SiolNET. Trendi Glasba
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Adele je najbogatejša britanska glasbenica vseh časov

0,53

termometer

Adele najbogatejša britanska glasbenica vseh časov
Foto: Getty Images

Britanski Sunday Times je objavil seznam 50 najbogatejših glasbenic in glasbenikov iz Velike Britanije in Irske. Najbogatejša Britanka je Adele, najbogatejša Irka pa Enya.

Pevka Adele je pri 27 letih postala najbogatejša britanska glasbenica vseh časov in najbogatejša britanska ali irska glasbenica, mlajša od 30 let. Na lestvico najbogatejše otoške mladine se je prvič uvrstila že leta 2011, vse od leta 2012 pa je na prvem mestu.

Letos je bilo Adelino premoženje ocenjeno na 85 milijonov funtov oziroma 108 milijonov evrov, kar je 35 milijonov funtov oziroma 44,5 milijona evrov več kot lani. K temu je seveda pripomogel izid njenega tretjega albuma 25, na katerega so oboževalke in oboževalci čakali kar štiri leta.

Na skupni lestvici 50 glasbenih milijonark in milijonarjev je finančno uspešnejša od Adele le Irka Enya s precej daljšo glasbeno kariero, katere premoženje je bilo ocenjeno na 91 milijonov funtov oziroma 116 milijonov evrov. Adele in Enya sta skupaj s sicer Avstralko Kylie Minogue, ki živi v Londonu, edini samostojni glasbenici na lestvici.

Lastnik največjega z glasbo prisluženega premoženja na otočju je še vedno Paul McCartney, sledijo mu Andrew Lloyd Webber, U2, Elton John, Mick Jagger, Olivia in Dhani Harrison, žena in sin ter dediča pokojnega Georgea HarrisonaKeith Richards, Ringo Starr, Michael Flatley in Sting.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin