SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj je vaš Facebook poln risanih superherojk?

0

termometer

Powerpuff Girls
Foto: YouTube

Risanka o treh deklicah, ki s pomočjo svojih nadnaravnih sposobnosti rešujejo svet, je navduševala v 90. letih, nocoj pa se spet vračajo na televizijske ekrane.

Vsi, ki ste konec 90. let prejšnjega stoletja gledali Cartoon Network, se zagotovo spomnite risank, kot so Dexter's Laboratory, Ed, Edd, 'n' Eddy ter seveda Powerpuff Girls. Prav tri deklice z nadnaravnimi sposobnostmi se vračajo z novimi epizodami, 18 let za tem, ko so bile še ene redkih superherojk na televizijskih ekranih.

Danes je tovrstnih likov nekoliko več, zato bodo tudi nove serije Powerpuff Girls naprednejše in bolj kompleksne. Kot poroča spletne strani Wired, sta ustvarjalca nove sezone Nick Jennings in Bob Boyle, ki sta ustvarjanje prevzela od Craiga McCrackena, za nove dele ustvarila kompleksnejše zgodbe; dekleta zdaj tudi niso več v vrtcu, temveč v osnovni šoli, zaradi česar se spopadajo s težavami, kot so klike, učitelji in učiteljice ter pritiski sovrstnikov in sovrstnic.

Bolj razdelane bodo tudi osebnosti Buttercup, Blossom in Bubbles, ki se bodo v drugi letošnji epizodi sporekle zaradi obiska njihove najljubše glasbene skupine. Medtem ko je bila Blossom vedno vodja, Bubbles občutljiva in Buttercup najbolj odločna, naj bi zdaj dobile še nekaj dodatnih osebnostnih lastnosti in se tako poleg s pošastmi spopadle tudi s težavami deklic tukaj in zdaj. K temu bo pripomogla tudi ustvarjalna ekipa, v kateri je več kot polovica žensk - kar je v svetu animacij redkost.

Premiera nove serije bo nocoj v ZDA in Kanadi, britanski Cartoon Network pa jo bo predvajal 25. aprila. V vmesnem času si lahko s pomočjo posebne spletne strani izdelate lastno različico Powerpuff Girls.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin