Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 5. 2015,
15.31

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Druga godba festival glasba

Torek, 26. 5. 2015, 15.31

4 leta, 11 mesecev

Ženske, psihedeličnost in dub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Druga godba, mednarodni festival izjemnih glasbenih talentov, je eden najpomembnejših glasbenih festivalov osrednje Evrope.

Druga godba že 31 let odkriva neznane glasbene vsebine in geografske teritorije ter svojim obiskovalcem omogoča izvrstno in navdihujočo glasbeno izkušnjo.

15 odličnih zasedb na devetih odrih najboljših klubov in koncertnih dvoran bo od 28. do 30. maja popeljalo prestolnico na psihedelično pot, ki se bo prepletala z ženskimi glasovi in ritmi duba.

V četrtek, 28. maja, bo festival v Klubu Cankarjevega doma odprl taboriščni blues Azize Brahim, sledila bo mavretanska zvezdnica Noura Mint Seymali. Večer se bo končal v Pritličju, kjer bo legenda duba Dennis Bovell skrbel za dubovsko glasbeno podlago.

V petek, 29. maja, nadaljujemo v Kinu Šiška. Nežna, a karizmatična Hindi Zahra, povratnica in vsekakor ljubljenka občinstva, bo poslušalce zazibala v ritem, ki se bo stopnjeval na koncertu tUnE-yArDs.

S prijazno pomočjo avtobusov LPP, ki bodo v času festivala brezplačni za obiskovalce koncertov, se bomo prestavili v Gala Halo, Yasmine Hamdan, ki je zapeljevala v Večnih ljubimcih Jima Jarmuscha, bo zapeljala tudi drugogodbaše. Psihedelična pot se začenja v Channel Zeru, Hayvanlar Alemi, včasih krotki, včasih divji, bodo utemeljevali izbiro svojega imena: živalsko kraljestvo. Menza pri koritu bo servirala Sons of kemet, ki bodo globoko v noči prebujali babilonske duhove. Klub Gromka bo zatočišče vseh, ki tavajo po svetu: DJ Ops in D. Watts Riot, brezplačno za vse radovedneže.

Sobota, 30. maja, se bo začela v balkanski prestolnici glasbe, na Dunaju, od koder prihajajo Madame Baheux. Hitri vlak se bo ustavil v Linhartovi dvorani CD, Božo Vrećo bo s svojim čarobnim in fluidnim glasom ukrotil demone prejšnje noči. Oder bo prepustil Sílvii Pérez Cruz in Totiju Solerju, ki s svojo vročekrvno interpretacijo pričarata prašne in vroče španske ceste.

Zvečer ponovno čaka Kino Šiška in nova, sveža, razigrana Katalena! Nadaljujejo Canzoniere Grecanico Salentino, poskočno in pristno, plesno in prepevajoče.

Veliki finale letošnje 31. Druge godbe bo v Stari mestni elektrarni: Batida! Ritem, prepleten s plesom in aktualnimi političnimi videosporočili, bo bombastični konec fantastičnega festivala.

Ob glasbi bodo potekale tudi DJ-delavnica, konference, okrogle mize, pogovori, Otroška godba (Ba-rock: Marko skače in repa) in varstvo za malčke v času koncertov v Kinu Šiška. Vsi dogodki podpornega programa so brezplačni.

Ne spreglejte