SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še en neverjeten napovednik Neverjetnega Spider-Mana 2 (video)

2

termometer

Studio Sony Pictures meri na novo finančno uspešnico, zato je objavil še enega v vrsti številnih napovednikov za nadaljevanje Neverjetnega Spider-Mana.

Zgodba o boju mladeniča Petra Parkerja, ki ga ugrizne genetsko spremenjeni pajek, s pokvarjenimi posamezniki, ki želijo Parkerju zagreniti življenje (beri, ga za vedno eliminirati), se je najprej pojavila v obliki stripa v 60. letih prejšnjega stoletja. Superjunak je dosegel kultni status ter številne stripovske in TV-reinkarnacije, še posebej v obliki animiranih serij.

Priljubljeni lik je leta 2002 v filmu z naslovom Spider-Man – upodobil ga je Tobey Maguire – prestal svoj debi na velikih zaslonih. Film, ki ga je režiral Sam Raimi, je postal velika finančna uspešnica. Postal je prvi visokoproračunski spektakel, ki je v prvem koncu tedna prikazovanja presegel magično mejo sto milijonov dolarjev (73 milijonov evrov) prihodkov.

Zaradi izjemnega uspeha in priljubljenosti lika sta mu v letih 2004 in 2007 sledili še dve nadaljevanji. Obe je prav tako posnel Raimi. Drugi del je dosegel neverjeten uspeh, tretjega pa so kritiki raztrgali.

Čas je bil, da se režiser "upokoji", režijske vajeti pa preda mlajšemu kolegu z bolj svežim pristopom k zgodbi. Na sceno je stopil Marc Webb in pred dvema letoma svetu predstavil Neverjetnega Spider-Mana, tokrat v podobi mladega Andrewa Garfielda. Da občinstvo ni naveličano človeka pajka, dokazujejo tudi visoki prihodki filma – več kot 750 milijonov dolarjev (545 milijonov evrov).

V prvem delu mu je sive lase povzročal Kuščar (Lizard), v drugem delu, ki bo v Sloveniji na ogled od 24. aprila (teden pred ameriško premiero), pa se bo zoperstavil Electru, Rhinu in Zelenemu goblinu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin