Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 6. 2011,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sting

Sobota, 11. 6. 2011, 9.21

8 let

Sting s filharmoniki navdušil Stožice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dolgo pričakovani koncert Stinga, ki je ljubljansko Areno Stožice v sklopu turneje Symphonicity v petek zvečer zasedel skupaj z Orkestrom Slovenske filharmonije, je proti koncu minil stoje.

Filharmonični kontekst občinstva ni ustavil, ob Every Breath You Take je "resnost" minila. Sting je s slovenskimi filharmoniki pod vodstvom ves čas poplesujoče dirigentke Sarah Hicks in s svojimi glasbeniki polno dvorano deloma razživel že na začetku, ko so izvedli If I Ever Lose My Faith in You, potem pa so sledile druge uspešnice.

Kako zelo drugače delujejo pesmi v simfoničnih aranžmajih in, celo boljše kot v izvirniku, kot so se strinjali številni obiskovalci koncerta, je dokazala izvedba Russians. Sting se je ob koncu takšne interpretacije priklonil slovenskim filharmonikom, ki so tudi sicer doživeli navdušujoč odziv občinstva.

Vsi tisti, ki radi slišijo izjave, kot je "Čudoviti ste", v primeru Stinga niso prišli na svoj račun. Simpatije do občinstva je raje izkazal z večkratno vrnitvijo na oder.

Ko je nastopil čas za Every Breath You Take je disciplinirano poslušalstvo vstalo in s Stingom poplesavalo tudi ob Desert Rose ter pelo ob uspešnici še iz časov njegove zasedbe Police Message in a Bottle. S.O.S. svetu, so pele Stožice.

In kako so Stingovo sporočilo v steklenici po dveh urah koncerta sprejeli poslušalci? Splošni vtis je dober. Nekateri so sicer menili, da bi moral koncert biti na prostem, drugi so razmišljali, kako "crossover" izvedbe pesmi pripeljejo do povsem "nestingovskih komadov", nekateri gospodje so le rekli, da so tu zaradi gospa, spremstvo, a na koncu so vsi peli z njim. S Stingom, ki je še vedno v odlični formi. Englishman in New York je v Ljubljani opravil svoje.

Ne spreglejte