SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Morricone: Dovolj imam Tarantina

4

termometer

 | Foto:
Italijanski skladatelj filmske glasbe je po sodelovanju pri štirih filmih Quentina Tarantina dejal, da z njim ne bo več delal.

Štiriinosemdesetletnik, ki je s Tarantinom nazadnje sodeloval pri filmu Django brez okovov, je po štirih filmih obupal. Tarantino po njegovem mnenju glasbo uporablja brez kakršnekoli koherence.

"Z njim ne bi več sodeloval pri nobenem projektu," je Morricone dejal študentom glasbe, filma in televizije na rimski univerzi. "Lani je dejal, da bi z mano rad sodeloval, že odkar sva sodelovala pri Neslavnih barabah, a sem mu rekel, da ne morem, ker mi ni dal dovolj časa. Tarantino je potem uporabil kar skladbo, ki sem jo napisal že prej."

Po skladateljevih besedah je delo s Tarantinom frustrirajoče, saj se njuna pogleda v tem, čemu služi glasba v filmu, razlikujeta.

Za film Django brez okovov je Morricone prispeval skladbo Ancora Qui, ki jo je zapela Elisa Toffoli, ter tri kratke instrumentalne skladbe. Tarantino in Morricone sta sodelovala še pri filmih Neslavne barabe in v obeh filmih Ubila bom Billa. Morricone je sicer prispeval glasbo že za več kot 500 filmov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin