Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 5. 2013,
19.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 3. 5. 2013, 19.34

8 let

Klic v sili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
The Call

triler

Premiera: 9. 5. 2013 Leto: 2013 Država: ZDA

Režija: Brad Anderson Scenarij: Richard D'Ovidio, Nicole D'Ovidio in Jon Bokenkamp Igrajo: Halle Berry, Evie Thompson, Abigail Breslin, Morris Chestnut, Michael Eklund, David Otunga, Michael Imperioli, Justina Machado, Denise Dowse, Roma Maffia

Vsebina: Zaradi tragičnega klica v sili policijska telefonistka Jordan začne dvomiti o smiselnosti svojega poslanstva. Po nekaj mesecih strahu in dvomov se vendarle odloči, da bo svoje znanje posredovala mlajšim kolegicam. Toda ko neizkušena operaterka prejme klic ugrabljene najstnice, Jordan znova prevzame odgovornost, tako s praktičnimi napotki prek telefona poskuša pomagati dekletu. Reševanje se znova izjalovi, toda Jordan je prepričana, da za zločini stoji ista oseba, zato se na lastno pest loti raziskovanja umorov, in kmalu se tudi sama znajde v smrtni nevarnosti. Zanimivosti: Scenarista Richarda D’Ovidia je navdihnil radijski prispevek o centrih za klic v sili, na katerega ga je opozorila njegova žena. "Zgodba me je prevzela in hotel sem izvedeti več. Spoznal sem, da si še nikoli nisem ogledal filma ali oddaje o klicnih centrih. Zelo malo vemo o tem poklicu in o primerih, do katerih dejansko prihaja vsakodnevno. Včasih o klicu izvemo v novicah, skorajda nikoli pa nam ne zaupajo, kdo je klic sprejel, kako je ukrepal in kako se je počutil."

Na začetku filma je mogoče slišati prekrivajoče se klice na policijo, med drugim tudi posnetek moškega, ki pravi, da sta z ženo vzela prevelik odmerek neke droge. Posnetek izvira iz resničnega klica iz leta 2006, ko sta policist in njegova žena pojedla biskvit z dodatkom marihuane. On je poklical na policijo in dejal, da umirata zaradi prevelikega odmerka. Ta resnični klic je s pomočjo medijev postal dobro znan.

Ne spreglejte