Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 9. 2011,
8.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 30. 9. 2011, 8.49

8 let

Maji so imeli stike z Nezemljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Starodavno srednjeameriško ljudstvo je imelo stike z Nezemljani. Dokaze za to drzno trditev bo predstavil mehiški dokumentarec Majevska razkritja – 2012 in naprej.

Dokumentarni film z naslovom Revelations of the Mayans 2012 and Beyond (Majevska razkritja – 2012 in naprej) bodo začeli snemati 15. novembra, na ogled pa bo proti koncu prihodnjega leta, ko se konča zdajšnje majevsko obdobje. Veliko namišljenih znanstvenikov in poljudnih razlagalcev majevskega koledarja že nekaj časa prepričuje ljudi, da bo 21. decembra 2012 konec sveta, medtem ko pozabljajo na dobro znano dejstvo, da ta datum zaznamuje le začetek novega 5.126-letnega ciklusa majevskega koledarja.

Vse informacije bodo potrdili arheologi

"Mehika bo prvič predstavila kodekse, artefakte in pomembne dokumente, ki dokazujejo, da so Maji komunicirali z Nezemljani. Vse informacije bodo potrdili arheologi," je za The Wrap povedal producent filma Raul Julia-Levy, sin igralca Raula Juliaja. Njegove trditve je potrdil tudi minister za turizem mehiške zvezne države Campeche Luis Augusto Garcia Rosado. "Pojavila so se nova dejstva o stikih med Maji in Nezemljani, ki jih nakazujejo prevodi nekaterih kodeksov, ki jih je vlada prikrivala v podzemnih trezorjih že kar nekaj časa." Po njegovih besedah so v prostranstvih džungle odkrili pristajalne steze, katerih starost ocenjujejo na tri tisoč let.

Sporočila filma so ključna za preživetje človeštva

Po besedah producenta obstajajo dokazi, da so nameravali Maji tisočletja vladati našemu planetu, vendar so morali zbežati zaradi invazije ljudi zlih namenov. Za seboj so pustili dokaze o napredni civilizaciji. "Vlada ni zavzela nobenega stališča. Vse, kar bomo povedali, bomo dokazali sami," je povedal producent. Film bo režiral Juan Carlos Rulfo, ki je leta 2009 dobil nagrado Humanitas za film Those Who Remain, leta 2006 pa nagrado festivala Sundance za dokumentarni film In the Pit. Pričakuje, da bodo gledalci film vzeli resno, saj so sporočila, ki jih bo film vseboval, ključna za preživetje človeštva. Projektu se je pridružila tudi gvatemalska vlada.

Ne spreglejte