Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 2. 2011,
14.14

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gibonni Orto bar

Ponedeljek, 28. 2. 2011, 14.14

4 leta, 11 mesecev

Kam na koncert?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Oglejte si ponudbo glasbenih dogodkov v prihajajočih dneh ...

BOUBACAR TRAORE – torek, 1. marec, ob 20.30, Cankarjev dom, Ljubljana

Boubacar Traore z vzdevkom Kar Kar je Malijski pevec, tekstopisec in kitarist. S toplim glasom prepeva o zgodovini svoje dežele, o upanju in obupu Malijcev, o njihovih pričakovanjih in ljubezni, njihovem svetu. Snuje melodije, ki se navdihujejo v malijski tradiciji etnične skupine Kassonke. Po sanjskem nastopu na malijskem večeru Druge godbe '97 bo to njegovo drugo gostovanje v Sloveniji. Ob starih uspešnicah bo predstavil tudi novi album Mali Denhou.

ARSEN DEDIĆ, MATIJA DEDIĆ – petek, 4. marec, ob 20.00, Etno Klub Zlati Zob, Ljubljana

Arsen Dedić bo tokrat nastopil s svojim sinom, ki prav tako stopa po glasbeni poti. Arsen je hrvaška glasbena legenda, ki je v svoji bogati karieri posnel več kot 40 albumov, za katere je prejel številne največje glasbene nagrade. V Sloveniji ga najbolj poznamo po pesmi Jureta Robežnika Pegasto dekle, za katero pravi, da jo mora vedno najprej zapeti, ko stopi na oder v Sloveniji. Njegovo verjetno najbolj popularno delo je Nedaj se Ines (besedilo in glasba), ki ga odlično interpretira tudi igralec Rade Šerbedžija. Matija Dedić je predvsem jazzovski pianisti in skladatelj z bogato diskografijo ter aranžer mnogo jazz projektov.

BENNY BENASSI – sobota, 5. marec, ob 21.00, InBox, Ljubljana

Italijanski grammyjevec nas je osvojil s klubsko "pošastjo" Satisfaction, k čemur so veliko prispevale tudi brhke obrtnice v enem najbolj seksi glasbenih posnetkov vseh časov. Satisfaction je klubski hit iz leta 2002. Pesem se je na britanskih lestvicah uvrstila tik pod vrh, posneli pa so kar štiri različice videospota. K slavnemu seksi videospotu je treba seveda dodati še šopek hitov z albuma Hypnotica. Američani pa so "ponoreli", ko sta s Chuckom D-jem iz skupine Public Enemy osvežila klasiko Bring The Noise.

GLASS CANDY, NEW WAVE SYRIA – nedelja, 6. marec, ob 21.00, Kino Šiška, Ljubljana

Johnny Jewel in Ida No že deset let delujeta na disco sceni. Vokal Ide No primerjajo z nemško pevko iz šestdesetih, Nico, njuno glasbo pa bi lahko označili za italo disko, freestyle, krautrock, hip-hop in novi val. Duet je nastal v sredini devetdesetih, Ida No je poskrbela za vokal, Jewel pa je ves čas igral kitaro, klaviature in skrbel za produkcijo. Po letu 2000 sta izdala več albumov, njun najnovejši pa je Deep Gems, ki sta ga izdala leta 2008.

M.O.P. – sreda, 9. marec, ob 20.00, Cvetličarna, Ljubljana

V sredo, 9. marca 2011, se pripravlja večer slovenskih, hrvaških in ameriških zvezd hip hop scene. Cvetličarna Live2 prvič v Sloveniji gosti slavni ameriški hip hop duet M.O.P. (Mash Out Posse). Artista, znana po svojih agresivnih besedilih, sta na mainstream sceno prodrla leta 2000 z albumom Warriorz, natančneje s skladbo Ante Up. Singel je bil takojšnji uspeh na radijih, njun album pa se je zavihtel na dvajseto mesto Billboardove lestvice. Za prehod med svetovno elito hip hop scene je bil zaslužen tudi singel Cold as Ice. M.O.P. sodelujeta z glavnimi imeni hip hopa, kot so Jay-Z, Busta Rhymes, Wu-Tang Clan, G-Unit, DJ Premier, Statik Selektah in mnogi drugi.

GIBONNI - petek, 11. marec, ob 20.00, OŠ Murska Sobota

Dalmatinski glasbenik Zlatan Stipišić - Gibonni na sceni deluje že dvajset let in velja za enega najboljših in najpopularnejših pevcev na Hrvaškem in tudi v Sloveniji. Njegov zadnji album je Toleranca, na katerem je objavljenih deset novih pesmi. Priznana zvezda hrvaške glasbe, nosilec številnih porinov in drugih glasbenih nagrad bo na koncertu postregel z vsemi svojimi uspešnicami in s tem vsem svojim oboževalcem zagotovo pričaral nepozaben dogodek. Zlatan Stipišić - Gibonni je eden najuspešnejših hrvaških kantavtorjev in vsesplošno priljubljeni glasbenik, ki je s svojim dalmatinskim šarmom in neverjetnim občutkom za glasbo osvojil srca tudi zunaj hrvaških meja.

VAYA CON DIOS – sobota, 12. marec, ob 20.00, Hala Tivoli, Ljubljana

V Slovenijo končno prihaja belgijska skupina Vaya Con Dios. Po treh letih bodo tokrat 12. marca 2011 ob 20.00 nastopili v ljubljanski Hali Tivoli z novimi in starimi uspešnicami. Vaya Con Dios so v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja zasloveli z uspešnicami What’s a woman, Nah Neh Nah in Puerto Rico, Don't Cry for Louie, Puerto Rico, Heading for a Fall, Johnny in Don't Break My Heart, ki jih zaznamuje prepoznaven in enkraten glas Dani Klein. Skupino so pevka Dani Klein, Dirk Schoufs in Willy Lambregt kot romski blues trio Vaya Con Dios ustanovili leta 1986, nato pa čez dve leti objavili svoj prvi istoimenski album. Šlo je za mešanico bluesa in popa s pridihom latinskoameriške glasbe in soula iz Memphisa. S prvim seksi in predrznim hitom Just a Friend of Mine so v Belgiji kmalu postali znani.

KLAPE in Oliver Dragojević – nedelja, 13. marec, ob 19.00, Arena Stožice, Ljubljana

Najbolj nagrajene dalmatinske klape se po lanskem razprodanem koncertu v Portorožu vračajo na slovenska tla. Na koncertu v ljubljanskih Stožicah bo kot poseben gost nastopil tudi Oliver Dragojević. Vsi ljubitelji dalmatinskih pesmi, morskega vzdušja ter nostalgije boste na svoj račun prišli 13. marca, ko bodo z Ljubljanskega štadiona odmevale pesmi najboljših dalmatinskih klap. Ljudske in avtorske pesmi ob spremljavi kitar in mandolin bo prepevalo kar deset prepoznavnih klap. Kot posebni gostje se bodo klapam na koncertu v Stožicah pridružili Oliver Dragojević in Dupini.

Ne spreglejte