Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 10. 2017,
20.46

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Telekom Slovenije DKino grozljivka srhljivka Škrlatni vrh Guillermo del Toro Mia Wasikowska Tom Hiddleston noč čarovnic duhovi gotska romanca film televizija Charlie Hunnam

Torek, 31. 10. 2017, 20.46

6 let, 5 mesecev

V videoteki DKino!

Škrlatni vrh (Crimson Peak)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Škrlatni vrh

Mia Wasikowska, Jessica Chastain in Tom Hiddleston v gotski grozljivki vizionarskega režiserja Favnovega labirinta Guillerma del Tora o mladi nevesti, ki na starem posestvu svojega moža odkrije globoko zakopane temačne družinske skrivnosti.

ZDA/2015/113 min.
Režija: Guillermo del Toro
Igrajo: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jim Beaver, Leslie Hope
Žanr: Grozljivka
Ocena IMDb: 6,5/10 │ Rotten Tomatoes: 71 %

Anglija v 19. stoletju. Mlada pisateljica Edith zna že od mladosti vzpostaviti stik z duhovi, toda ko privoli v poroko s premožnim plemičem Thomasom, se ne zaveda, da se bo njen dar spremenil v prekletstvo.

Ko se naseli v Thomasovi graščini Škrlatni vrh, pod katero je rudnik krvavo rdeče gline, ji moževa sestra razloži, da v določene sobane ne sme vstopiti. A to radovedne mladenke ne odvrne od raziskovanja njenega novega doma.

Edith v graščini kmalu zazna duhove in spozna, da nekateri med njimi skrivajo krvavo preteklost.



"Škrlatni vrh je prava vizualna poslastica, tehnične odlike filma pa prikrijejo številne pomanjkljivosti v zgodbi." Klemen Černe, Siol.net (Preberite vso recenzijo filma Škrlatni vrh.)


Škrlatni vrh | Foto:


Zanimivosti:

Guillermo del Toro in Matthew Robbins sta prvi osnutek scenarija napisala že leta 2006, takoj po izidu Favnovega labirinta, a so film začeli snemati šele dobrih šest let pozneje, saj je bil del Toro zaseden z režijo filma Hellboy 2: Zlata armada (2008) in sodelovanjem pri trilogiji Hobit (2012-2014).

Tom Hiddleston in Mia Wasikowska, soigralca že v dramatično-romantični grozljivki Večna ljubimca (2013), sta bila šele režiserjevi drugi izbiri za glavni vlogi. Lika bi morala namreč odigrati Benedict Cumberbatch in Emma Stone, vendar sta oba odstopila od projekta.

Škrlatni vrh | Foto:

• Guillermo del Toro je vlogo Edith sprva ponudil Jessici Chastain, s katero je sodeloval pri grozljivki Mama (2013). Ko je igralka prebrala scenarij, je režiserja vprašala, ali bi lahko igrala Lucille, na kar je del Toro tudi pristal.

• Hišo, v kateri domujejo glavni liki, so ustvarjalci v celoti zgradili in jo nato tudi porušili, saj so morali sprostiti prostor v studiu. Vsi predmeti, ki jih vidimo v hiši, so bili ustvarjeni posebej za film.

• Del Toro je črpal navdih za snemanje filma iz klasičnih grozljivk The Innocents (1961), Hiša strahov (1963), Izganjalec hudiča (1973), Slabo znamenje (1976) in Izžarevanje (1980).


V videoteki DKino si oglejte tudi: Zlobni mrtveci (Evil Dead)

Napovednik filma Škrlatni vrh:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Ne spreglejte