Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 2. 2016,
14.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Pickbox SiOL TV serija

Ponedeljek, 29. 2. 2016, 14.59

8 let

Vedno sta (vsaj) dve strani Afere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Od prvega marca si boste lahko v videoteki Pickbox na SiOL TV ogledali prvi dve sezoni zanimive in dinamične serije, ki vam bo predstavila ženski in moški pogled na varanje.

Kaj se zgodi, ko se zaljubita človeka, ki se ne bi smela? Kaj storiti, ko gre v zakonu kaj narobe? To vam bo pokazala s tremi zlati globusi nagrajena Showtimova serija Afera, v kateri pa ne bomo spremljali še enega nespametnega ljubezenskega zapleta, temveč inovativno strukturirano zgodbo o težko uresničljivi romanci.

Zgodba je predstavljena iz moške in ženske perspektive, razlika v obeh pogledih pa je očitna tako v izjavah, ki jih glavna junaka podata detektivom, kot tudi v pripovedi, ki jo predstavita gledalcem.

Vrhunska zgodba zahteva vrhunske igralce Serijo Afera (The Affair) je Showtime predstavil občinstvu pred dvema letoma, po tem, ko je je prepričal že s televizijskimi uspešnicami Domovina, Dexter, Strokovnjaka za seks, Trava in drugimi.

V tej izvirni in zanimivo povedani psihološki drami glavne vloge igrajo Britanec Dominic West, ki ga dobro poznamo iz serije Skrivna naveza, njegova sonarodnjakinja Ruth Wilson, ki smo jo videli v Luthru, Joshua Jackson, ki ga najbolj poznamo po vlogi najstnika Paceyja v Simpatijah, in Maura Tierney, ki je z Goranom Višnjićem igrala v seriji Urgenca.

Dva obraza resnice Za Noaha Sollowaya (West) beg pred pasivnostjo predstavlja mlada natakarica Alison (Wilson), ki jo sreča že prvi dan po prihodu na posest svojega bogatega tasta.

Po tragediji, ki je prizadela njo in njenega moža Cola (Jackson), želi Alison samo urediti svoje življenje. Že v prvi epizodi vidimo, kako je bilo, ko sta se Noah in Alison spoznala, a ko nam o srečanju pripoveduje Alison, so dogodki nekoliko drugačni. Ni ona pristopila k njemu, temveč on k njej, ni on rešil svojega otroka pred zadušitvijo, temveč ona, ni ona njega povabila pod prho, temveč je on pokazal zanimanje.

V Noahovi različici zgodbe je Alison ognjevita zapeljevalka in vsak njen gib kliče k akciji, medtem ko je v njeni različici ona bolj zadržana in izkaže se, da se je v tej situaciji znašla po naključju.

Dogodki v ozadju prešuštva Medtem ko spremljamo zgodbo prešuštnikov in odzive njunih partnerjev, v ozadju njune afere poteka policijska preiskava morebitnega umora. Glavna osumljenca sta Noah Solloway in Alison Lockhart, ki ju lahko vidimo skupaj z njunima partnerjema Helen in Colom, kako dajejo izjavo v sodni dvorani in predstavijo svojo plat zgodbe, ki se skoraj vedno drastično razlikuje.

Priljubljena avtorica uspešne serije Scenarista in producenta serije sta Sarah Treem, ki jo poznamo po sodelovanju pri serijah Hiša iz kart in Terapija, ter Hagai Levi, izraelski scenarist, ki je napisal serijo BeTipul, na podlagi katere so posneli ameriško Terapijo.

Sarah je o seriji Afera dejala: "Zanimiv je boj, ki se včasih odvija v glavah gledalcev. Za ljudi, ki so naklonjeni zamisli absolutne resnice, bo gledanje te serije zelo zahtevna izkušnja."

Ne spreglejte