionary Road, vanj pa so vključeni posnetki, nastali 9. maja letos v ljubljanskem Cankarjevem domu.

Skladba Honourable, Dead or Alive, When Following the Revolutionary Road je na albumu predstavljena v treh različicah. Temelji na ariji iz klasične severnokorejske revolucionarne opere Povej, o gozd, ki je nastala pod budnim očesom pokojnega severnokorejskega voditelja Kim Džong Ila.

Del skladbe, pete v slovenščini, pa se navezuje na pesem Mateja Bora z naslovom Jutri gremo v napad. Z repertoarja koncerta ob dnevu osvoboditve v Severi Koreji je bila skladba izključena, jo je pa skupina na gostovanju v drugi različici izvedla v glasbeni šoli Kum Song.

EP vključuje še dve različici skladbe We Will Go to Mount Paektu, izjemno priljubljene severnokorejske popularne skladbe, ki se navezuje na zanje sveto goro, v originalu pa jo izvaja ženska skupina Moranbong. Tudi priredbe te skladbe skupina ni smela izvesti, odločitev za to pa so cenzorji ob nastopu pospremili z besedami, da je za prebivalce Severne Koreje preveč sveta. EP dopolnjuje še posnetek žive izvedbe korejske tradicionalne pesmi Arirang v glasbeni šoli Kum Song.

Več o gostovanju skupine Laibach v Severni Koreji izveste tukaj:

Trendi "Ves čas so zahtevali, da igramo – tudi takrat, ko na odru še ni bilo niti enega samega kabla"
Ne spreglejte